arki Bikini Fitness dieetti Elämäntyyli Fitness Juoksukausi Kilpaurheilu kisakausi Kuulumisia Motivaatio Muoti Ruokavalio Saliharjoittelu treenaaminen Treeni

“HAUSKAA” VIIKONLOPPUA

minifitness_adidassuomi_runningEhe-ehe. Viikonloput eivät ole tuntuneet enää lainkaan hauskoilta. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että se tarkoittaa vielä viikon kovimpia treenejä. Perjantaina kun kuitenkin on hyvin hattivattimainen olo viikon jäljiltä ja voisin vain kävellä seinältä toiselle. Sitä viikonloppua odottaa lähinnä siksi, että sunnuntaisin on lepopäivä. Sitten sitä ei kuitenkaan odota, koska sunnuntaina on taas kamala nälkä. Sunnuntaissa on hyvää kyllä se, että silloin ei tarvitse tehdä kauheasti mitään. Viikon ainut vapaapäivä! Silloin tosin aika usein siivotaan tai juostaan jossain kuitenkin. Makaaminen on yliarvostettua juuri nyt.

Lauantaisin olen ihmiskone heti aamusta, koska valmentajani raahaa minut porrastreeneihin. Ylös on menty hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Onneksi siinä voi laskea. Kymmenen vain. Vaikka paljon olen tässä unohdellutkin, treenien määrä ja toistot pysyvät aina visusti kyllä mielessä. Samoin ruokamäärät. Et vain voi unohtaa.

Eniten ikävöin tässä kisadieetin loppumetreillä oikeasti hauskoja viikonloppuja, jolloin jaksaa tehdä muutakin kuin jotain pakollista. Energiaa ei ole nimittäin piisannut kuin hassuina piikkeinä ja ne on käytetty tietenkin kaikkeen hyödylliseen. Nyt voin kyllä sanoa, että kaikki mitä olen itsestäni voinut irti saada on todellakin irti revitty. minifitness_autumn_sport_adidas

Mieltä innostaa kuitenkin ensi viikonloppu, sillä se on vihdoin se kisaviikonloppu! Arvatkaa mikä on parasta tässä välissä? Se herkkukassin haaliminen. Ai herranjestas. Teimme Even kanssa suunnitelman, jossa aiomme vakaasti ainakin vielä toistaiseksi pysyä. Ei valkoista sokeria kisojen jälkeen. Viime vuonnahan vedimme Lindan kanssa maidottoman ja gluteenittoman linjan, mutta olo oli silti aivan kaamea. Turha uhraus! Olo oli silti kuin junan alle jäänyt ja kiukutti ihan kaikki. Nyt jos kokeilisi tätä sokeritonta, koska se on kuitenkin niin helppoa. Raakaherkkuja tullaan latomaan siis kassit täyteen. Tilasimme kisan jälkeiselle illalle myös raakakakkua tottakai! Tuon illan pääruoaksi valikoitui sushi – se ei vaan petä koskaan. 

Suurimmat kisadieetin herkkuni ovat olleet sinappi, riisikakut, parskaali, kirsikkatomaatit, puuro, OMG jäätelöt (pakastemarjoja, herajauhetta ja vettä=muistuttaa jäätelöä koostumukseltaan), Monarch-kanafile (maailman helpoin ja hyvänmakuinen säilyke), suomalaiset kurkut, suolatut mantelit, mustaherukat, kardemumma, raakakaakao, makeat teet ja kypsytetty kesäkurpitsa. Ruoka on kyllä hyvää. Tällä dieetillä en ole nauttinut mitään keinomakeutettuja- tai kalorittomia tuotteita. Luulen että siinä on syy siihen, miksi ei tee edes mieli sokeria. Viime vuonna sokerihimot pörräsivät aina väsyneenä, nyt tekee mieli vain ruokaa. 

Olen ymmärtänyt tällä dieetillä todella vahvasti sen mentaalipuolen merkityksen. Jos pääkoppa pysyy kasassa, on kaikki mahdollista. Siksi myös tämä saavutettu kunto on on ollut mahdollinen. Järki olisi puuttunut peliin jo kauan sitten. Onneksi omaan sen kovan pään ja lujan mielen. Oikeasti ei olla oltu lopussa täysin vielä missään vaiheessa, vaikka olisi siltä saattanut tuntuakin. Se menee ohi, kunhan sen olon vain oppii hyväksymään siinä hetkessä ja taistelee sen läpi.minifitness_adidas_running

Valitsin itse tämän taistelun ja lajin. Tein sen kaiken itseäni varten. Hetkeäkään en ole katunut, sillä se antaa ihan hemmetisti. Parhaimmat asiat, hetket ja tunteet saattavat usein vaatia eniten ponnisteluja.

Voin uhrata muutaman hauskan viikonlopun vuodesta, olemme sen kanssa siis ihan sujut! Aion silti ottaa irti tästä viikonlopusta kisadieetin hengen mukaisesti kaiken energian, positiivisuuden ja fiiliksen jonka se kunakin hetkenä tarjoaa. Kohta tätä koko matkaa muistellaan taas lämmöllä ja onnenkyynelein.

-E <3

Juoksupaita – Adidas