arki elämäntapa Elämäntyyli hyvinvointi Kauneus Kesä Kuulumisia Matkustaminen Mieli Motivaatio Muoti onnellisuus terveellisyys Terveys treenaaminen Treeni ystävyys

OMAN ONNESI SEPPÄ

Minifitness_onnesi SeppaSuomessa on väärin jos tulee toimeen paremmin kuin naapuri. Lokitkin kakkaavat autosi päälle, koska hekin ovat kateellisia. Monesti ihmiset (ja ne lokit) kuitenkin unohtavat mistä kaikki on alkanut. On poikkeuksellista, että kaikki olisi pedattu valmiiksi. Jokaisen asian eteen on usein tehty vuosia töitä itse. On turha odottaa jotain vain tapahtuvaksi, jos ei ole valmis tekemään uhrauksia ja töitä.

Meillä kaikilla on omanlainen arvomaailma, joka heijastuu jokapäiväiseen arkeemme. Osalle meistä on tärkeää näyttää ulospäin hyvältä, toisille taas tärkeämpää on henkinen varallisuus. En sano että olisi vain oikeaa tietä, mutta uskon että toinen tie on kantavampi. Mikään ulkoinen ei todellisuudessa nosta onnellisuuttasi kuin hetkellisesti, sillä ihminen tottuu ja kyllästyy. Halutaan lisää. Siksi pidän kantavampana ajatuksena sitä, että varallisuus koostuu pitkälti muista asioista. On kuitenkin hienoa, että voin ostaa ruokakaupasta mitä ruokaa haluan. On hienoa että voin rakentaa itselleni kodin jollaisesta olen aina pienestä lähtien haaveillut. Mutta henkinen varallisuus on kuitenkin kaiken tämänkin takana. Ilman aitoja ja energisoivia ihmissuhteita ei varallisuudellakaan tee mitään. Olet yksin ja onneton. Kannattaa siis pohtia, mitkä muutamat asiat merkitsevät sinulle eniten? Valitse ja toimi arvomaailmasi mukaan. Kaikkea et tarvitse koskaan.Minifitness_outfit_summer_2 Minifitness_onnellisuus

Osa käyttää rahansa bailaamiseen, toiset panostavat esimerkiksi ruokaan. Itse ajattelen, että se mitä suuhuni pistän vaikuttaa koko hyvinvointiini, jolloin myös luonnollisesti panostan siihen eniten rahallisesti. En halua tuhlata rahojani kovin mielelläni vaatteisiin tai kosmetiikkaan, vaan ostan vain välttämättömät tarpeet. Käytän varojani mieluummin esimerkiksi lomailuun, palautumiseen ja kuntoiluun koska ne vaikuttavat vahvasti jaksamiseeni ja terveyteeni. Kun keho ja mieli pysyvät virkeänä ja terveenä, tarkoittaa se taas lisää terveitä tunteja arkeeni. Nämä tunnit näkyvät taas tehokkaammissa työtunneissa, joka tarkoittaa taas positiivista rahavirtaa. Näin näen tämän pyörän itse pyörivän ja arvostan sitä kaikkea suunnattomasti. Terveys on avaimena ihan kaikkeen, tai vaihtoehtoisesti se voi olla ikuinen lukkosi. Siksi treenaaminen on usein viimeinen asia josta päätän tinkiä – siinä piilee yksi isoimmista voimavaroistani.

Uskon myös lapsuuteni vaikuttaneen paljon arvomaailmaani ja asioihin joita pidän tänä päivänä tärkeänä. Ystävät ovat osa perhettäni ja kohtelen lähimmäisiäni kuten toivoisin heidän kohtelevan minua. Oveni on aina avoin ja ruoka on aina katettu. On oltava valmis jakamaan kaikki mitä omistaa (sisäisesti ja ulkoisesti), sillä muuten siitä nouseva onni on piilotettu, eikä se pääse oikeuksiinsa. Mistään ei kykene nauttimaan yksin, vaan jaettu ilo on aina paras ilo.

Olin pieni kun perheemme hajosi ja olen muuttanut elämäni aikana kymmenisen kertaa. Kotia on rakennettu, hajotettu ja taas rakennettu. Siksi kodista on tullut minulle tärkeä ja haluan pitää siitä kiinni. Se on tärkeä turvasatama itselleni. Osa voisi nähdä tämän vain pinnallisena asiana ja näyttämisen haluna. Kaunis koti on kuitenkin itselleni kaikkea muuta. Minifitness_summer_finland Minifitness_nauti_elamasta Minifitness_kateellinen Suomi

Koska lapsuudessani ruokakaupasta ei saanut mukaan mitään ylimääräistä, on siitä tullut selvästi itselleni asia jota osaan arvostaa tänä päivänä paljon. Kävin joskus syömässä naapureilla ja tuttavilla, koska jääkaappi ammotti tyhjyyttään. Näiltä ihmisiltä olen oppinutkin paljon ja haluan pitää oman kotioveni yhtä avoimena läheisilleni ja tuttavilleni. Haluan syödä joka päivä hyvää ja maistuvaa ruokaa, joka ravitsee kehoani ja elämääni – mieluiten jaan jokaisen ruokailuhetkeni jonkun kanssa. Joskus minullakaan ei ole ollut varaa.

Minusta meidän kuuluisi opetella olemaan enemmän iloisia muiden onnesta. Kateellisuus on turhaa, koska sillä ei ole lainkaan positiivista voimaa. Keskitytään oman elämän rakentamiseen ja nautitaan siitä. Unohdetaan turha arvostelu ja juoruaminen, koska se ei palvele ketään. Tämän energian voi kohdistaa niin paljon järkevämmin ja ennen kaikkea tuotteliaammin! Olethan oman onnesi seppä.

Peace, E <3

Kuvat – Eve