aerobinen harjoittelu Juoksukausi Motivaatio Treeni Treeniohjelma

Boostia treeniin – 38 minuuttia

juoksu_minifitness

 

Vedot. Syke hakkaa maksimia ja tuntuu että happi loppuu kesken vaikka jalat vielä kantaisivatkin. Sitten saat “levätä” sen 2 minuuttia, jonka aikana litkit vettä ja yrität epätoivoisesti saada sykkeen tasoittumaan. Sitten kello jo huutaakin seuraavaa kierrosta ja taas täytyy lähteä rytkyttämään minuutiksi rukoilemaan jumalaa. Tämä on yksi treeneistäni, joka kestää kokonaisuudessaan 38 minuuttia – Se on tuskaa mutta niin pirun tehokasta ja ihanaa! Se on myös nopeasti ohi ja jälkipolttelu kestää kropassa pitkään. Tämän treenin jälkeen tulisi olla fiilis, että treenattu on! 

Voit toteuttaa treenin juoksumatolla tai ulkona. Ajanottoa voit helpottaa puhelimiin ladattavilla aplikaatioilla, joihin voit syöttää treeniajat ja kierrosten määrät – Puhelin ilmoittaa kun määritetty aika on kulunut. Osassa näistä löytyy myös toiminto, jossa musiikki hiljenee automaattisesti kuulokkeista kun kello hälyttää. Et tarvitse ylimääräistä räpellystä tähänkään. Juoksumatolla ajan ja sykkeiden seuraaminen on vieläkin helpompaa. Sykemittari auttaa sinua treenaamaan oikealla sykealueella. Varsinkin tässä treenissä se on välttämätön – Välillä tuntuu että antaisi kaikkensa, mutta sykkeet sanovatkin muuta. Siinä huomaa nopeasti että pääkopastahan se olikin vain kiinni, eikä kropasta…

Kaikki irti-vedot

10 min alkulämmittely (peruskestävyys)

1 min veto jossa tavoitellaan max. sykettä

2 min lepo, eli hölkkää/juoksua/kävelyä (vauhdin voit määritellä kuntosi mukaan). Ideana olisi kuljettaa maitohappo pois kehosta ja sykkeen tulisi laskea. Kehon tulisi olla valmis uuteen vetoon. 

Vedot toistetaan 6 kertaa. Loppuun vielä 10 minuuttia kevyttä hölkkää, samalla tavalla kuin alussakin.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kun treenataan kovalla teholla, toimivat kehomme hiilihydraattivarastot energian lähteenä.  Pitämällä sykkeen 80 % maksimista 40 minuutin ajan voit lisätä aineenvaihduntaasi jopa 19 tunniksi eteenpäin. 

 Nyt muotoa siihen peppuun ja askel lentämään!  Treenin tehosta se on kiinni, ei ajasta. Kunto nousee kohisten vaikka alku olisikin ihan hirveää – Tämä kestää vain 38 minuuttia!  😉

Power, E