arki Perhe ja suhteet Treeni TV

VIIHTEEN TAKANA

Tanssii_tahtien_kanssa_KatjaTamminen

Jokainen aamu starttaa samalla tavalla. Saavun tanssisalille viimeistään kello 10 ja valmistautuminen töihin alkaa kofeiinin voimalla. Vielä 11 viikkoa sitten hälinä täytti jokaisen neliön, mutta nyt salit ovat hiljentyneet. Kukaan ei  ole syömässä, pelaamassa pingistä tai teippaamassa haavereita. Jotain puuttuu aina maanantaisin, sillä yksi pari on pudonnut. Se tärkeä, ainutlaatuinen ja ihana ihminen, josta on tullut läheinen sinulle. Sunnuntain tapahtumat pitää kuitenkin pyyhkiä mielestä silmänräpäyksessä ja uuden luominen aloitettava välittömästi. Usein pohjalla on vain muutaman tunnin yöunet ja väsymyksen voi tuntea luissa ja ytimissä.

Itselleni suurin ongelma ei ole väsymys, vaan se mitä siitä väsymyksestä seuraa. Luovuuden blokki. Se on pahin viholliseni, sillä silloin ei yksinkertaisesti tapahdu mitään halusta huolimatta. Kuten oma työni, myös tämä tanssin luominen ja siihen eläytyminen vaatii avointa mieltä ja hyvää fiilistä. Tuo kaikki on kuitenkin mahdotonta jos pää on tiltissä ja kroppa lopussa.

Työtahti on hullu. Seitsemän päivää viikossa ja paine on älytön. Kun luovuutta ei ole, on kaikki tahmeaa ja hankalaa. Mahtavinta tämä kaikki on kuitenkin silloin, kun fiilis on hyvä ja energiat kohdillaan. Silloin on ideoita, ajatuksia ja jaksamista. Onnistumisen tunne on niin mieletön! Lisää haastetta tähän tuo myös se, ettet koskaan työskentele yksin. Joskus lyödään omaa päätä seinään, joskus ne kolisevat ihan keskenään.

TTK_eevijajani_katjaTamminen

Tiedättekö mikä tässä on ollut vaikeinta? Aika. Aikataulut on sovitettava jotenkin kummallisesti yhteen, sitten jokaisen pitäisi vielä leijua siellä luovuuskuplassa kaiken muun hässäkän painaessa niskassa. Viikon tunnit loppuvat kesken. Tänä keväänä on konkretisoitunut se mitä kiire on. Olen joutunut luopumaan tärkeistäkin asioista, kuten esimerkiksi omista treeneistäni ja läheisten kanssa vietettävästä ajasta. Väliaikainen kiire ja stressi on kuitenkin hyvästä, sillä se laittaa myös asiat ihan uudenlaiseen perspektiiviin. 

Vaikka aika on ollut kortilla ihan kaiken suhteen, en vaihtaisi päivääkään pois. Vaikka työtä on riittänyt, loppuu tämäkin ainutlaatuinen aikajakso pian. Jos kisakaudella on eletty kuplassa, on tämä TTK-kuplakin kyllä ihan omaa luokkaansa. Toki vaikuttaahan sekin paljon, millaiset lähtökohdat kullakin kilpailijalla on. Olen ainakin itse joutunut antamaan itsestäni ihan kaiken jokaista sunnuntaita varten, sillä tämä on ollut niin kaukana omasta mukavuusalueestani. Nollasta on helppo kiihdyttää. Itse tämän kaiken menneen tajuaa oikeasti vasta sitten kun tämä matka on ohi, sillä sen verran rillit huurussa on painettu eteenpäin viikosta toiseen! On käsittämätöntä huomata kuinka nopeasti on mahdollista oppia ja omaksua uusia asioita. Miten mahtavaa onkaan joka sunnuntai tehdä jotain aivan uutta ja älytöntä. Se on ollut kaikista hienointa tässä kaikessa. Viihteen eteen tehdään tajuttomasti töitä jokaikinen viikko. Meille TTK:n väelle tämä on henkilökohtainen puristus ja täyttä elämää, joten siksi tässä pelataan myös jokaisen omilla tunteilla.

TTK_Katja_tamminen

Turnausväsymys saavuttaa kuitenkin selvästi meistä jokaisen tässä vaiheessa kautta. Ei ole lainkaan poikkeuksellista nukahtaa karkit vielä suussa päiväunille kolmeksi tunniksi – aika moni meistä on onnistunut tässä tällä kaudella. Mutta mitä enemmän rajoja meistä kustakin venytetään, sitä enemmän joudumme aukeamaan. Se on myös arvokasta.

Se kuinka paljon kukin meistä voi itseltään vaatia, on täysin henkilökohtaista. Jokaisella pyörii oma arki ja muut työt tämän kaiken ohella, joten kukaan muu ei voi toisen rajoja tai jaksamista määrittää. Lupasin palkitsevani itseni kunnon lomareissulla tänä keväänä, sillä nyt jos koskaan se on ansaittua. Nyt pidetään kuitenkin keskittyminen täysillä huomisessa ja muistetaan tuo pieni porkkana siellä lopussa <3

Teidän äänet on nyt entistäkin tärkeämpiä, joten muistathan vaikuttaa ja äänestää omaa suosikkiasi finaaliin. Huomenna meillä on Janin kanssa luvassa kaksi täysin erilaista esitystä. Me ollaan todella kiitollisia kaikesta positiivisesta energiasta jota ollaan teiltä saatu. Se on saanut venyttämään niitä omia rajoja ja tuonut jaksamista vaikeinakin hetkinä tällä viikolla. Kiitos!

Love, E

 

Kuvat – Katja Tamminen