Aamiainen hiilihydraatit letut Proteiini Ruokailu terveellisyys Treeni Yleinen

Food time – Aamiainen

Lukijoiden toivepostauksena pääsette kurkistamaan millaista ruokaa minä syön! Tänään levitän teille aamiaispöytäni kuvina. Usein aamiaiseni koostuu  rahkasta, marjoista ja kuiduista, mutta kyllä siellä välillä muutakin on – onneksi. Viikonloppuisin on ihana nauttia aamiaista pidempään ja käyttää siihen myös aikaa. Arkena valitsenkin yleensä nopeamman ja simppelimmän vaihtoehdon. 

 

Aamiaisen osuus koko päivän ravinnonsaannista tulisi olla 20-25 %, syötkö sinä tarpeeksi aamiaisella? Kiinnitä huomiota siihen, että saat heti aamusta proteiinia sekä hiilihydraattia. Aamiaisella olisi hyvä syödä myös kasviksia tai hedelmiä/marjoja. 

 

aamu5

 Vettä ja kahvia

Siemenleipää + salaattia, juustoa ja kananmuna

Maustamaton rahka + mansikoita ja banaania + Berryfectin mustaherukan makuista kuitu- ja ravintojauhetta

 

aamu6

 Kahvi ja vesi

 Näkkäri +  voita, kylmäsavulohta, salaattia ja kurkkua

1 muna

Maustamatonta luonnonjugurttia + maustamatonta mysliä ilman sokeria, nektariinia

 

aamu

 Ruisleipä + salaattia, kalkkunaleikettä, juustoa, tomaattia ja 1 muna

 

 

aamu7

 Kahvi ja vesi

Rahka

Banaania, kauraleseitä ja Berryfectin puolukka-jauhetta

 

aamu3

Kahvi ja vesi

1 ruisleipä, luomu

1 keltuainen, 4 valkuaista

Salaattia, tomaattia ja kurkkua

 

aamu2

Kahvi ja vesi 

Puolikas verigreippi

Puolikas ruisleipä, luomu + salaatti, tomaatti ja kurkku

1 muna

Puolikas rahka, mustikoita

Kauraleseitä, pellavansiemenrouhetta ja soijalesitiiniä

 

aamu8

Kahvi ja vesi

Munakas; 1 muna + 4 valkuaista

Salaattia, raejuustoa ja kurkkua

Marjoja

 

aamu9

 

 Protskulettuja;

Kaurahiutaleita, Fast Puddingia, maitoa ja päälle marjoja

 

aamu11

 

Kaurapuuroa + mansikoita

 

Aamiainen on mielestäni tärkein ateria koko päivän aikana! Se käynnistää kroppasi ja antaa puhtia ja energiaa läpi päivän. Aamiainen vaikuttaa siihen, millaisia valintoja teet myöhemmin päivän aikana. Aamiainen, joka sisältää myös proteiinia, pitää kylläisenä pidempään. Kun syöt proteiinia aamulla, vähenee todennäköisesti myöhemmin päivällä eteen tulevat houkutukset –  Rasvaisten ja paljon sokeria sisältävien ruokien syöminen/himoitseminen vähenee huomattavasti. Pyri syömään tasapainoisesti, proteiinin lisäksi tärkeää on myös hiilihydraatit. Suosi esimerkiksi puuroa tai laadukasta ja ravintorikasta leipää. Korvaa mehu vedellä ja sitruunalla! Hiilihydraatteja on hyvä nauttia pieniä määriä pitkin päivää, jotta energiaa riittää illan treeneihin.

 

mo-da-20

 

“vatsani täyttyy rahkasta enkä saa enää puuroa alas” – Laita rahkaan pellavansiemenrouhetta ja  kauraleseitä, ne korvaavat puurosi ja uppoavat huomaamatta!

“en pysty syödä aamuisin” – Aloita päiväsi lasillisella vettä. Syö aamiainen tunnin päästä herättyäsi. Kokeile aamuisin kevyttä liikuntaa herättämään näläntunne”. Kroppasi tottuu siihen, miten sen kanssa toimii.

“en ehdi syödä aamiaista” – Tiedät että tuo on todella huono tekosyy. Valmistaudu päivääsi edellisenä iltana, ja tee aamiainen vaikka muovirasiaan ja nappaa aamulla mukaan. Nauti aamiainen bussissa tai työpisteellä. Toinen vaihtoehto, herää 10 minuuttia aikaisemmin. 

 

tumblr_mpoeycQE2Q1rfwyd0o1_1280

 

Syökää aamupuronne rakkaat! 

-E