Blogi hyvinvointi Kauneus Laihtuminen Mieli Motivaatio ravitsemus terveellisyys Terveys treenaaminen Vatsavaivat

Ruokailutottumusten muutokset – Pöhön tilalle tuli tasapaino

_MG_6081Onko sun ruokailutottumukset ja tavat muuttuneet viimeisten 10 vuoden aikana? Ainakin itse muistan hyvin sen, mistä kaikki lähti. Rahka, puuro ja palautusjuoma. Trendikästä oli pumpata hauista salilla ja vääntää leukoja – tai ainakin siitä oma hyvinvoinnin fokusointini sai alkunsa. Nyt kun asiaa tarkastelee, mentiin aika metsään monen asian kanssa. Tärkeintä kuitenkin kaikessa oli, että lähdettiin liikenteeseen jostain. Sanon aina tämän; yksi askel on riittävä, oli se jälkeenpäin katsottuna minkälainen tahansa. Siitä seuraa uusia, mutta paine ja pakko puuttuvat. Olemme kehityskelpoisia ja todella hyvä niin! Toivottavasti myös muistat, että jokaisella meillä on ollut oma matkansa tähän päivään.

En ole missään ehdoton. En kieltäydy, tai aseta rajoja hyvinvoinnissa. Määritän asioita, joista en halua luopua, koska en voisi hyvin. Lähestyn tänä päivänä hyvinvointia täysin eri tavalla mitä aikaisemmin. Ihminen on kokonaisuus, mutta se mikä on tärkein oivallukseni oli havaita missä oikeasti on se tasapainoinen hyvinvointi. Siihen kytkeytyy henkinen hyvinvointi ihan yhtä lailla. Ilman sitä, ei oikeastaan ole mitään muutakaan ja silloin motivaatiota saa kalastella tasaisen tappavaan tahtiin uusista villityksistä. Toisaalta, asia ei ole täysin näin yksinkertainen. Henkinen hyvinvointi kytkeytyy fyysiseen, sekä toisaalta toisinpäin. Ympyrä sulkeutuu, tavalla tai toisella.

Kun tietää kuka ja mitä on, on paljon helpompi valita ilman, että ajattelisi edes asiaa varsinaisena valintana. Jokaisen tavoitteena olisi mielestäni elää elämää niin, ettei tarvitsisi yrittää. Silloin on sisäistänyt jotain oleellista omaa hyvinvointia ajatellen.

_MG_2582

Kysyn usein tämän kysymyksen, joka avaa aina jotain uutta; Mitä jää jäljelle, jos kaikki ulkoinen tärkeäksi koettu asia viedään pois? Yhtenä isona osana esimerkiksi monelle tärkeä terveys. Voiko silti olla henkistä hyvinvointia, vaikka fyysinen kokisi kolauksen? Se mitä laajemmalle alueelle hyvinvointimme levittäytyy, sen paremmin se on tasapainossa. Silloin yksittäisillä asioilla ei ole niin valtava merkitys tasapainon mahdollistamisessa. Rakentaisin kaiken pohjan henkiselle tasapainolle, kasvulle ja sitä kautta kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Valinnat kuitenkin lähtevät jokaisen sisältä ulos toiminnaksi. Pitäisikö lähestymistapaa siis muuttaa jossakin?

Hyvinvointini on paljon varmempaa, tasaisempaa ja rennompaa nyt, mitä se oli kaiken alussa, tai edes keskivaiheilla. Pakko on vaihtunut haluun. Määrä on korvattu laadulla. Hyvinvoinnin pohjana ei ole salille pääsy, vaan tasapaino kaiken välillä.

Ruokailutottumukset pohjautuvat hyvään oloon ja keho näyttää juuri siltä, mitä niin kauan jahtasin täysin väärillä lähestymisillä. Se miksi se on nyt juuri saavutettu pohjautuu pitkälti sen oman coren löytämiseen. Kun ymmärtää ja kuulee mitä aidosti tarvitsee hyvinvoinnin ylläpitämiseen, löytää puuttuvat palasetkin. Pöhö on vaihtunut tasaiseen hyvinvointiin ja olotilaan, josta nautin niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin.

_MG_6114

SEURAAVAKSI TULOSSA….

Suolisto on vahvassa yhteydessä mieleemme, eli henkiseen puoleen. Seuraavassa osassa pohditaan sen merkitystä tässä kaikessa. Puhdistamo on ollut matkassani jo vuosia ja onkin yksi merkityksellisimmistä tässä omassa tasapainon yhtälössäni. Suolistovaivat ja sen vaikutukset koko kehooni ovat olleet todella tuttuja vuosien saatossa minullekin. Tänä päivänä suosin edelleen laadukkaita maitohappobakteereja, ruoansulatusentsyymejä, kombuchaa, sekä vitamiinilisiä ja mielen hyvinvointia tukevia uutteita. Vaikka matka on ollut minun, kuuluu siihen paljon apujoukkoja, luonnollisia täsmäaseita, tärkeitä kohtaamisia ja asiantuntijoita. Kiitos siis jokaiselle <3 Jatketaan suoliston hyvinvoinnin parissa seuraavassa kirjoituksessa.

(Saat omalla koodillani Eevi15 lunastaa 15 % edun kaikista Puhdistamon verkkokaupan tuotteista). Suosittelen todella lämmöllä!

PS. Blogin ääninauhoitteet jatkuvat taas pian! Pahoittelut äänituotannolta – äänihuulet lähtee leikkaukseen tänään ja näin ollen saamme pian nauttia täysin uusista vokaaleista ja soinnuista!

Love, Eevi