Bikini Fitness dieetti elämäntapa Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Kauneus kisakausi Kuulumisia Mieli Motivaatio Muoti terveellisyys Terveys Treeni

Aitoa

Minifitness_syksy_asuElämässä kohtaa aina ihmisiä, jotka ovat eri mieltä kanssasi. Törmäät ihmisiin, jotka eivät ymmärrä sinua ja saattavat arvostella sinua monilla eri tavoin. Tämä ei kuitenkaan koskaan tarkoita, että sinun tulisi silloin muuttua tai pyörtää mielipiteitäsi. Uskalla olla aito. Mitä tämä mielestäni tarkoittaa?

Olen saanut muutamia kommentteja koskien ulkonäköäni. Kommenttien mukaan olen epäaito ulkonäköni vuoksi. Minusta ulkonäkökeskeinen ajattelutapa ja kommentointi osoittaa taas tästä ihmisestä aitoa epäaitoutta, sillä ulkonäön perusteella arvostelu on juuri sitä pinnallisinta. Tiedän myös itse edustavani lajissa, joka on täysin ulkonäöllisiin seikkoihin perustuva laji. Siinä ei kysytä oletko aito sisäisesti vai ulkoisesti. Kisatilanne on osa lajia ja siinä tilanteessa pitääkin olla valmis kritiikille ja arvostelulle. Muu elämä on kuitenkin täysin eri asia. Minifitness_leatherjacket

Bereal_minifitness_2En provosoidu kovinkaan helpolla ja harvoin minua jaksaa kiinnostaa muiden ihmisten negatiiviset ja synkät mielipiteet. Tiedän itse mitä olen ja mitä en ole. Pystyn seisomaan täysin omilla jaloillani selkä suorassa. Voin päättää itse annanko negatiivisen energian vaikuttaa itseeni vai en. Vahva itsetunto ja iän tuoma varmuus ovat kilpenäni. Minua kuitenkin huolestuttaa nuoret, joiden itsetunto on vasta rakentumassa. He ovat nimittäin varsin alttiita arvostelulle ja kritiikille. 

Olen sama ihminen sisältä, oli minulla tekoripset tai meikkiä. Mikään ei muutu sisälläni. Minusta se erottaa ihmiset aidoista ja epäaidoista. Ihmiset jotka arvostelevat toisia ulkoisien seikkojen perusteella ja muodostavat mielipiteensä ihmisistä tukan värin perusteella tai tissien koolla, ovat itse todella niitä epäaitoja. Se löytyykö ihmiseltä lämmin sydän, positiivisuus elämää kohtaan ja arvostus muita ihmisiä kohtaan on aitoutta.

Tärkeintä on kuitenkin se oma lähipiiri – he tietävät millainen olet heitä kohtaan. Elämäni tärkeät ihmiset ovat henkireikäni. En pysty itse olemaan tasapainossa ellei lähipiirini voi hyvin. Jos olen itse loukannut toista, en voi hyvin ennen kuin asia on ratkaistu. Minifitness_GinaTricot

Minifitness_keepreal

Instagramiini tulleesta kommentissa todettiin, kuinka olin jotenkin parempi Fitnesspäiväkirjoissa ollessani. Kommentissa arvosteltiin suoraan ulkonäköäni, vaikka asiallahan ei ole mitään tekemistä sen kanssa millainen olen. Samat arvot, samat jutut, sama tyyppi. Ainoastaan se mihin ulkopuolinen pystyy tarttumaan on se kuinka ulkoinen olemus on muuttunut. Se muutos tuntuu harmittavan osaa paljonkin. Jos olisin ylipainoinen, nämä huutelijat olisivat varmasti tyytyväisiä – mutta sen sijaan minä, olisin varmasti todella tyytymätön ja voisin huonosti. Onneksi on paljon niitäkin, jotka ovat iloinneet matkastani kanssani.

