Blogi hyvinvointi Iho Ihonhoito Kauneus Perhe ja suhteet Terveys

Miksi valita luonnollisemmin?

eevi_hohde_tammikuu_2020-56

Normit ovat väistyneet ja tilalle on tullut omaleimaisuus. Olen joskus todellakin ajatellut, että elämän kuuluisi olla jonkinlaista. Parisuhteen, työn ja sen, millaisiin raameihin oma hyvinvointi menee. Mustavalkoisuus on kuitenkin väistynyt, kun elämä on ottanut ohjat. Olen päästänyt irti ja hyväksynyt sen, ettei kaikkea tarvitse hallita, eikä kaikkeen ole olemassa mitään normeja. Luonnollisuus on kuitenkin paitsi tärkeä arvo, myös ominaisuus tässä elämässä. Se vaatii joskus rohkeutta, toisinaan vain vahvistusta omista arvoista.

Jokainen parisuhde on täysin omanlaisensa, niin hyvien, kuin huonojenkin puolien osalta. Se mitä olen eniten tässä parisuhteessa oppinut on se, miten toinen on lopulta aina heijaste omasta itsestään. Sitä on kutsuttu myös peiliksi. Olen oppinut hyväksymään lukuisia asioita viime vuosien aikana. Kai sitä voi kutsua myös kasvuksi, joka tulee elämän myötä. Vaikka olemme erilaisia, on meissä myös paljon samaa. Luonnollisuus ja aitous ovat merkittäviä piirteitä, mutta myös yhteisiä arvoja molempien elämässä.

Arvostamme paljon samoja asioita ja yksi suurimmista on perhe, sekä hyvinvointi. Vaikka sanotaan, että nykyään ihmiset kaipaavat paljon vaihtelua ja vaihtoehtoja, taidan olla sitten jotenkin poikkeus. Minä olen äärimmäisen sitoutuva luonteeltani, vaikka samalla olen hyvin itsenäinen. Tämä näkyy niin  ihmissuhteissani, työssäni, kuin arkisissa valinnoissani. En siedä päälle liimausta, enkä voisi toteuttaa mitään, mikä ei tuntuisi omalta jutulta. Fiilis johdattelee omaa elämääni. Jos jokin asia tai valinta ei tuo hyvää fiilistä, luovun siitä aika helposti.

eevi_hohde_tammikuu_2020-39eevi_hohde_tammikuu_2020-30

Arjen valinnoissa painottuu paljon se, millaisia valintoja teen kuluttajana. Tässäkin fiilis vie! Kun tekee hyviä valintoja paitsi itseään kohtaan, mutta myös tätä maailmaa kohtaan, ei hyvän kierteeltä voi välttyä! Kosmetiikkateollisuus laittoi minut miettimään jo vuosia sitten sitä, mitä se merkitsee hyvinvoinnilleni, entä luonnolle? Minua kiinnostaisi todella paljon kysyä lisää ammattilaiselta siitä, millaisia miinoja kosmetiikan maailmaan kätkeytyy niin hyvinvointia, kuin luontoakin ajatellen? Oletteko te pohtineet näitä asioita?

“Luonnonkosmetiikan raaka-aineet pyritään hankkimaan luontoa säästäen: ilman geenimanipulaatiota, synteettisiä lannoitteita ja tuholaismyrkkyjä, jotka pilaavat vesistöt, maaperän ja terveyden”

-Ruohonjuuri

Luonnonkosmetiikka on aina nykyään minulle se ensimmäinen vaihtoehto – jos löydän hyvän tuotteen, vaihdan vanhan siihen. Tiedät jo, että yksi lemppareistani on Hohteen suomalainen luonnonkosmetiikka. Siinä painoi monikin asia, mutta koska tuotteet ovat orgaanisia, vegaanisia, ja eläinkokeettomia, oli tässä jo monta tärkeää arvoa minulle. Oletko itse pohtinut arjen valintoja arvojesi kautta? Elätkö niiden mukaan vain silloin, kun se on helppoa? Kuinka tietoisia oikeasti olemme valinnoistamme?

