arki hyvinvointi Perhe ja suhteet Treeni

ANNA MUN NAURAA

Nauraminen_stressin lievitys_huumoriHaluamme luonnollisesti viettää aikaa ihmisten kanssa, joiden seurasta meille tulee hyvä olo. Oma hyvä oloni kumpuaa ilmiselvästi huumorista ja naurusta! Siitä että saan laukoa tyhmimpiäkin vitsejäni, hillua räät poskella ja nauraa lattialla kippurassa eikä kukaan katso vinoon. Olen viimeaikoina nauranut ihan hirveästi ja lähes koko ajan. Nauran myös paljon yksin. Vaikka tämä kevät on ollut todella rankka monellakin tavoin, on nauru ja hauskanpito pitäneet minut järjissäni ja omana itsenäni.

Oivalsin sellaisenkin seikan, että saman huumorityypin omaavat ihmiset osaavat kaivaa minusta ihan toisenlaisia puolia esille – niitä hyviä juttuja! Nämä asiat ovat itseasiassa olleet olemassa koko ajan, mutta vain huomaamattani himmentyneet elämän pyörityksessä ja stressipallon alla tampatessa. Ehkä juuri sen vuoksi tarvitsen näitä huumoripitoisia ja naurun täytteisiä ihmissuhteita elämääni tavallista enemmän – oma elämäni ei nimittäin ole tasaista nähnytkään. Kanssani on kyettävä hyppäämään benjiä, uimaan jäävedessä ja nautittava täysin rinnoin tyynistä auringonlaskuista – sitten on vielä jotenkin hullulla tavalla tykättävä siitä vuoristoradasta! 

Huumori auttaa myös kohtaamaan hankaliakin asioita hieman paremmin ja helpottaa usein myös stressaavissa elämäntilanteissa. Ainakin itselleni nauru on paras mahdollinen lääke mihin tahansa olotilaan.

Koska en päästä kovinkaan helposti uusia ihmisiä lähelleni, ovat huumori ja nauru asioita, jotka lähentävät kaikista eniten. Ne ovat nimittäin itselleni niitä asioita, jotka ovat täysin vilpittömiä. Niitä ei voi esittää, vaan ne tulevat sydämestä. Minusta silloin ihminen on ikään kuin auki. Jollekin toiselle auki oleminen tarkoittaa tunteiden ilmaisua ja suuriakin tekoja. Se että ollaan sellaisia kuin ollaan ja nauretaan yhdessä melkein kaikelle, merkitsee minulle eniten.

Tunnen saavani olla pitkästä aikaa täysin oma itseni. Kiitos tyypit <3 

Minifitness_hyva_olo

Ihanaa tulevaa viikonloppua kaikille – naurakaa niiden teidän tyyppienne kanssa! -E