arki Blogi hyvinvointi Kuulumisia Mieli Motivaatio onnellisuus Perhe ja suhteet Stressi Terveys Työ Yrittäjyys

Vinkit parempaan ajanhallintaan

eeviteittinen_omaelama_jarjestykseen_vinkit

Aina ei ole helppoa mennä eteenpäin. Erityisen paljon ahdistusta aiheuttaa sometulva, joka kertoo siitä, kuinka paljon muut tekevät. Kuinka onnellista jollakin toisella on, ja kuinka isoja asioita joku muu tuntuu tekevän koko ajan. Kuinka paljon inspiraatiota me oikeasti Instagramista tänä päivänä saamme? Sehän sen idea kuitenkin on ollut. Ei siis muiden urkkiminen, tai huonommaksi ihmiseksi rankkaaminen. Asiasta hetken taas tuskailtuani kuitenkin muistin, ettei tämä ole itseasiassa lainkaan totta. Voimme itse määrittää omat rajamme ja aikamme somen parissa.

Meidän vaatimukset itseämme kohtaan ovat vain kasvaneet, mutta millä perustein oikeasti? Kuinka paljon elämme illuusiossa? Saan itseni kiinni aina välillä siitä ahdistavasta tunteesta. En tee tarpeeksi. Kaikki leviää käsiin. Ymmärsin kuitenkin jotain tärkeää. Tämä kaikki ei ole somen vika, vaan johtuu useimmiten siitä, että ajanhallintani vaatii uudelleen järjestäytymistä. Meillä kaikilla kun on klassisesti saman verran tunteja vuorokaudessa. En kuitenkaan enää ala kilpailemaan sillä, mitä some käskee. Järjestän oman elämäni, priorisoin, aikataulutan ja järjestän. Sitä tämä kevät on todella ollut. On myös ollut tärkeää ymmärtää, että kelkka karkaa aina välillä ja sekin on ok. Vieläkin suuremman oivalluksen olen saanut siitä, että minä itse pystyn vaikuttamaan siihen, onko arki kaaosta vai ei.

Arjen pelastavat (ja ne paremmat) TO DO-listat

Aikaisemmin To do listat ahdistivat, mutta nyt olen löytänyt uuden suhtautumisen näihin. Ne auttavat hiljentämään sometulvan tuomaa illuusiota siitä, että olen saamaton. Toisaalta ne myös järjestävät arkeni paremmin. Ne eivät ole enää listoja, josta tulisi tehdä kaikki tehtävät tänään. Pitäisi sana ei kuulu sanavalikoimaan. Voin delegoida, deletoida ja eritoten aikatauluttaa päiväni juuri kuten itse haluan. Se vaatii vain suunnittelua ja suunnitelmassa joustamista. Olen myös kaivanut esiin assistenttiajoiltani peräisin olevat turvalliset ja toimivat post it laput! Näitä kun täräyttää kalenterin väliin ja miettii aikaa jatkumona (meillä on enemmän aikaa kuin  5 päivää), huomaa stressitasojen laskevan ja saavan paljon enemmän aikaiseksi. To do listat vapauttavat paitsi konkreettisien minuuttien lisäksi myös lepoaikaa aivoille! Aivoilla menee hirveä määrä energiaa muistaa asioita, joten kaikki mitä sieltä voi deletoida, kannattaa siirtää paperille. Kaikkein rasittavin ja kuluttavin olo on, kun tuntuu että kaikki on levällään ja olisi hirveästi tehtävää, mutta ei pysty jäsentelemään mitä pitäisi oikeasti tehdä. Silloin sitä joko a. päätyy tekemään jotain täysin vähäpätöistä b. ei tee mitään, koska ahdistaa liikaa. Jos olet samassa suossa kanssani, suosittelen ottamaan tänä keväänä oman elämän hallintaan! Järjestä. Jäsentele. Priorisoi. Delegoi. Poista.

Koemme onnellisuutta siitä, että saamme asioita aikaiseksi. Olemme tyytyväisiä ja koemme itsemme riittäviksi. To do-lista on konkreettinen kiitos meille itsellemme.

eeviteittinen_blogi_hyvinvointia_arkeen_vinkit eeviteittinen_hyvaolo_stressi_priorisointi eeviteittinen_hyvinvointia_ajanhallinnan_merkitys_ohjeet

Näin teet tylsistä ja ahdistavista tehtävistä lähestyttäviä

Muutama todella toimiva vinkki on syytä myös jakaa. Kaikilla on kalenterissa ja to to-listoilla myös asioita, jotka ärsyttävät ja ahdistavat. Joka kerta kun lykkäämme näiden asioiden tekemistä, teemme omalle hyvinvoinnillemme hallaa. Aivot ruksuttavat läpi asioita, joita tulisi muistaa, ja takaraivossa kolkuttaa tekemättömät asiat. Laskut pitää maksaa. Auto pitää viedä huoltoon. Kirjanpito pitää hoitaa. Huoltomies pitäisi soittaa. Pieneltä tuntuvat asiat vaikuttavat meihin enemmän kuin uskommekaan. Tiedät varmasti miltä tuntuu, kun olet vihdoin viimein (kaikkien vetkutteluiden jälkeen) nämä asiat hoitanut. Olo on vapautunut ja fiilis usein todella hyvä!