“Tiesitkö, että kosmetiikkateollisuudessa käytetään yli kymmentätuhatta erilaista raaka-ainetta? Iholle saattaa siis päätyä varsin moninainen kimara aineita, joiden yhteisvaikutuksesta ei ota selvää. Osa kosmetiikkateollisuudessa käytettävästä ainesosasta on luonnollista alkuperää, mutta valitettavasti useimmat raaka-aineista ovat erilaisia synteettisiä yhdisteitä, jotka on tuotettu laboratoriossa”

-Ruohonjuuri

Olen päässyt myös vierailemaan pelloilla, joiden sadosta HOHDE-tuotteet valmistetaan. Tämä oli äärimmäisen mielenkiintoista ja toisaalta pysäyttävää – me voimme oikeasti tehdä täällä omassa kotimaassa jotain näin mahtavaa ja puhdasta! Muistan ikuisesti, kun olin aikoinaan Paula Heinosen luennolla, jossa hän heitti ilmoille kysymyksen; miten meitä ei voisi kiinnostaa se, mitä ihollemme levitämme, jos samaan aikaan kyttäämme ruokavaliotamme ja haluamme valita mahdollisimman puhtaasti?

“Yleisesti tiedetään, että tavanomainen kosmetiikka voi aiheuttaa riippuvuutta vaikuttamalla ihon normaaleihin biologisiin prosesseihin. Keinotekoiset aineet luovat tunteen sileydestä, kiinteydestä, kosteudesta jne. mutta vaikutus ei ole pysyvä. Luonnonkosmetiikka ei laiskista ihon omia toimintoja, vaan aktivoi niitä, jolloin erilaiset epätasapainotilat ihossa korjaantuvat”

-Ruohonjuuri

eevi_hohde_tammikuu_2020-18eevi_hohde_tammikuu_2020-25

“Luonnonkosmetiikasta löytyy vaihtoehtoja jokaiselle – myös allergikoille, raskaana oleville, vauvoille ja pienille lapsille. Kuka tahansa voi käyttää luonnonkosmetiikkaa”

Omaa kehoa tulisi kunnioittaa. Vuosia sitten kuvittelin, että jatkuva vaatiminen olisi ollut sitä. Mitä enemmän huomiota, lempeyttä ja puhtaita valintoja tekee, ei ulkoiselta hehkulta voi välttyä! Yhtälailla olen miettinyt arvojani jokaisella elämäni osa-alueella – jos elän mitä tahansa osa-aluetta vasten omia arvojani, en voi hyvin joko a. fyysisesti tai b. henkisesti c. emotionaalisesti

“Luonnonkosmetiikan tuotteissa komeilee  suurempi määrä aktiivisia aineita kuin tavanomaisessa kosmetiikassa”

-Ruohonjuuri 

Haluan tarjota myös teille rakkaat lukijani loistavan edun! Me Hohteen kanssa haluamme antaa myös teille mahdollisuuden rakastua suomalaiseen luonnonkosmetiikkaan ja saatkin nyt kaikki Hohteen ihonhoitotuotteet jopa 50 % alennuksella käyttämällä koodia EEVI. Pääset kaupoille tästä! Löydät päivittäiset ihonhoitotuotteet, sekä niiden lisäksi ihanaa hemmottelua ihosi ja hyvinvointisi tueksi! Lämpöinen suositus sinulle.

“Luonnolliset tuotteet ovat ihon kannalta parempia, sillä iho on myös elävä organismi. Ihonhoitotuotteidenkin valinnassa on hyvä välttää aineosia, jotka voivat kerrostua ihoon tai kehoon. On viitteitä siitä, että tietyt ihonhoidossa käytettävät kemikaalit voivat kerrostuessaan aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia, allergioita ja yliherkkyyksiä”

-Ruohonjuuri

eevi_hohde_tammikuu_2020-8

Kuvat Puurovisuals