arki Blogi hyvinvointi Kesä maidoton ruokavalio Resepti ruoka Terveelliset herkut terveellisyys

Kesän terveelliset ruoat – BBQ Bataattiranskalaiset & vege aioli

*Kaupallinen yhteistyö: Puhdistamo

Kesä on ehdottomasti herkuttelun aikaa! Grilli käy kuumana ja illanistujaisia vietetään jos jonkinmoisia. Itsehän lukeudun todellakin niihin, jotka voisivat istua ruokapöydässä toista tuntia. Espanjan reissulta opittua ehkä, mutta ruokapöydässä tuntuu syntyvän parhaat keskustelut. Hyvä ruoka, leppoisa ilmapiiri ja kylläinen fiilis toimii vaikka ruokapöydässä istuisi useampikin kansalaisuus ja kielimuureja löytyisi enemmän kuin yksi. Tämän kesän yksi ehdottomista herkuista on tuliset BBQ bataattiranut, sekä vege aioli! OMG. Tää resepti on myös todella näppärä, sillä sen valmistus kestää 20 minuuttia + uuni noin 15 min.

Syön kesäisin meidän pihalla aina, kun se vain suinkin on mahdollista. Meiltä löytyy kasa vilttejä ja nyt asensimme viimein myös markiisin, jotta pystymme nauttimaan myös sateisista illoista. Suosittelen kokeilemaan grillissä vesimelonia ja kaveriksi halloumjuustoa – taivaallista. Kesän fresheinä juomina toimii kookosvesi, sekä ultimaattinen suosikkini cola kombucha! Kesän ei missään tapauksessa tarvitse olla epäterveellisiä valintoja.

BBQ Bataattiranskalaiset  – HOT AND SPICY

10 + 15 min (1 pellillinen)

3 bataattia

1-2 tl Puhdistamon Guerande-suolaa

1,5-2 dl sulatettua Puhdistamon kookosöljyä 

1 rkl tl kanelia

1 rkl maustemix esim Moroccan spice mix Utekram 

0,5 tl Cayennepippuria

2 suljettavaa pussia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko bataatti tikuiksi. Voit halutessasi kuoria bataatin ennen sitä, mutta se ei ole välttämätöntä.

Näin saat ranuista rapeampia:

  1. Huuhtele bataattiranut kylmän veden alla. Tämän jälkeen levitä ne talouspaperien päälle ja anna kuivua hyvin (mikäli aikaa on enemmän, voit antaa niiden kuivahtaa kunnolla). Tämän jälkeen sekoita kookosöljy ja mausteet keskenään kulhossa. Laita bataattiranut pussiin ja kaada sekaan mauste-öljyseos. Sulje pussi ja sekoita hyvin. Tämän jälkeen levitä ranut pellille tasaisesti ja valmista uunin keskitasolla noin 10-20 minuuttia uunista riippuen. 

Brain boost – Vegaaninen valkosipuliaioli

3 rkl säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa 

1 tl Dijon-sinappia

1 tl omenaviinietikkaa/sitruunamehua

ripaus valkopippuria

1/4 tl Puhdistamon guerande-merisuolaa

3  dl rypsiöljyä

+ 1 rkl Puhdistamon MCT-öljyä to boost your body! 

  1. Laita blenderiin kaikki ainesosat, paitsi rypsilöljy ,oliiviöljy ja MCT öljy.  Blendaa seos sekaisin. Sen jälkeen lisää öljy mukaan hitaasti, aloittamalla lisäämällä sitä tipoittain, ja sitten ohuena nauhana, jotta majoneesi “emulgoituu” paksuksi. Blendaa kunnes öljy on emulgoitunut ja on majoneesi on paksua

 

Onko tänä viikonloppuna grillibileet? Mitä muita ideoita kaipaisitte kesän ruokapöytään? <3

Love, Eevi