Elämäntyyli Treeni Yleinen

Pienin askelin

Photoshoot 026

Muistan kun oma muutokseni parempaan alkoi. Olin silloin 19-vuotias ja elämäni oli ollut aikamoista seilailua paikasta toiseen. Itsenäistyin varhain ja muutin pois kotoa 17-vuotiaana. Hain pitkään itseäni ja omaa paikkaani täällä. Olin muuttanut monia kertoja ja ystäväpiirit vaihtelivat. Muutos nykyhetkeen on tapahtunut pienin askelin. Söin tuolloin mitä sattuu, bailasin ystävien kanssa viikonloput ja vihasin työtäni. Minulla oli kyllä salikortti, mutta en tainut käydä siellä puoleen vuoteen. Elämässä on tiettyjä asioita, jotka ikäänkuin potkaisevat meidät raiteelta toiselle. Minun raideverkko on todella mutkikas – Hyvä niin, sillä ne kertovat elämästäni ja rakentavat sen mitä olen tänä päivänä. 

Ihmiset päättävät ryhtyä elämäntaparemonttiin usein. Mutta kuinka monet heistä lopulta onnistuvat pitämään tämän oikean raiteen läpi loppuelämän? Se on älytön täyskäännös ihan jokaiselle! Mieti ihmistä joka bailaa viikonloput, nukkuu vähän, syö huonosti, saattaa tupakoida, eikä liikuta persettään yhtään sen enempää kuin tarvis. Sitten kun tämä tyyppi saa tammikuussa sen fiiliksen että haluaa parantaa omaa elämänlaatuaan. Heittää kaikki tiskiin ja päättää muuttaa kaiken. Kova halu ei valitettavasti aina takaa sitä että hän onnistuisi. Miksi? Siksi että nämä asiat rakentavat koko elämän pohjan ja kaiken tulisi muuttua kuin taikaiskusta. Siinä ei aina edes kova pääkään riitä.

 

da-mo-1915 (1)

 

Siksi haluan rohkaista teitä kaikkia ottamaan asiat vaikka ihan pienin askelin – Muutoksien ei tarvitse aina olla maailmaa mullistavia. Ei heti. Kun puhutaan elämäntaparemontista, tarkoittaa se usein täyskäännösä elämässä. Ei tätä käännöstä tarvitse tehdä yhdessä yössä, muuta yksi asia kerrallaan. Lopeta tupakanpoltto. Seuraavaksi aloita liikunta. Terveellinen ruokavalio tulee monilla huomaamatta liikunnan myötä. Kiinnostus omaan terveyteen lisääntyy ja halutaan tehdä parempia valintoja ihan automaattisesti. Sitten loppuu ne bailuviikonloput kun halutaankin mennä mieluummin sunnuntaina vetämään treeniä salille. Tätä rataa nämä asiat pyörivät ja löydät todennäköisemmin balanssin omaan elämääsi – Se on juuri sinunlaisesi ja se TOIMII. Oman itsevarmuuden kautta myös tämä tyyppi rohkaistuu ja haluaa itselleen paremman työn, jota kautta hänen kokonaisvaltainen hyvinvointi kasvaa. 

 Vaikka olenkin ollut liikunnallinen aina, on minullakin ollut oma tieni nykyhetkeen. Olen tehnyt töitä sen eteen, välillä myös täysin tiedostamatta. Parasta tässä on se, että nautin elämästäni täysillä – Voin paljon paremmin kuin tuolloin 19-vuotiaana. Mutta tuokin aika oli tärkeää kokea. Voin myös luvata, että muutos parempaan ja terveellisempään elämään kannattaa! Listaa sioita joihin et ole tyytyväinen elämässäsi ja mieti mitä näille asioille voisit tehdä. Ne ovat asioita joihin voit itse vaikuttaa aivan varmasti – Sinä määräät omasta elämästäsi!

 

Photoshoot 030

Nyt niitä pieniä askelia kehiin ihmiset <3 Mahtavaa maanantaita!

-E