arki Blogi hyvinvointi Mieli Motivaatio onnellisuus Perhe ja suhteet Terveys treenaaminen

Merkitystä mä metsästän

eeviteittinen_blogi_tunteiden_johtaminen_motivaatio

Olen pohtinut paljon sitä, mistä aina löytyy uusi sisu ja innostus kohdata uusia haasteita, sekä unelmia? Miksi joistain meistä löytyy tuota loputtomasti (ainakin siltä se näyttää), kun taas joillekin meistä sen löytäminen on älyttömän haastavaa. Olen tällä viikolla miettinyt taas niinkin kevyttä aihetta, kuin omaa elämäntehtävääni ja merkitystäni. Siinä ei oikeastaan ole kyse edes siitä, mitä se on, tai kuinka suurta tai vastaavasti pientä se on. Kyse on siitä, kuinka löytää aina sen sisäisen palon, intohimon ja merkityksen siihen, miksi herää aamuisin?

Voin kertoa salaisuuden. Jopa ne aamuihmiset, jotka vaikuttavat somen perusteella siltä, että hyppäävät sängystä rakettina ylös ja ovat niin kadehdittavan virkeitä, eivät ole sitä oikeasti. Kyllä meistä jokainen saa aamusin väsyneenä perustella itselleen, miksi on noustava. On siis oltava aito motiivi, eli syy. Toiseksi, moni asia on opettelemista. Olemme siinä hyviä, kunhan annamme uuden oppimiselle vain mahdollisuuden. Myös minä voin oppia heräämään viideltä, mutta onko se minulle tarpeen, vaikka kuinka ihailenkin heitä? Sosiaaliset suhteeni, parisuhteeni, sekä työni ei olisi kovin joustava tähän rytmiin. En siis päädy haikailemaan sitä, vaan pyrin tekemään omasta päivästäni sellaisen, että a. on kiva herätä aamuisin b. varmistan, että käytän aamujen tuotteliaan ajan järkevästi. Kun aamuviiden ihminen menee nukkumaan, minä vietän laadukasta parisuhdeaikaa. Jokainen siis tyylillään! Tehokkuutta, tai tuotteliaisuutta ei voi vertailla tunneissa, tai siinä, monelta heräämme. Mikään ei ole vertailukelpoinen kun puhutaan elämästä.

Kun löytää merkityksen, löytää aina myös keinot ( ja toki löytää myös haasteita). On kuitenkin  merkityksellistä oivaltaa, ettei kukaan elä unelmaansa jatkuvasti. Elämään kuuluu toisinaan läjä biojätettä – vaikka sosiaalinen media yrittäisikin kertoa avoillemme toista. Kukaan ei elä jatkuvassa inspiraation tulvassa. Mitä enemmän on kesken, sen paremmin syntyy myös uutta! Tila jossa on valmis, ei synnytä enää mitään.

eeviteittinen_blogi_treenimotivaatio_hyvasina

Haasteiden kohtaamiseen tarvitsemme luottamusta menneestä. Jostakin, josta olemme selvinneet, tai joka on mennyt hyvin. Siihen on hyvä palata aina, kun tuntuu ettei pysty. Kun taas unelmista ja uuden luomisesta puhutaan, korostaisin sparrailua ja uuden oppimista. Uudet näkökulmat tuovat aina uusia ideoita. Yksikään idea, tai ajatus ei ole löytänyt täydellistä potentiaaliaan ajatuksena omassa kaalissa. Se kaikki löytää paikkansa vasta, kun olemme sanoneet ne ääneen. Kehotan siis nyt uskaltamaan sanoa kaiken sen ääneen, joka pelottaa. Sitä kautta löytyy sinun vastauksesi omiin kysymyksiisi.

Vaikeudet ovat aina mahdollisuus mokata ja oppia. Se kehittää meistä sisukkaita ja vahvempia, mutta sieltä löytyy usein myös uusia ideoita ja sitä kautta unelmia, sekä motivaatiota. Vaikka sosiaalisessa mediassa trendinä ei olekaan vuodattaa elämän ikäviä asioita se ei tarkoita, etteikö niitäkin olisi. Vaikka valmennan ihmisiä, kärsin monesti samoista ongelmista kuin hekin, mutta saatan olla askeleen edellä itseni kanssa. Joskus taas en, mutta sekään ei haittaa. Olemme aina matkalla itsemme kanssa, eikä tuosta tarvitse tulla koskaan valmista. Keskeneräisyys ja haasteet eivät ole huono juttu. On toinen asia miten näitä käsittelee.

Mutta sen haluan vielä sanoa, että en minäkään aina jaksa lähteä treenaamaan. Minäkin syön välillä herkkuja väsymykseen ja toisinaan aamuisin torkutan, vaikka tiedän sen tekevän vain huonoa ja vaikeuttavan heräämistä entisestään. Motivaatiota saa meistä itse kukin herätellä joskus, mutta hyviä keinoja on vaikka kuinka! Meidän ei tarvitse todellakaan tyytyä kohtaloon, eli tässä tapauksessa fiilikseen, tai tunnetilaan, joka meillä on päällä. Voimme aina päättää johtaa itse omaa elämäämme ja toisinaan apukeinot ovat tervetulleita. Saatan löytää väsymyksen verhon taakse painuneen treenimotivaation omista valmennettavista. Energia nimittäin tarttuu, joten sitä on hyvä kyetä johtamaan. Vedän valmentajan viitan harteilleni ja työroolin ylleni. Joka kerta tehdessäni tämän huomaan, kuinka loistava treeni on ollut ja kuinka paljon sainkaan itsestäni, sekä muista lopulta irti. Rakastan tätä. Mielessä on valtava voimavara, joka on käytössämme ihan aina, oli ulkoiset ärsykkeet tai olosuhteet millaiset tahansa. Kaikki asiat, jotka tuovat hyvää fiilistä, ovat virittäytymisen arvoisia! Löydetään keinomme.

Miksi katsoa ulkopuolelle, kun kaikki vastaukset ovat meissä itsessämme. Itseemme me voimme vaikuttaa aina.

Ihanaa viikonloppua <3 Toivottavasti tästä tuli joitakin uusia ajatuksia -Eevi

Kuvat – Puurovisuals