Aamiainen Elämäntyyli hyvinvointi Kauneus Mieli Motivaatio Palautuminen ravitsemus Resepti smoothie Superfoodit terveellisyys Treeni Venyttely

Virkeä mieli

Smoothie_minifitness_puolukka

 Ilma on hieman sumuinen ja masentava. Kaipaan väriä! Huomaan pukeutuvani syksyisin entistä useammin pinkkiin. Se taitaa olla jokin voimavärini tätä harmautta vastaan. Minusta se tuntuu kuitenkin toimivan, sillä siitä jotenkin aina piristyy. Treeneihinkin tulee ihan erilainen lataus kun päällä on värejä. Pinkki ei ole mikään suosikkini, mutta alitajuisesti olen sitä kuitenkin haalinut. Myös ruokapöytääni on alkanut ilmestymään pinkkiä. Kyllä se mieli tietää!

Näin syksyisin huomaan nappaavani eri juttuja kaupasta mukaani. Mansikat ja vadelmat ovat vaihtuneet tyrniin, mustikkaan, mustaherukkaan ja puolukkaan. Onneksi täydennystä pakkaseen saatiin taas Kotkan reissulta isäni luota. Kovasti himoitsisin myös punavinimarjoja, mutta niitä löytää aika vaikeasti.

Näitä Suomen ihanuuksia kannattaa hyödyntää ehdottomasti päivittäin, sillä se on parasta mahdollista ravintoa! Tyrnissä on eniten muun muassa kuitua, c-vitamiinia ja k-vitamiinia. Sujautan niitä usein aamupuuroon kourallisen, tai hurautan marjoja smoothien sekaan. Muistathan, että esimerkiksi tahraava mustikka on parempi kuin pensasmustikka, vaikka se pitääkin kätöset kauniin puhtaina. Mitä sotkevampaa, sen parempaa se on ravinnollisesti tarkasteltuna! 

Tyrni; Rasvahapot edistävät kynsien ja hiusten kasvua

Puolukka; Edistää vatsan, maksan ja sapen toimintaa 

Mustikka; Parantaa näkökykyä ja muistia

Jatketaan viimeisen reseptin saattelemana tuolla ihastuttavalla puolukalla. Olen jotenkin tuumaillut aikaisemmin, että puolukka ei toimisi smoothiessa. Se on niin kirpsakka ja hallitseva? Sunnuntaisen joogan jälkeen teki kuitenkin mieli juuri sitä. Jotakin kylmää, helppoa ja suupielille haastavaa. Niin ja tottakai nopeasti.

Minifitness_smoothie_puolukka

Tähän kirpsakkaan puolukkaiseen juomaan tarvitset vain muutaman ainesosan. Siihen voi halutessaan lisätä Instant Lion’s Manea, mutta se ei ole välttämätön. Kyseinen sienijauhe boostaa aivotoimintaa, sillä se parantaa muistia ja keskittymiskykyä, sekä tukee myös hermostoa. Lisään näitä usein smoothieseen, riippuen hieman siitä millaista boostia kehooni kaipaan.

Jooga Smoothie

1 sitruunan mehu

1 limen mehu

1 dl Kookosvettä

1 dl Luonnonjugurttia

2 dl puolukoita

1 pussi Instant Lion’s Manea

Minifitness_puolukka_smoothie_resepti

Jos et pidä kirpeästä versiosta, voit tehdä puolukasta myös pehmeämmän smoothien. Silloin sekaan kannattaa lisätä makeaa hedelmää, kuten banaania. Myös kookosjuoma makeuttaa kivasti ja tuo makuun pehmeyttä. Tottakai myös mustikat tai mansikat peittävät puolukan kirpsakkaa, voimakasta makua niin halutessasi. 

Jooga on tullut taas jäädäkseen ja se on erinomainen tapa minulle rentoutua ja keskittyä juuri siihen hetkeen. Muutoin sellaiseen “en ajattele mitään”-tilaan on todella haastavaa päästä. Sunnuntaisin valitsen usein rauhallisen joogan, joka lataa akkujani seuraavaa viikkoa varten. Käyn siellä palauttelemassa kehoani viikon treeneistä. En tiennyt, että saisin jalkani venytettyä kehoni sivulle? Näitä ihania yllätyksiä jooga on täynnä.

Ihanan rentouttavaa sunnuntaita ystävät <3 -E