Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Mieli Motivaatio Terveys Treeni

Ole oma motivaatiosi

Minifitness_mindpower_motivationMotivaatio on huipussaan kun päätämme aloittaa jotain. Asetamme itsellemme tavoitteen. Vai onko se kuitenkaan kaiken huippu? Joskus se iso M saattaa syttyä vielä isommin matkan aikana. Se saattaa myös hiipua ajan edetessä, jolloin tarvitsemme extra boostereita matkan varrelle. Motivaatio tulee sisältäpäin, päästämme. Kun käymme pohjalla, saatamme löytää sieltä vasta sen oikean kultakimpaleen ja aidon kipinän motivaatiolle. Siitä päästäänkin asiaan.

Kun meiltä viedään jotakin, jonka olemme jollakin tavalla kokeneet tärkeäksi asiaksi, syttyy meissä jotain. Huomaamme haluavamme asiaa vahvemmin ja tekisimme kaikkemme jotta se onnistuisi.

Elämä on kuitenkin oikukukas ja täynnä muuttuvia tilanteita, jotka vaikuttavat suoraan usein myös motivaatioon. Sitä yritetään horjuttaa. Se haaste saattaa olla urheiluvamma, parisuhteen loppuminen, työhuolet tai mikä tahansa meidän elämää mullistava seikka. Jokaisen elämässä on näitä tekijöitä, eikä niitä voi IKINÄ blokata kokonaan pois elämästä. Siksi niihin tulisi mieluummin opetella suhtautumaan ja mukautumaan. Nämä pienet pomput ja muurit tuovat nimittäin usein myös jotakin mukanaan. Lisää motivaatiota. Lisää tulta! Kaikki on kiinni sinusta, vai mitä? Mikään mikä tuo suurinta tyydytystä, ei ole koskaan helppoa. Minifitness_motivaatio sisälläsi

Viime viikolla sattui tilanne, joka pisti minut todella ajattelemaan. Se sai minut pohtimaan ja punnitsemaan omaa motivaatiotani ja asettamaani tavoitetta. Uskoin haluavani onnistua ja uskoin tekeväni sata lasissa töitä. Kuitenkin kun asiat heitettiin ihan uudenlaiseen perspektiiviin ihan yllättäen, ymmärsin jotakin uutta – en ollutkaan antanut tuota kuuluisaa sataa prosenttia itsestäni, vaikka niin kuvittelin. En ollut halunnut sillä sadalla prosentilla.

Mutta sieltä pohjalta hypättiin hyvin nopeasti aikaisempaa korkeammalle. Olin ehtinyt jo ajattelemaan sitä mahdollisuutta, että tämä minulle tärkeä asia viedään pois. Oletko koskaan pysähtynyt ajattelemaan sellaista vaihtoehtoa? Jotain mitä haluat ja jonka eteen teet kovasti töitä vietäisi altasi kuin matto? Rähmälleen.

Näitä on hyvä pohtia jopa silloin kun elämä porskuttelee tyynillä vesillä eteenpäin, mutta se kannattaa myös muistaa silloin kun se motivaatio notkahtaa. Jotain hyvää siitä aina seuraa, jos sitä vain haluaa tarpeeksi itse. Halu on motivaation avain!Minifitness_training_motivation_dontfall

Vaikka motivaatio ei ole aina meidän käsissämme, se ei tarkoita ettemme voisi tehdä asialle mitään. Nähkää mahdollisuuksia ja pitäkää mielenne avoimena!

Kiitän itseäni joka päivä terveestä päivästä ja siitä että kehoni voi hyvin. Se ei ole itsestäänselvyys, sillä kun keho ei voi hyvin, on se yksi asia mikä horjuttaa motivaatiotani.

Kun on motiivi, on motivaatiota. Kun on intohimoa on tuloksia. 

Mahtavaa viikonloppua treenijengi <3 -E

Ps. Spotifystä löytyy nyt Uniikin Pikku Prinssi albumi