arki Blogi hyvinvointi Resepti Ruoanlaitto ruoka Terveelliset herkut terveellisyys Terveys

Kesäisiä reseptejä

*kaupallisessa yhteistyössä Apetinan ja Indieplacen kanssa

Kesään liittyy paljon muistoja. Useisiin ikimuistoisiin hetkiin liittyy kesäiset ruoat ja hetket ystävien kanssa. Kun tapasimme Teemun kanssa, valmistin ensimmäisillä treffeillämme pelkästään valkoista ja vihreää ruokaa. Teemu oli käynyt samaisena päivänä hampaiden valkaisussa Helsingissä, joten mitään värjäävää ei saanut nauttia. Kaupassa mietin kuumeisesti mitä ihmettä voisin valmistaa näistä kahdesta väristä niin, ettei mausta tai koostumuksesta tarvitsisi tinkiä. Olihan tässä tiukka paikka edessä, sillä Teemu vei kyllä heti jalat alta. Silloin syntyi kesäruoka, joka on kulkenut meidän yhteisellä matkalla alusta saakka. Parsaa ja Apetina-juustoa. Näin myöhemmin olemme lisänneet reseptiin myös ihanat suomalaiset mansikat! Niin raikas ja kesäinen annos. Olemme syöneet tätä annosta kahdessa kodissamme ja nyt muutamme toivottavasti pian kolmanteen asuntoomme. Sen pihalla tullaan varmasti nauttimaan kesäisistä päivistä ja illoista aikaisempaakin enemmän!

Viime kesänä syntyi toinen meidän lemppareista, kun tutustuin ensimmäistä kertaa sydänsalaattiin. Minulla ei ollut nimittäin hajuakaan, että salaattia voisi laittaa grilliin. TÄTÄ kannattaa todella kokeilla, sillä tällä helpolla reseptillä on hurmattu monet kesävieraat. Ei ehkä mikään ihan perinteinen ja tuttu kaikille. Täydellisenä kaverina yrttejä, tuoreita suomalaisia kirsikkatomaatteja ja välimeren juustoja!

Parsoista kannattaa valita mahdollisimman kovan tuntuiset yksilöt. Parsan varsi kannattaa kuoria kuorimaveitsellä. Tämän jälkeen pyörittele parsat oliiviöljyssä ja merisuolassa. Paista grillissä muutama minuutti ja jätä rapeaksi! Viimeistele annos Apetina-juustolla ja mansikoilla.
Sydänsalaatti valmistuu hetkessä grillissä oliviiöljyn ja suolan kera! Leikkaa sydänsalaatti keskeltä kahtia ja paista grillissä noin 4-5 minuuttia. Tarjoile Apetina-juuston ja vesimelonin kanssa.

Apetina-juusto on loistava kumppani kasviksille ja se saa nostettua kasvikset ihan uusiin sfääreihin + se tuo makua, tekstuuria ja täyttävyyttä kasvisruokiin. Rakastan hyvää ja terveellistä ruokaa, ja kesään kuuluu mahdollisimman paljon illanistujaisia kotipihalla. Kesän raikkaat ruoat syntyvät meillä ehdottomasti grillissä, satoi tai paistoi. Halusin viime kesänä kokeilla runsaasti minulle vielä tuntemattomia kasviksia juuri siksi, että halusin vähentää lihan käyttöä. Kokeilemisen arvoisena vinkkinä (joka on todella täyttävä) on portobello sienet juuston kera! Se on aivan mieletön yhtälö grillissä. Viime kesän telttaretken varustukseen kuului juuri nämä ihanat kasvisruoat, sillä niiden kanssa ei tarvinnut murehtia kylmäsäilytystä. Ne ovat myös paljon kevyempiä kannettavia!

Meni sen verran hyvin nuo ensimmäiset treffit, että samaisella polulla ollaan edelleen. Ruoka tuo meidät joka päivä saman pöydän ääreen ja olen saanut innostettua Teemun kokkailemaan ihan todenteolla! Meille niin arjessa kuin juhlassakin on luksusta syödä hyvin ja terveellisesti joka päivä. Ruokaan liittyy paljon sosiaalisia hetkiä niin kaksin kuin porukassakin. Yksi kesän kohokohdista eli juhannus on jo ensi viikolla! Uskomatonta. Olen kesäihminen ja aivan intopinkeänä näistä keleistä<3

Kirjoita kommenttikenttään sun oma kasvismuisto, tai kerro, mikä on sun lempikasvis ja miksi? Olisi ihana saada uusia ideoita kesän herkkuruokiin.  Kaikkien kesken arvotaan kesäkuun jokaisella viikolla 1 x 100e K-lahjakortti.  Osallistumisaikaa on 18.6.2020 asti. (Arvonnan säännöt)

Love, Eevi