  1. POWER HOUR on vastaus tähän pulmaan. Sinulla on tunti aikaa tehdä kaikki ne ärsyttävät tehtävät, jotka ovat listallasi. Listastasi riippuen, voit pitää power tunnin viikoittain, tai päivittäin. Se kannattaa sijoittaa aamuihin, tai aamupäiviin. Niin aivoille vapautuu runsaasti kapasiteettia loppupäivän muihin haasteisiin ja luovuus on parempaa!
  2. Tee kaikki ne asiat heti pois, mitkä voit tehdä 2 minuutin aikana! MIETI. Kuinka moni pienen pieni asia rassaa mieltä ja hyvinvointia, sekä vaatii pahimmillaan aivoilta jatkuvaa muistamista? 2 minuuttia on todellakin sen arvoinen! Tee itsestäsi ja asioistasi tärkeitä

Kevät on näkynyt ajanhallinnassa, sekä kotona tavaroiden raivaamisena. Myös uusia asioita ja haasteita nousee kevään myötä paljon pintaan. On hyvä pysähtyä miettimään mitä oikeasti taas haluaakaan? Tiedän kuinka vaikeaa luopuminen ja eteenpäin meneminen joskus voikaan olla. Olen miettinyt paljon sitä, mikä minulle on tätä päivänä tärkeää ja mistä saan iloa elämääni? Mikä motivoi ja missä koen onnistuvani? Mitä haasteita olisin valmis ottamaan ja toisaalta myös mitkä ovat taloudelliset haasteeni tänä vuonna?

eeviteittinen_blogi_ravinto_terveys_arki

Priorisointia elämän muutosten mukaan

Nämä kasvukivut ovat myös ottaneet. Omalla kohdallani se on tarkoittanut sitä, että oma intressi on ollut niin vahvasti työasioissa, etten ole itse treenannut moneen kuukauteen kunnolla. Vanha minä olisi ahdistunut, mutta vuodet tuovat myös lempeyttä mukanaan. Olen pitänyt kiinni hyvästä ravinnosta, sekä unesta. Ne ovat varmistaneet oman jaksamisen kiireenkin keskellä. Vaikka jostakin tärkeästä joustaisikin, ei koko hyvinvoinnista pidä ikinä luopua. On hyvä opetella muutoksissa elämisen mahdollisuus, sillä se tuo joustoa ja vapautta. Ilman tätä, jaksamiseni olisi nopeasti punaisella. Kohta tulee kuitenkin taas se aika, kun haluan ja kykenen aidosti taas panostamaan treenaamiseeni. Nyt pinnalle on noussut lenkit, jooga ja nyrkkeily. Kaksi treeniä viikossakin on jo riittävä. Me vain helposti unohdamme oman elämän kokonaiskuvan. Kuinka suuri kuormitus kaikesta tulee yhteensä? Siinä olen itse kehittynyt vuosien saatossa paljon. On hyvä löytää myös vaihtoehtoisia tapoja liikkumiseen stressin, kiireen ja elämän muutosten myötä. Pysähtyä ei silti tarvitse, eikä omasta hyvinvoinnista tosiaan tarvitse luopua, vaikka joustoa joskus vaatiikin<3

Tunteeni  ja haluni ovat nyt Life Coachingissa ja sen kehittämisessä täällä Suomessa. Se tulee vaatimaan paljon aikaani ja läsnäoloa. Työtä ja venymistä. Haluan hyvinvoinnin olevan paljon enemmän kuin treeniä ja ruokaa. Tunnen tätä kohtaan kutsumusta, joka odottaa poimimista. Blogi kuitenkin päivittyy edelleen viikoittain, siitä ei huolta<3 Nyt on vain aika laajentaa omaa osaamista myös muihin juttuihin. En malta odottaa, mitä tämä vuosi tuo tullessaan.

Ps. Jos kaipaat omaa aikaa ja uusia ajatuksia, meillä on vielä muutama paikka vapaana Tunne itsesi get away-päivään. Ainutlaatuiseen ohjelmaan ja ilmoittautumiseen pääset tämän linkin takaa

eeviteittinen_muoti_kevat_arki_puurovisuals

 

“let’s get this thing done” -kinda situation <3 -E

Kuvat – Puurovisuals