arki Blogi hyvinvointi koti ja sisustus Kuulumisia parisuhde

Miksi meillä on kaksi kotia?

Olemme taas muuttamassa. Olen lähes koko elämäni muuttanut, joten muutto on minulle aina positiivinen juttu! Jotain uutta ja ihanaa. Monelle se edustaa myös uuden alkua, tai hyvän jatkumoa. Tämä ajanjakso on ollut hyvin kummallinen ja tuonut ainakin meitä pariskuntana lähemmäs toisiamme. On ollut enemmän aikaa asioille ja läsnäololle. Uuden asunnon hankimme jo alkuvuodesta, mutta muutto tapahtuu vasta nyt kesäkuussa. Koska koko kevät on ollut jotenkin uuden alkua monellakin tavalla, olkoot myös uusi asunto sitä. Kun muutimme nykyiseen Turun asuntoomme pari vuotta sitten tiesimme, että asuisimme siinä vain pari vuotta. Kaipasin jo tuolloin lähemmäksi luontoa ja metsää, mutta otimme varovaisia askelia vähitellen. Siksi uusi asuntomme tuleekin olemaan Kaarinan puolella, Turun lähellä. Myös neliöt kasvavat, sillä toiveena on edelleen saada siunattua perheenlisäystä jonakin päivänä. Nyt keskitymme kuitenkin ensiksi kasvattamaan tätä kummallista perhettä yhdellä rakkaalla karvaotuksella.

Toinen asuntomme, jonka vuokrasin alkuvuodesta Helsingistä on kompakti ja kotoisa tukikohta työlle, sekä rentoutumiselle. Koska merimaisema on minulle ollut jo pitkään “the thing”, olen aina yhtä fiiliksissä saapuessani tälle kakkosasunnolle. Kakkosasunto sujuvuuttaa arkea, työtäni, omaa aikaa, sekä omia sosiaalisia suhteitani. Tämä päätös toisesta asunnosta on ollut meidän parisuhteen kannalta yksi merkittävimpiä ja maksan siitä siksi mielelläni. Elämänlaatuni on parantunut ainakin 70 prosentilla! En usko, että voisimme enää ikinä elää näin hyvässä tasapainossa ilman Helsingissä sijaitsevaa asuntoa. Tietenkään sitä ei tiedä, päädymmekö lopulta yhteen asuntoon jostain näiden kahden kaupungin välimaastosta. Nyt ollaan ensimmäistä kertaa suhteemme aikana siinä tilanteessa, että voidaan edes harkita muualla, kuin Turussa asumista. Näin on kuitenkin aivan täydellistä juuri tässä vaiheessa elämää. En pystyisi hoitamaan töitäni ilman tätä ihanaa kotia. Tavaroiden edestakaisin kuljettaminen ei kuulosta pahalta, mutta sitten kun sitä on tehnyt kolme vuotta lähes joka viikko, tuntuu pakkaamattomuus taivaalliselta. Stressitasotkin ovat varmasti laskeneet tämän ratkaisun myötä. Kuvissa on ihana Turun asuntomme, josta nyt luovumme. Se tulee olemaan täydellinen koti kaupungin tuntumassa jollekin toiselle<3

Remontti on täydessä vauhdissa uudella asunnollamme. Kuten aina, remontti onkin hieman levähtänyt käsiin ja laajentunut seinästä seinään. Tämä on jotenkin niin pommin varma juttu, mutta silti siihen ei ikinä suostu uskomaan, kunnes se on käsillä. Maalaamme jokaisen seinän ja nyt myös selvisi, että joudumme laittamaan yläkertaan 70 neliötä uutta lattiaa. Poistimme pitkän jonon eteiskaappeja, jonka vuoksi parkettiin jäi tottakai aukko. Tämä aukko osoittautui varsin kalliiksi, sillä kyseistä design parkettia ei tietenkään enää valmisteta. Olemme pohtineet, vertailleet ja konsultoineet kaikki mahdolliset vaihtoehdot uuden lattian osalta ja olemme viikon jälkeen toivottavasti päätyneet viimein ratkaisuun. En todellakaan muistanut, kuinka fyyisesti ja henkisesti raskasta remontoiminen olikaan. Hyvää tässä nyt kuitenkin on se, ettei tarvitse asua remonttikohteen keskellä. Poissa silmistä, poissa mielestä – ei nyt ihan.

Olen ottanut paljon kuvia nykyisestä tilanteesta ja uskon, että muutoskuvat tulevat olemaan huikeita. Olemme Teemun kanssa suunnitelleet värimaailmaa yhdessä ja nyt otimme avuksi myös ISKU:n palvelun, jossa voi vertailla eri sisustusratkaisuja juuri omaan tilaan sopiviksi. Siinä voi kokeilla tilaa eri huonekaluilla, väreillä tai voit vaihtaa vaikka kokonaan lattian väriä. Näin välttyy helpommin niiltä kuuluisilta vääriltä valinnoilta, joita saa myydä naapureille ja Facebookin kautta. Tämä on ainakin tässä vaiheessa osoittautnut täydelliseksi apuriksi, kun on niin monta osa-aluetta, mitä tulisi miettiä ja hallita.

Olen myös oppinut itsestäni taas uusia puolia! Kykenen äärimmäisen hyvin hahmottamaan tiloja ja värejä, sekä omaan itseasiassa aika paljonkin malttia tänä päivänä. Nuoremmalla minälläni olisi ollut jo muuttolaatikot sisässä. Nyt pohdin kokonaisuutta todella tarkkaan, enkä ole itseasiassa tilannut vielä yhtään huonekalua edes. Haluan kokonaisuuden valmiiksi ennen kuin alan miettimään sisustusta. Olen siinä kuitenkin parhaimmillani! Olen myös löytänyt persoonallisemman tyylin ja uskallan kokeilla paljon enemmän erilaisia asioita sisustuksessa, mitä ehkä aikaisemmin. En halua varmaa, vaan haluan jotain, joka säväyttää meitä päivästä toiseen. Kuka vain osaa sisustaa valkoisella, harmaalla ja mustalla. Haluan jotain vähän räväkämpää hyvällä maulla.

Nyt olisi ihana asunto myynnissä aivan Turun keskustan tuntumassa. Yleisnäytöt ovat taas käynnissä ja asuntokaupat ovat selvästi vilkastuneet nyt. Uskon tämän ihanuuden menevän yhtä nopeasti, kuin me aikoinaan teimme päätöksen tästä. 

Käy kurkkaamassa kotiamme ja vsaavu yleisnäyttöön jos rakastuit <3 Esittely on pian! 

Love, Eevi

Kotikuvat – BoLKV