arki Blogi hyvinvointi Iho Ihonhoito Kauneus onnellisuus Terveys

Itsevarma sinä

*Kaupallinen yhteistyö:Hohde luonnonkosmetiikkaKuuntelin tänään psykopodiaa podcastia ajellessani kotiin. Aloin monen aasinsillan kautta pohtimaan kysymystä; Mikä määrittää itsevarmuuden ja mitä se on oikeasti?

Osa on meille annettua. Kasvuympäristö muokkaa meitä paljon ja tietyt traumat heikentävät itsevarmuuttamme huomattavasti. Kuulluksi ja nähdyksi tulemisen tarve on meille jokaiselle merkityksellinen myös itsevarmuutta tarkastellessa. Jos jää vaille lämpöä ja välittämistä, vaikuttaa se myös meidän omaan tulkintaamme siitä kuka olemme ja minkä arvoisia olemme.

Minun näkemykseni mukaan itsevarmuus rakentuu palasista; Menneestä elämästä ja nykyhetkestä

Itsevarmuutta on monenlaista. Joku puhuu uskottavasti muiden edessä, toinen suoriutuu kovista paineista helpon oloisesti, joku pukeutuu rohkeasti. Olen kuitenkin sitä mieltä, että minkään näiden perusteella ei voida arvioida kenenkään itsevarmuutta. Olemme itsevarmoja eri asioissa ja hetkissä! 

Toisaalta näen asian myös niin, että itsevarmuutta on myös tunnistaa itsensä. Itsensä hyväksyminen kokonaisuutena heijastuu itsevarmuuteen – mielestäni se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki asiat itsessään olisi ihania ja hyviä, ei suinkaan. Tunnistaminen ja tiedostaminen ovat tärkeitä, sillä itsevarman ihmisen ei tarvitse peitellä itseään, vaikka halkeamia olisikin. Kun oppii pitämään itsestään, löytää myös askeleet omaan itsevarmuuteen. Onni on siinä, että ominaisuuksia voi kehittää. Ulkoinen itsevarmuus syntyy siitä, että pitää itsestään ja kantaa kehonsa ylpeänä.

Jos ajattelun lähtökohtana on, mitä muut ajattelevat minusta, astutaan harhaan siitä, mitä minä itse ajattelen itsestäni? Kun tietää kuka on, on paljon helpompi olla muille se “vääränlainen”.

Muista nämä kaunis

-Kukaan ei ole ikinä ollut valmis. Hyväksy jatkuva kehittyminen itsesi kanssa ja pääset huipulle!

-Kaikki ovat aloittaneet epävarmuudesta. Usko pois, kaikki ovat jännittäneet ensimmäisiä esiintymisiä, luentoja ja puheita. Mitä enemmän omaa pelkoa ja epävarmuutta kohtaa, sen vahvemmaksi tulee ja epävarmuus väistyy kokemuksen myötä. Jännitys sen sijaan ei häviä koskaan, sen kanssa vain oppii työskentelemään.

-Itsevarmuus antaa tilaa peloille ja toisaalta myös epäonnistumisille. Kun kerran uskaltaa mokata, ei se tunnu sen jälkeen enää niin pahalta. Mokaaminen on hyvä juttu, se tekee meistä parempia!

-Ulkoisesti itsevarmalta vaikuttava tyyppi voi olla todella epävarma. Ego on suurin esteemme ollaksemme aitoja

-Itsevarma ihminen kykenee olemaan haavoittuvainen ja aukinainen. Vahvuutta on näyttää lempeys, herkkyys ja keskeneräisyys

-Itsevarma ihminen ei nosta omaa itsetuntoaan muiden kustannuksella. Muiden mustamaalaaminen ja haukkuminen kertovat omasta epävarmuudesta

-Terve itsevarmuus ei esiinny muiden jyräämisenä, eikä liiallisena itsensä esiin tuomisella

