Blogi hyvinvointi Iho Ihonhoito Kauneus

Meikillä vai ilman? Vinkit luonnonkauniiseen ihoon

*kaupallinen yhteistyö:HOHDE

Muistatko kun meikkasit ensimmäisen kerran? Olin parivuotias, kun löysin ensimmäisen huulipunani – se oli tosin äitini, enkä todellakaan ymmärtänyt asiasta muuta kuin sen, että sitä tulisi sohia lähelle huulia. Televisiosta tuli missikisat ja ilmestyin olohuoneeseen sinisissä tähtikuvioisissa uikkareissa ja tottakai punaiset huulipunat huulilla. Tarkemmin ehkä kuitenkin koko naamalla, koska motoriikka ei ollut vielä ihan hallinnassa. Tämä ensikokeiluni meikkaamisen parissa ikuistettiin myös kameralle. Pidin myös kovasti itse huulipunan ja huulirasvojen mausta, joten äitini purkit löytyivät usein “hieman” syötynä.

Meikkaaminen alkoi joskus neljännellä luokalla, mikäli muistelen oikein. Tämä ilmiö tapahtui koko luokalla samaan aikaan. Liikaa puuteria, liikaa hajuvettä ja liikaa ihan kaikkea. Pahinta kuitenkin oli se, että muistan opettajan kommentoineen asiaa koko luokan edessä. Seisoessani luokan edessä opettaja kysyi ” kuinka monen mielestä Eevi on kaunis ilman tuota pakkelia”? Se oli toki nöyryyttävää silloin, mutta ymmärrän myös hänen tarkoitusperänsä, vaikka asian olisi voinut viestiä hieman eri tavalla. Hän oli tosin mies, joten ymmärrys siitä miten näitä asioita kannattaisi käsitellä oli juurikin tätä tasoa. Tuon jälkeen ainakin vähensin meikkiä ja muistan tuon hetken aina.

En ole kuitenkaan koskaan meikannut paljoa, saatikka jaksanut käyttää siihen aikaa sen enempää kuin 5-20 minuuttia. On ihanaa, kun ammattilainen laittaa minut, mutta itse suosin kevyttä arkimeikkiä; Ripsiväriä, BB-voidetta, aurinkopuuteria ja poskipunaa. Kulmissa käytän kulmageeliä, jolloin ne ovat luonnolliset, mutta siistit.

Suhtautumiseni meikkaamiseen on muuttunut vuosien saatossa. Luonnollisuus on kaikkein kauneinta! En tarkoita kuitenkaan sitä, ettei naamaan saisi laittaa yhtään mitään. Korostan hyviä puoliani, kuten katsetta ripsivärillä ja kulmageeli tuo ihanaa ryhtiä koko olemukseen. 5 minuutin arkimeikistä tulee itselleni hyvä fiilis! Se on sama asia, puenko aamulla kollarit vai farkut. Olen kuitenkin todella ok ilman meikkiä, eikä minua yhtään haittaa liikkua julkisilla paikoilla meikittä. Meikkaaminen on kuitenkin itseäni varten.

Me naiset näemme hiusten laiton ja meikkaamisen hyvin eri tavalla, mitä usea mies. Monen miehen mielestä vähäinen meikki, tai jopa meikittömyys on parempi kuin runsas meikki. Harva mies huomaa eroa siinä, onko hiukset kiharrettu, vai onko kihara syntynyt yön aikana pidetystä letistä. Mehän tiedämme heti näiden kahden eron!:D

Ihailen luonnonkauneutta. Meissä jokaisessa on kauneutta ja nämä piirteet löytää usein iän myötä. Toivoisin jokaisen näkevän itsensä kuten muut näkevät hänet. Suomalainen nainen on aidosti luonnonkaunis! Ihon hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta ja tämä tulee usein monien hyvien valintojen sivutuotteena!

Luonnonkaunis x 4

  1. Uni ja lepo : kun ihminen on levännyt ja palautunut, myös iho voi paremmin. Mustat silmänaluset ovat ikuinen riesani, mutta ne korostuvat heti, jos nukun liian vähän. Yöllä koko keho puhdistuu ja saa tilaisuuden palautua – tämä koskee myös ihoa. Myös stressin vaikutukset ihoon ovat väistämättömät: stressi vanhentaa meitä monin eri tavoin
  2. Ravinto: Terveellinen ja monipuolinen ravinto heijastuu myös ihon hyvinvointiin. Erityisesti ravintoaineet ja riittävä hivenaineiden, vitamiinien ja rasvahappojen saanti on tärkeää ihon kosteustasapainolle ja hehkulle. Lataa lautaselle kasviksia ja marjoja, pähkinöitä ja siemeniä, sekä hyviä öljyjä (oliiviöljy, kookosöljy jne) 
  3. Ihonhoito: A) Suosin ihonhoidossani luonnonkosmetiikkaa, sillä en halua kuormittaa kehoani turhilla kemikaaleilla ja säästän tällä valinnallani myös luontoa. Hohde luonnonkosmetiikkaa löytyy runsaasti omasta repertuaaristani ja suosin Hento-tuotteita, sillä ne sopivat nuoremmalle iholle. Mikäli ihonhoidossa käyttää liian voimakkaita tuotteita, voi iho voida jopa huonommin. Näppylöitä voi ilmaantua tavallista enemmän ja ylihoitaminen heikentää ihon omaa luonnollista toimintaa. Siksi tuotteissa lukee usein minkä ikäiselle iholle kyseinen tuote on suunniteltu. Jos liian voimakkaita tuotteita käyttää liian aikaisin, voi se myös nopeuttaa vanhenemista myöhemmässä vaiheessa, sillä tehoaineet eivät toimi enää samoin tavoin. Ihosta tulee laiska. Suosin myös luonnollisia kasvohoitoja kerran kuukaudessa. B) On myös syytä suosia suihkussa pesuainetta, joka olisi Ph arvoltaan lähellä ihon omaa ph-arvoa (n 5) . Jos ihon pH-taso nousee liian korkeaksi tai laskee liian matalalle, se voi haitata ihon normaalia tasapainoa ja luonnollista mikrobiomia (suotuisat mikrobit, joita iholla esiintyy luontaisesti ja jotka auttavat suojaamaan ihoa). Kun ihon tasapaino häiriintyy, sen luonnollinen suojamekanismi voi heikentyä
  4. Ravintolisät: Luonnolliset ravintolisät on tarkoitettu tukemaan monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Sinkki on erityisen hyvää niin iholle, kuin vastustuskyvylle. Myös omega-rasvahapot tekevät hyvää niin aivoille, jaksamiselle, kuin ihon hyvinvoinnillekin! Ravintoaineiden puutokset näkyvät myös iholla, joten ravintolisät voivat olla paikallaan, mikäli iho tuntuu olevan jatkuvasti epätasapainossa

Luonnokauniin ihon rutiinit ovat yksinkertaiset ja luonnolliset. Suomalainen HOHDE luonnonkosmetiikka edustaa minulle hyviä arvoja niin luontoa, kuin itseäni kohtaan. Jos et ole vielä kokeillut, saat koodillani EEVI kaikki Hohteen ihonhoitotuotteet hintaan 26,80 e (etusi jopa 50 %). Tutustu tuotteisiin ja tilaa suoraan kotiovellesi täältä.

Love, Eevi