Elämäntyyli juhlat Makeanhimo Proteiini Resepti Treeni

Jouluiset proteiinipiparit – Helppoa ja kevyttä

Minifitness_joulun herkut_kevyemmin

JOULUKUU! Rakastan joulua. Olen alkanut arvostamaan joulussa kiireettömyyttä, tunnelmaa ja perheen läsnäoloa yhä enemmän. Joulukuu muutoin on aika vauhdikastakin, joten kuun lopussa on hyvä palkita itsensä rauhoittumalla. Herkut ovat toissijaisia seikkoja, mutta kyllä jouluun nekin kuuluvat. Suklaakonvehdit, tortut ja piparit ovat omia suosikkejani ja olenkin tässä tuunaillut niiden tilalle vaihtoehtoisia herkkuja – niitä, jotka sopivat monille kevyempääkin ruokavaliota noudattaville. Mennään nyt aluksi niihin joulupipareihin! Luulen että näiden ympärille tulen kehittelemään monia reseptejä, sillä piparit ovat niin hyviä! Erityisesti rakastan sitä raakaa taikinaa! Sen mussutusta saa odottaa kuitenkin jouluaattoon. 

Sunnuntaina kehkeytyi kuitenkin yksi jouluinen pipari, jossa yhdistyy pipari ja suklaa. Tämä on joulun alla helppo ja nopea hätävara yllättävien vieraiden varalle! Nämä valmistuvat nimittäin jopa 15 minuutissa! Tämän idea syntyi kaapissa lojuvasta proteiini puddingista, joka oli jäänyt viime joulusta kaapin perukoille. Makuna voit käyttää periaatteessa mitä vain, mutta jouluisen maun saat parhaiten piparkakakun makuisella puddingilla. Myös suklaa sopii tähän, sillä mausteilla saa kätevästi lisättyä jouluisia makuja lisää!

Minifitness_jouluiset proteiinikeksit_piparinmakuiset keksit

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Seoksen tulisi olla sitkeää! Sen koostumukseen vaikuttaa käytettävät jauhot, joten lisää nestettä varoen. Annostele pellille ja muotoile keksit littanaan, pyöreään muotoon. Jos jätät keksit paksummiksi, katso että ne kypsyvät tarpeeksi pitkän ajan. Koristele haluamallasi tavalla, kuten mantelilastuilla, pähkinällä tai kaakaonibseillä.

Siirrä uunin keskitasolle, hieman uunista ja keksien paksuudesta riippuen 5-15 minuutiksi. Keksit ovat valmiita, kun pinta on hieman saanut väriä. Kun otat keksit pois uunista, anna niiden kovettua rauhassa. Keksit ovat lettumaisia, eivätkä ne kovetu täysin missään vaiheessa. Rakkennetta saat lisää esimerkiksi lisäämällä kaurahiutaleita! 

Jos haluat kekseihin makeutta, voit hyödyntää joko steviaa tai esimerkiksi vaahterasiirappia! Muista maistella seosta, jolloin voit vielä lisätä haluamaasi maustetta tai makeutta.

Minifitness_joulun terveelliset herkut

Näitä ihanuuksia voi napsia vaikka vähän useamminkin! Onhan tässä kuukausi aikaa fiilistellä joulukuuta 😉 

Mahtavaa viikkoa kaikille! -E