arki hyvinvointi Muoti onnellisuus parisuhde Perhe ja suhteet Treeni ystävyys

Parisuhteen ketjureaktio

Eevi_teittinen_syksy_villakangastakki_ellosJokainen parisuhteessa elävä tietää, kuinka toisen mieliala vaikuttaa suoraan myös omaan päivään. Kun toinen nousee väärällä jalalla, saa siitä myös itse osansa. Alamme helposti syyttämään toista tästä, vaikka tiedämmekin sen usein vain pahentavan toisen oloa. Pienestä kiukusta saattaakin syntyä isoksi paisunut riita. Homma kaatuu kuin dominopeli. Yksi asia johtaa toiseen ja lopulta esiin on saatettu vetää asioita, jotka eivät millään tavalla liity alkuperäiseen aiheeseen. Olemme välillä juuri näin hulluja ja lapsellisia!

Mikä on ulospääsy? Aina pitäisi kyetä pohtimaan sitä, miten itse käyttäytyy ja reagoi. Jos alamme osoittamaan toista sormella, ei siitä seuraa kuin harmia. Vaikeaa, mutta silti mahdollista. Kunpa osaisimme useammin pohtia asiaa kysymyksellä; miten me itse voisimme vaikuttaa tähän nyt? Jatkuva syiden ja virheiden löytäminen toisen käytöksestä syö nimittäin molempia. Ketjureaktio on valmis ja se pommi on ihan itse rakenneltu. Aina pitäisi kyetä katsomaan peiliin, vaikka syy ei olisikaan itsessään. Reaktio on kuitenkin lähtöisin meistä ja siihen me voimme itse vaikuttaa. Parisuhteen ei tulisi olla valtapeliä, vaan yhteisen linnakkeen rakentamista.Eevi_teittinen_parisuhteen_ketjureaktiot

Jos kykenisimme vain hieman nöyrtymään. Jos emme ottaisi asioita aina itse niin henkilökohtaisesti. Näitä ajatuksia voisi sulatella itse kukin meistä omassa pääkopassaan. Usein reaktiomme on puolustautua, sillä emme halua meitä loukattavan – sekin on ymmärrettävää. On kuitenkin valtavaa henkistä vahvuutta kyetä näkemään asioita “ulkopuolelta”. Kyse ei ole aina sinusta. On kypsää käytöstä osata joskus vain päästää irti.

 Tiedän kuinka paljon yksi pieni kinastelukin voi ahdistaa ja painaa mieltä. Se vie kaiken energian, koska toisesta välittää niin paljon. Jos emme kokisi näitä tunteita, emme välittäisi. Sitä haluaa että molemmat voivat hyvin ja tuovat toistensa elämään lisää iloa! Sen perusteella me valitsemme sen toisen. Onko hänen kanssaan hyvä olla, saako hän meidät hymyilemään ja nauramaan enemmän? Siihen kannattaa panostaa, sillä me tiedämme hyvin kuinka laajalle parisuhteessa vallitseva tila vaikuttaa – ihan kaikkeen.

Yhdessä olon perusedellytys on toisen seurassa viihtyminen aitona itsenään, ilman muureja tai leffaversioita täydellisestä parisuhteesta. Sen meille täydellisen määritämme me itse. Jokainen parisuhde on aina täysin omanlainen, eikä ole toista samanlaista. Siksi emme voi koskaan ajatella, että aikaisempi suhteemme olisi ollut jollakin tavalla parempi, tai että naapureilla on paljon parempi parisuhde. On löydettävä yhteinen kieli, josta syntyy enemmän positiivisia ketjureaktioita, kuin niitä negatiivisia. Ne rakentavat suhteen ja ovat sen perusta.

Hyväksytään että jokainen suhde vaatii töitä, mutta työkalut saattavat olla hyvinkin erilaisia.

Eiköhän pyhitetä tämä perjantai sille toiselle<3

Takki – KappAhl / Huivi Acne / Koru – Jacob ColinnEevi_teittinen_syystakki_pinkki_asu