arki Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Kilpaurheilu kisakausi Mieli Motivaatio onnellisuus Terveys treenaaminen Treeni

LEIJONAN SYDÄN

minifitness_leijonansydan_kilpaurheiluKilpaurheilijaksi ei synnytä. Siihen on kasvettava. Osa meistä saa ensimmäiset maistiaiset siitä jo varhain, toiset taas vasta myöhemmin sen oman jutun löydettyään. Sillä ei ole oikeastaan mitään väliä koska ja missä vaiheessa elämää sen löytää, sillä se tarjoaa ihan samoja asioita meille jokaiselle kilpaurheilijalle lajista tai uran pituudesta huolimatta. Se on kuitenkin jollakin tapaa rakennettu meihin jokaiseen jo syntymästä – minä taistelin tieni tähän maailmaan ja se taisi iskostua selkärankaani jo tuolloin. Tai ehkä nuo vaistot ovat heränneet kasvuvuosina, mene ja tiedä. Sen kuitenkin tiedän, että kaikista ei ole kilpaurheilijoiksi, eikä pidäkkään. Samalla tavalla kaikki meistä eivät sovi mitenkään lääkäreiksi tai kokeiksi.

Jokaisella on oma kutsumus ja minulla se on ollut aina urheilu. Mieluiten kilpaileminen. Olen tehnyt sitä aina eri lajien parissa. Olen tehnyt sitä yksin ja tiiminä. Kilpaileminen herättää minussa jotain sellaista, jota et voi saada mistään muualta. Ikinä. 

Se on ansaittava. Kaikki. Kehittyminen ja voittaminen, itsensä haastaminen ja rajojen ylittäminen. Se siinä ehkä on kaikkein parasta, sillä kukaan ei voi tehdä sitä puolestasi. Voit saada apuja tavoitteeseesi päästäksesi, mutta sinun on kuljettava matka silti aina yksin. Taistelut on kohdattava ja pohjalta noustava itse. Kerta toisensa jälkeen. Kiehtovinta on se, ettet ole oikeastaan koskaan varsinaisesti valmis. Voit aina kehittyä. Kehittyminen on kuitenkin muutakin kuin fyysistä, sillä isoimpana palkintona pitäisin kilpaurheilussa sitä matkaa omaan itseensä. Henkinen ja psyykkinen puoli kehittyvät linjoihin, joita on vaikea tavoittaa ilman urheilun tuomaa maustetta. Olen itse kokenut kilpaurheilun olleen isoin vaikuttaja omassa sisäisessä kehityksessäni. Se on kasvattanut ja opettanut niin paljon! Se pakottaa joskus rajuunkin itsetutkiskeluun.minifitness_lionsheart

Olen oppinut itsestäni uskomattomia asioita näiden kaikkien vuosien aikana. Omista rajoistani, niiden venyttämisestä, omista kyvyistäni ihmisenä, uskosta, taistelusta, sinnikkyydestä, ilosta, nautinnosta ihan kaikesta! Loistolle ei näy loppua, sillä leijonan sydän kehittyy jatkuvasti. Se on aina avoin muutoksille, kehitykselle ja uusille mahdollisuuksille. Se tarjoaa parhaimmillaan työkalun, jota vain sinä osaat käyttää ja joka toimii juuri kuten sinä itse haluat sen toimivan. Täytyy vain olla aina valmis uudelle työlle ja uusille tilaisuuksille. Pelolle ei saa antaa valtaa, sillä se on ainut este urheilijan tiellä. Kunnioitus ja arvostus on aina säilytettävä, sillä muuten sammuu sydänkin. Ilman aitoa iloa ja nautintoa ei ole aitoa kilpaurheilua. Siitä kuuluu nauttia, sen kuuluu olla osa sinua. Luonnollisesti, ei pakottamalla.

Kiitos kilpaurheilu kaikesta mitä olet minulle tarjonnut. En olisi tällainen kuin olen, enkä olisi tässä missä olen nyt. Olet tehnyt minusta vahvan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Odotan työskentelyämme myös jatkossa <3

Rohkeaa viikkoa kaikille! -E