Elämäntyyli ruoka Treeni

Muutoksen askeleilla

Minifitness_training_salitreeni_elämäntapamuutos2

Monet jumppapirkot kiskovat helposti pari jumppaa putkeen ja ovat riemusta soikeina perjantain koittaessa. On lupa levähtää. Olen joskus lukeutunut näihin pirkkoihin. Olen myös lukeutunut joskus niihin, jotka töistä kotiin tullessaan lösähtävät sohvalle ja katsovat tallennettuja viihdeohjelmia putkeen koko illan. Unelmien poikamies ja ehkä vähän noitapillejä ja vinkkareita siihen kylkeen. Hyvä mieli? Eipä oikeastaan, ainakaan pitkän päälle. En tuolloin vielä omistanut lihomisgeenejä, eikä Mäkkärin burgerit jämähtäneet paikoilleen ikuisiksi ajoiksi.

Olen onnekseni liikkunut nuorena todella monipuolisesti, joten hetkellinen sohvaperunan elämä ei minua pitkäksi aikaa jaksanut kiinnostaa. Olin ylivirkeä. Hypin ja pompin kuin mikäkin kumipallo välillä, sillä eihän minulla ollut mitään mihin tämän suunnattoman energiani kohdistaisin. Jossakin vaiheessa yritin käydä lenkillä ja se tuntui aivan hirveältä tuskalta. Hengitys ei kulkenut ja tuntui että kuolen. Aivan kuin en olisi sitä ikinä aikaisemmin tehnytkään. Se oli suorastaan ällöttävää, enkä uskonut pitäväni juoksemisesta enää ikinä. Vuosien juoksutausta ei näkynyt eikä tuntunut enään missään. Oli pakko aloittaa alusta. 

Minifitness_treeni_Salitreeni_muutos_Training

Hankin salikortin. Se pölyttyi vuoden kaapissa, kunnes vihdoin tajusin tehdä tilanteelle jotakin. En ollut mitenkään lihava, vaan päkki näkyi tekemättä mitään. Mutta oma olo oli yleisesti huono. Tuntui siltä, etten ollut aina oma itseni. Tuntui siltä kuin sisälläni asustaisi pieni sähäkkä piru, joka tuli ulos aina välillä mylläämään koko huoneen sekaisin.

Sitten astuin vihdoin sinne salille vapisevin askelin ja sillä tiellä olen edelleen. Minun taipaleenikin alkoi noista zumbapumppi jutuista. Kävin myös paljon lenkeillä, sillä olin saanut piiskattua itseäni sen kivikkoisen alun yli. Se tosiaan kannatti ja rakastin jälleen juoksun vapautta ja sen tuomaa ajatusten virtaa päässäni. Treenaamiseen oli hyvä purkaa kaikki.

Minifitness_liferules_fitness_training_food

Sitten sairastuin syömishäiriöön, josta olen kirjoittanutkin aikaisemmin. Kyseessä oli ahmimishäiriö, jota kutsutaan nimellä BED (Binge Eating Disorder). Saatoin syödä todella terveellisesti, mutta joka päivä sain hillittömiä syömisvimmoja, jolloin söin niin paljon, että napa meinasi revetä. Yleensä iltaisin yksin ollessa. Tämä laukesi monien asioiden seurauksena. Tärkeiden ihmisten menettäminen, stressi ja oma yleinen tyytymättömyys elämään riittivät puhkaisemaan tämän kuplan. Kaikki oli ulospäin hyvin ja painoni oli täysin normaali. Treenasin kuin hullu samaan aikaan. Lääkärit eivät tehneet mitään, sillä tulokset olivat kaikinpuolin normaalit. Selvisin tästä puolen vuoden piinasta lopulta joogan, oman sisäisen vahvuuteni ja  muutaman luottoystävän voimin. Sain pyörän lopulta pysäytettyä ja oli aika aloittaa toipuminen.

Minifitness_training_bikinipeppu_askelkyykky_gym_training2

Lopulta ystäväni sai houkuteltua minut salille. Kävimme siellä tiuhaan yhdessä ja kehittyminen lähti hyrräämään hyvällä vauhdilla. Sillä taipaleella olen edelleen ja täysissä voimissani. Askeleet koostuvat niistä pienistä palasista ja hän oli yksi niistä. Välillä sitä ei osaa edes itse aavistaa, kuinka saattaa vaikuttaa toisen elämään itselleen ehkä pienillä asioilla ja teoilla.

Miksi halusin kirjoittaa omasta taipaleestani? Siksi että te lukijat näkisitte myös hieman pintaa syvemmälle ja ymmärtäisitte, että tähän pisteeseen ei tulla aina niin helpolla. Osan mielestä minun elämäntyylini on pelkkää asioista luopumista ja kituuttelua. Kuinka raadollista tällaisen elämäntyylin noudattaminen onkaan. Onko? Itse en koe tätä millään päin niin. Olen kokeillut eri tapoja elää ja nautin nykyisestä eniten. 

 Osaan arvostaa kaikkea matkan varrella ollutta ja sitä mitä se kaikki on tuonut elämääni. Rakastan juuri tätä elämää tässä ja nyt. Ne parhaat asiat eivät tule helpolla, mutta se tie kannattaa kulkea. 

Minifitness_training_salitreeni_elämäntapamuutos3

Kunnioittakaa muiden ihmisten tapaa elää. Se millainen se on ja mikä tekee heidät onnelliseksi, on heidän asiansa. Vierailuni sohvanpohjalla näytti kuitenkin sen verran, etten usko sen paikan sopivan kenellekään. Kaikkien ei tarvitse olla fitnessmalleja. Treenaamisesta voi nauttia myös ilman kisatavoitteita. Voit syödä terveellisesti ihan vain omasta tahdostasi, oman hyvän olosi vuoksi. Eikä asioita saada sormia napsauttamalla. En itse omista niitä ihanne geenejä, jotka sallisivat syödä mitä vain. Lihaksenikaan eivät rakennu ilman työtä. Töitä paiskitaan, mutta siitä tekemisestä myös nautitaan!

En vieläkään näiden vuosien jälkeen koe tämän oman vankan elämäntapani vievän minulta mitään pois – tämä antaa minulle enemmän kuin yksikään puuha tässä maailmassa. Tiedän kuka olen ja tiedän mitä teen – ja miksi haluan tehdä tätä.

Tämä ei ole suorittamista, vaan elämistä.

Täydellisyyteen ei tarvitse pyrkiä <3 Inside out. Pt. E