aerobinen harjoittelu Juoksukausi juoksukengät Motivaatio treenaaminen Treeni

Footbalance – Paljon liikkuvan pelastus!

Minifitness_runningtrack_nike

Pääsin tässä hetki sitten Footbalance-testaukseen, jossa saadaan tarkka analyysi juuri omasta askelluksesta. Tämä laite kertoo meille paljon siitä, millaisia kenkiä ja pohjallisia meidän olisi hyvä käyttää. Ainakin Intersporteista löytyy kyseinen laite,  jossa jokaisella on mahdollisuus käydä testauttamassa oma asekellus. Tarkemmat myyntipaikat pohjallisille löydät täältä

Kuten aikaisemmin mainitsin, olen kärsinyt plantaarifaskiitista tänä syksynä – Luulen että syypäänä on ollut huonot juoksukengät. Olen aina aikaisemmin vaalinut Asicksen jalkineita, mutta keväällä halusin kokeilla Adidaksia, jotka olivat super kevyet juoksuun – Niitä suositeltiin juurikin 10 km lenkeille. Pian kuitenkin huomasin, että kyseisissä kengissä ei riitä vaimennusta minun jaloilleni. Olin jo ajatellut ostavani uudet, kunnes tutustuin Footbalancen pohjallisiin, jotka on suunniteltu juuri juoksuun. Ihastuin! Sitten rakastuin! Juoksu tuntuu aivan erilaiselta noilla kyseisillä kengillä pohjallisten kanssa, säilyttäen kuitenkin edelleen tuon ihanan keveyden jota kaipasin. Jalkani eivät kipeydy enää juoksun aikana, joten ei tämä mitään humpuukia voi olla.

 

Syksy 4 017

 Pohjallisia löytyy moneen eri tarkoitukseen. Pelikenkään, juoksukenkään, salikenkään ja ihan tavallisiin arjen jalkineisiin! Pohjallinen on helppo vaihtaa kengistä toisiin. Ennen Footbalance-pohjallisen asettamista, tulisi poistaa kengän oma pohjallinen mikäli se on vain mahdollista.

 

Syksy 4 015

Meikäläisen pohjalliset uunia vaille valmiit! 

 Nämä minun valitsemat pohjalliset ovat suunniteltu naisten jalkineisiin  – Pohjallinen on kapealestinen ja tarkoitettu kaikkeen liikkumiseen. Siinä on erittäin hyvä iskunvaimennus ja tuki, joten suosittelen sitä erityisesti aktiiviliikkujille ja urheilijoille – Juoksuun todella hyvät!

 

Syksy 5 -Footbalance 009

 

Omat tulokseni;

Jalan tyyppi on minulla onneks neutraali, jolloin se sallii luonnollisen pronaation. Neutraalisti askeltavien jalat toimivat tehokkaasti ja yleisesti kärsivät vähemmän kuormituksesta johtuvista vammoista. Ajanmyötä myös neutraali jalka saattaa kääntyä ylipronaatioon – Jotta tämä minun neutraali askellus säilyisi, jalan lihaksia kannattaa harjoittaa nykyiseen tapaan, sekä tukea yksilöllisillä pohjallisilla ja hyvillä jalkineilla! 

Tässä meikäläisen jalat ja tulokset ihasteltavaksi  :mrgreen:

Askellus_minifitness_footbalance

Eevin jalka_footbalance_minifitness

 

Yli 70 % väestöstä kärsii eriasteisista jalkojen virheasennoista, jotka todennäköisesti korjautuisivat yksilöllisillä ja sopivilla jalkineilla. Muistuttaisin, että jalan virheasennot vaikuttavat koko kehoon; Nilkkoihin, polviin, selkään ja lonkkiin. Siksi suosittelenkin lämpimästi kaikille kyseistä testiä, jotta osaatte ostaa oikeasti teidän räpylään istuvat kengät. 

Joululahjavinkki! Heiltä löytyi myös pohjalliset, jotka voi muotoilla omalle jalalle kotona – Kuulostaapa helpolta ja vaivattomalta. Sitä se ihan oikeasti olikin! Voisin fiilistellä näitä ikuisuuden, koska ne olivat itselleni niin suuri arjen pelastus. Nämä laitetaan uuniin hetkeksi, jonka jälkeen ne asetetaan kenkiin ja kävellään 5 minuuttia. Joululahjaostoksistani tulee helpot kerrankin! 

 

Syksy 5 -Footbalance 014

 

Muistakaahan huolehtia omista räpylöistänne! Love, E

PS. Olen jälleen oppinut jotakin tärkeää