Toivon edustavani omaa lajiani terveellä tavalla. Lajistani nostetaan liian usein esiin epäonnistumiset ja pieleen menneet dieetit. Tätäkin voi tehdä niin monella eri tavoin. Voin hyvin niin henkisesti kuin fyysisestikin ja se on itselleni elämässä aina tärkeintä, oli kisakausi tai ei. Lajini haukkuminen ottaa toki päähän, mutta ymmärrän miksi se on kritiikin alla. Kun lajista ei tiedetä muuta kuin median nostamat ikävät stoorit, on sitä vaikea ymmärtää isossa mittakavaassa. Tämä on kuitenkin vielä uusi laji Suomessa ja monet eivät tiedä lajista muuta kuin keikistelyn bikineissä – todellisuudessahan se on vain muutama prosentti kaikesta. Olisi myös hyvä muistaa se tosiasia, kuinka tämä laji ei todellakaan sovi kaikille.

Onko kenelläkään oikeasti oikeutta mässäillä toisen ulkonäöllä näin? Minusta ei koskaan olisi moiseen. Jokaisen keho on jokaisen henkilökohtainen temppeli, oli klisee tai ei. Huonoon käytökseen sen sijaan olisi ymmärrettävämpää saada kommentteja, mutta nämä ulkonäkökeskeiset jutut voisimme jo unohtaa. Mihin on hävinnyt se ajatusmalli, ettei ketään saanut ala-asteella arvostella vaatteiden, silmälasien tai koon perusteella? Aikuiset ihmiset. Onko tässä esimerkkimme nuorisolle? He lukevat näitä kommentteja ja ottavat niistä vaikutteita.Minifitness_ole oma itsesi

golden-rule_minifitnessEikö ulkonäköön saisi siis panostaa? Minusta saa. Sehän on osa omaa hyvinvointiasi ja sinä päätät onko panostuksesi rasvapurkeissa, kynsissäsi vai kenties jossain ihan muussa. Tiedät itse kun voit hyvin ja olet tyytyväinen itseesi. Kenenkään ei pitäisi sitä tulla kyseenalaistamaan. Sinun keho, sinä tiedät parhaiten mitkä asiat saavat sinut voimaan paremmin. Vain me itse voimme taata oman hyvinvointimme ja onnellisuutemme.

Tärkeintä on itse tietää kuka on. Tärkeintä on että läheiset ja ystävät tietävät millainen ihminen olet ja miten kohtelet muita ihmisiä. Se millainen ihminen olet merkitsee enemmän kuin yksikään ulkoinen asia. Edes sillä unelmien vartalolla ei osteta onnellista elämää tai hyviä ihmissuhteita.

Kun näin ystäviäni yhteisen brunssin äärellä maanantaina, olin todella onnellinen ja voin hyvin. He näkivät sen myös kasvoiltani heijastuvan hymyn ja aidon ilon kautta. Rakas ystäväni laittoi viestiä brunssin jälkeen, jossa hän kertoi kuinka olin vaikuttanut hänen päiväänsä positiivisuudellani ja ilollani – tätä elämä on parhaimmillaan <3 Tehdään toistemme päivistä parempia.

Lajini on kisapäivänä pinnallinen, mutta se on kaikkea muuta loppuajan. Se vaatii kovaa työtä ja siitä on glitterit todella kaukana. Ei siis pidä katsoa tätäkään vaaleanpunaisten lasien läpi. Henkilökohtaisesti en nauti kisapäivästä, vaikka lavalla onkin siistiä. Nautintoni lajia kohtaan on nimenomaan kaikessa muussa tekemisessä ja työssä sen kisapäivän ympärillä. Urheilua ja urheilijan elämää sen kaiken takana on ja paljon. Eniten tämä laji tuntuu vaativan henkisellä tasolla – tämä kasvattaa urheilijaa siltä osin varmasti eniten. En vaihtaisi päivääkään pois!

How you treat others, is how you really feel inside.

Love, E

Takki Primeboots /  Housut GT / Huivi Acne / Jakku – Zara / Toppi – H&M