Aamiainen Elämäntyyli Illallinen Kauneus kehon puhdistus Lounas Mieli Motivaatio ravintolat ravitsemus ruoka terveellisyys Treeni

Merilevää ruokapöytään kiitos

Minifitness_ruokahimot_fiilikset

Meillä on himoja. Varsinkin naisilla! Miehet tuntuvat pääsevän paljon vähemmällä. Varsin epäreilua jos minulta kysytään. Onko niillä joku suojageeni ehkä? Toivon sen kompensoituvan sitten jossakin muussa (ainakin tähän on hyvä uskoa). Meikäläisen ruokahimot ovat välillä varsin outoja. Onko teillä näitä hassun hauskoja kausia itsellänne? Tottakai perus herkkukaudet ovat asia erikseen. Ne hiipivät usein silloin jos ruokavalio ei ole ollut tasapainoinen tai riittävä. Myös pimeys ja väsyneisyys vaikuttavat niihin paljonkin. Himoan kuitenkin nyt muutamia hieman ehkä hieman oudompia juttuja.

Levä. Olen siis hulluna siihen vihreään matoon, joka rouskuu kivasti hampaiden välissä. Merilevä wakamea kiitos. Voisin varmaan elää pelkästään sillä. Minun on pakko lastata sitä Street Kitchenin salaattibaarista aina lounas kippooni. Se on aina aivan liian täysi. Haluaisin syödä sitä myös kotona iltaisin, mutta näen jo silmissäni sen dorkamaisen tilanteen kaupan palvelutiskillä. “Levää kiitos – ei muuta kiitos”. Nehän pitäisivät minua aivan pimeänä. Voisin koota salaattini kapriksista, suolakurkuista ja levästä. Ne ovat nyt jotenkin kovaa huutoa meikäläiselle. 

Merilevä on kyllä tosin terveellistä kohtuullisissa määrin. Suomessa se ei ole noussut kovin suureen suosioon, mutta Japanissa se on hyvin perinteinen ruokapöydästä löytyvä herkku. Minä pääsin sen maailmaan rakastamani Sushi-ruoan kautta. Tilaan aina, poikkeuksetta Sushi Bar & Winessä Wakame salaatin. Levät sisältävät monia terveyshyötyjä, kuten erilaisia hivenaineita ja mineraaleja, joita ei saa välttämättä helposti muusta ravinnosta. Levät sisältävät yleisesti  myös runsaasti valkuaisaineita ja sen plussana on myös vähäkalorisuus ja vähärasvaisuus. Merilevät toimivat kuten monet muut vahvalla vihreällä pigmentillä varustetut ystävänsä; sen algiinihappo sitoo elimistön myrkkyjä, kuten raskasmetalleja ja radioaktiivisia aineita. Toki se myös vahvistaa kauneuttamme, kuten kynsiä, hiuksia ja luustoa. Helppo tapa siis paitsi putsata kehoa, myös ylläpitää kauneutta! Leviä löytyy paljon monenlaisia, osa miedompia kuin toiset.

Minifitness_sushi_merilevä_terveyshyödyt

Minifitness_Ruokahimot_kuulumiset

Kapriksien kutsu oli aika uutta. Nekin olivat ilmestyneet lounaspaikkani valikoimaan. Olin ihan unohtanut niiden olevan niin hyviä. Nyt himoitsen siis niitäkin. Suolakurkut ovat olleet jo pitkään rakas ystäväni. Ne on pieniä, vähäkalorisia ja vaan niin hyviä. Nekin rouskuvat! Punajuuri on toinen outo tyyppi. Ne pallerot lentävät ympäri lattiaa yrittäessäni iskeä haarukkaani niihin kiinni. Ne ovat silti parempia kuin viipaleet.

Näitä useita himojani yhdistää oudosti kaikkia suola. Eikä siis makea, joka on hyvin tuttua tälle neidille. Toivottavasti kehoni ei pode mitään puutostilaa jodin osalta! Tai jos potee, ei pode kauaa näillä eväillä. Olenko ainut olio täällä jonka mieliteot ovat näin outoja? Kokonaisuudessaan kuitenkin nälkälevelit ovat kummasti laskeneet, joten oletan kehoni löytäneen tasapainon vihdoin kesän jälkeen. Uskon että tästä saan kiittää tekemiäni valintoja ja muutoksia viimeaikoina. 

Outo syömäri E