arki Blogi hyvinvointi Resepti Ruoanlaitto terveellisyys

Thaimaalainen rapu-nuudelikeitto (GL, M)

eeviteittinen_thaimaalainen_rapukeitto_resepti_paras_nopea

Vaikka blogi onkin ollut hieman hiljaisempi reseptien osalta, on IG:n puolella näitä saanut kuolata omaan nälkäänsä ihan viikoittain. Koska viimeisin herätti monissa kysymyksiä, lupasin paljastaa reseptini täällä blogin puolella! Täytyy mainita heti alkuun, että tämä on ehdottomasti yksi kaikista lemppareistani. Vaikka olen meidän kotona ehkä enemmän se pullan tuoksuinen tyyppi, osaan minä hyvää ruokaakin laittaa! Eikä varmaan yllätä, että kaikki tekeleeni menevät kategoriaan “terveellinen” ja ne sopivat myös kevyempään ruokavalioon. Tämä annos on myös gluteeniton ja maidoton (kuten melkein kaikki täällä). Tämä annos lämmittää ihanasti talvisia iltoja! Vaarana kuitenkin on, että koko keitto tulee syötyä yhden illan aikana…(tehty)

Inspiraationi tähän löysin monen eri reseptin kautta, mutta Kotiliesi antoi selvän suunnan kyseiselle aterialle. Lopulta homma hoitui minulle tuttuun tapaan soveltamalla. Tykkään tehdä ruokaa mahdollisimman helposti, joten tässä(kään) ei ole ajan kanssa leikitelty. Turhista välivaiheista puhumattakaan. Eniten aikaa sinulla kuluu kaiken ihanan silppuamiseen. Kannattaa kuitenkin aloittaa jo ennen kiljuvaa nälkää…

Ps. ruokaan saa todella kivasti makua erilaisilla tuoreilla yrteillä ja niistä saa runsaasti myös ravintoaineita! Super-ruokaa parhaimmillaan. Muistetaan suosia niitä ruokavaliossa joka päivä.

eeviteittinen_kevyet_annokset_thaimaa_tiikeriravut_keitto eeviteittinen_helppoa_ruoanlaittoa_makuja_terveellinen

Thaimaalainen rapu-nuudelikeitto (GL, M)

3-6 annosta

Sitruunaruoho

persilija

2 limen kuori

1 limen mehu

chiliä

inkivääriä

2 rkl Tom Yam-tahnaa

2 valkosipulinkyttä

12-25  kpl tiikerirapuja (jos haluat vegaanisen, niin voit käyttää myös esimerkiksi tofua)

1 paketti mustaa riisinuudelia (esim King Soba)

1 purkki kookosmaitoa

1 purkki Alpro Cuisine (kasvipohjainen vaihtoehto kermalle, rasvaa 15%)

1 l kasvislientä (2 palaa)

kalakastiketta 2 rkl

1 rkl oliiviöljyä

korianteria

thaibasilikaa

ripaus merisuolaa

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Raasta myös 2 limen kuori valmiiksi. Pilko tämän jälkeen persilija ja chili hienoksi silpuksi ja kuori sitruunaruohon uloimmat kerrokset, sekä kuivat päät ja tyvi. Hienonna pehmeä osa pieniksi paloiksi.
  2. Kiehauta kasvisliemi ja lisää sitten sekaan kookosmaito ja Alpro Cuisine. Lisää sekaan hienoksi silputut ainekset ja lisää sekaan Tom Yam-tahna, kalakastike ja oliiviöljy. Kiehauta hetki ja siirrä liemi pois liedeltä. Purista sekaan yhden limen mehu.
  3. Paista tiikeriravut (tai tofu) pannulla Ghee-voissa. Mausta vähintään merisuolalla ja sitruunalla
  4. Kiehauta vesi. Lisää sekaan loraus öljyä ja suolaa. Kiehauta musta riisinuudeli kattilassa ja valuta neste pois siivilän avulla
  5. Kaada syvän lautasen pohjalle valmista lientä. Lisää sitten nuudeli ja ravut annokseen. Laita päälle korianteria, thaibasilikaa ja puolikas lime

eeviteittinen_thaimaalainen_rapunuudelikeitto_nopea_kevyt

 

Tätä kannattaa kokeilla! <3 NAM -E