arki hyvinvointi Resepti Ruokavalio Treeni

Five Am Coffee

Rasvakahvi on ollut pinnalla pitkään ja monet vannovat sen nimeen. Se löytyy jo kahviloiden listoiltakin. Oletko kokeillut sitä? Itse rakastan aamiaista sen verran paljon, että en voisi vaihtaa aamiaistani kahviin. Mutta joskus tämä fokusta nostattava kahvi on loistava apuri! Käytän sitä itse silloin, kun herätys on todella aikainen, tai vastaavasti silloin, kun haluan lähteä treenaamaan heti aamusta ilman että ruoka nousee takaisin ylös. Heille jotka saavat ruokaa alas kurkusta vasta myöhemmin päivällä, saattaa tämä olla ratkaisu.

Rasvakahvi menee suoraan aivoihin ja siitä saa energiaa koko kehoon samantien. Se pitää myös pitkään kylläisenä sen rasvapitoisuutensa ansiosta. Hyödynsin rasvakahvin voimaa paljon Tanssii Tähtien Kanssa tiimellyksessä, sillä päivät venyivät ja energiaa tarvitsi saada nopeasti ilman, että pää olisi jumissa. Tämä toimi silloin todella hyvin! Myös muuttopäivät vaativat tätä extra boostia.

Rasvakahvi saattaa kuitenkin olla monen vatsalle liian ankara, jonka vuoksi suosittelisin kokeilemaan ensin pienempää määrää ja esimerkiksi tuunaamaan reseptiä hieman. Tein oman rasvakahvini Tomi Kokon lanseeraaman FIVE AM COFFEEN inspiroimana. Aikaisemmin rasvakahvin valmistukseen on tarvinnut lukuisia eri purkkeja, mutta nyt sen tekoa on helpotettu ennestään, sillä Puhdistamo on tuonut markkinoille täysin valmiit setit! 

On väliä minkälaisena aamukahvinsa nauttii, sillä kahvissa on erityisen tärkeää luomulaatuisuus maaperän myrkkypitoisuuksien vuoksi. Voit siis pahimmillaan nauttia joka päivä kurkusta alas kohtalaista kehon tuhoajaa ja siinä jää kahvin terveysvaikutukset kyllä kakkoseksi. Hyvään kahviin kannattaa panostaa. Hyvän kahvin oppii tunnistamaan, sillä kun sellaista on kerran pari elämässään maistanut, ei paluuta enää ole.

Oman Five Am coffee luomulaatuisen kahvin voi valmistaa luomulaatuisesta pakurikahvista, tai kahvipavuista jauhamalla ne itse. Näitä on myös kiva yhdistellä! Pakuri saattaa kuulostaa monen korvaan oudolta, mutta itse en sen makua edes huomaa. Jauhemixistä löytyy helposti kaikki superfoodit; maca, kermaisuutta tuova Toco, hedelmäinen Lucuma, pehmeä lesitiini ja boostaava cayenne-pippuri! Enää kahvista puuttuukin vain alppi-ghee, kookosöljy ja MCT-öljy. Voit myös tuunailla tästä helposti jopa smoothien, mutta silloin rasvakahvin idea ei toki toteudu. Sen maku on vaan niin hyvä, että saatan käyttää tätä pohjaa kahvi-smoothieeseen, mutta rasvan määrää joutuu silloin pienentämään.

FIVE AM COFFEE BY TOMI KOKKO

2 dl valmista kahvia

1 tl alppi-gheetä

1 tl kookosöljyä

1 tl MCT-öljyä

1 rkl FIVE AM jauhemixiä

–>Blenderiin!

 

Te lukijani voitte hyödyntää nyt huippu-edun! EEVI15 koodilla saat 15 % alennuksen kaikista Puhdistamon verkkokaupan tuotteista. Ostoksille pääset tästä

Huippua viikonloppua <3 -E


Minifitness_rasvakahvi_puhdistamo