-Sinun itsevarmuutesi on jo sinussa, uskalla löytää se<3

Itsevarma ihminen osaa myös asettaa rajat omalle hyvinvoinnilleen

Sanotaan, että muutos on aina lähtöisin itsestäsi. Jos et ymmärrä toista tai toinen suututtaa, pitäisi miettiä miksi näin tapahtuu. Mikä minussa laukaisee tämän tunteen ja pyrkiä nähdä asian taakse ilman, että syyttäisi toista. Siltikin mietin usein, että kuinka paljon itse voi ottaa vastuuta ja missä menee raja? Missä vaiheessa ei tarvitse enää itse joustaa, ymmärtää ja kasvaa ihmisenä? Kuinka kauan voi peilata asioita itseensä sen sijaan, että olisi toisen tehtävä kasvaa ja kehittyä? Sanotaan, että toista ei voi ohjata tai pakottaa. Uskon kuitenkin siihen, että raja on vedettävä itse siinä kohtaa, jos suhteessa vain sinä kykenet kasvamaan. Me emme voi ottaa vastuuta toisen kasvusta, vaan se on mielestäni jokaisen oma tehtävä. Ethän siis kanna liikaa vaatimuslistaa itselläsi? <3 Tämä voi olla itsevarmuutesi tiellä, mikäli se vain kuihduttaa sinua.  On hyvä ymmärtää ja tukea toista, mutta ei oman itsensä kustannuksella. Liika ymmärtäminen rikkoo lopulta itse itsensä. Itsevarmuutta on myös osata asettaa rajat omalle hyvinvoinnilleen.

Itsevarmuus merkitsee meille jokaiselle eri asioita, sillä meillä jokaisella on niin eri kokemukset joita kannamme mukanamme. Parasta on, että itsevarmuutta voi kehittää tasapainoisemmaksi. On kuitenkin ok, että koemme epävarmuutta, sillä se ei aina ole itsevarmuuden vastakohta. Se voi olla myös tärkeä oppi.

Siitä olen kuitenkin varma, että vääränlaiset ihmiset (tiedät kyllä miltä he tuntuvat) ympärilläsi eivät ainakaan nosta sinua ylös ja kasvata itsevarmuuttasi. Omasta lähipiiristäni löytyy ainoastaan heitä, jotka nostavat minua ylöspäin ja minä heitä. Miksi minkään muunlaisia ystäviä pitäisi ollakaan? <3 Toisaalta on hyvä muistaa, että mikä osa itsestään on sitä aluetta, jota tulee työstää sisältä käsin.

Muista tämä; Voit olla juuri sitä mitä haluat ja kehittyä ihan missä vain tahdot! Itsevarmuus kehittyy kokeilemalla, uskaltamalla ja luottamalla. Kun rakennat itsetuntemustasi ja sitä kautta itsevamuuttasi, koet onnellisuutta.

Sisäinen puhe on äärimmäisen tärkeä. Oletko koskaan ajatellut, että sen voima on jopa sama, mitä ulkouolelta kuultuna?!! Sisäinen puhe voi olla paras tsemppari tai pahin vihollinen, kun puhutaan itsevarmuudesta. Ehkä meistä jokainen voi ottaa tästä kopin ensi kerralla, kun puhuu itselleen vähän ikävämpään sävyyn? <3

Vaikka itsevarmuuden perusta rakentuukin sisäisessä maailmassa, voi itsevarmuuteen vaikuttaa ulkoisillakin asioilla. Kun itsellään on hyvä olla, heijastuu se myös tekemiseen. Ei ole pinnallista pitää itsestään huolta ulkoisestikin, sillä kyllä minä koen ihan erilaista itsevarmuutta vaikka lavalle mennessäni silloin, kun viihdyn vaatteissani, hiukset ovat hyvin ja meikkiä on sopivasti. Ne ovat asioita, jotka ryhdistävät lopullisen ilmeen ja olemisen muodon. Ne tuntuvat myös terävöittävän ja kirkastavan mielen! Mitä mieltä itse olet siitä? Mielestäni itsevarmuus ei voi perustua ulkoiseen, mutta se saa ehdottomasti olla keinona viimeistellä kaunis, ihana kokonaisuus.

Minä yhdessä HOHDE luonnonkosmetiikan kanssa halutaan jakaa hyvän olon sanomaa, sekä voimaannuttaa muita. Siksi suomalaisen luonnonkosmetiikan lähettiläänä saan kunnian tarjota teille kaikki HOHDE ihonhoitotuotteet itsesi hemmottelua ja luonnollista kauneutta varten hintaan 26,80e. Käytäthän koodia EEVI, niin saat lunastettua edun itsellesi. (etusi jopa 50%).Tutustu tuotteisiin ja tilaa suoraan kotiovellesi täältä.

PS. osta tänä jouluna lahja, joka on varmasti mieluisa. Omat suositukseni pukinkonttiin ovat Hohde-valkosavinaamio, sekä viikoittain käytettävä Hohde-kuorintavoide

Mitä on HOHDE?

HOHDE on suomalainen luonnonkosmetiikkabrändi, jonka kaikki tuotteet ovat luonnollisia, vegaanisia ja eettisesti tuotettuja. HOHDE on skandinaavinen, raikas ja kokonaisvaltainen lifestyle-brändi, jonka arvoihin kuuluvat hyvinvointi, eettisyys, luonto, kotimaisuus, rakkaus, merkityksellisyys ja terveys

Love, Eevi

Henkilökuvat – Kosmariini Design / MUAH Annika Kurkijärvi