arki Blogi hyvinvointi koti ja sisustus Palautuminen Perhe ja suhteet uni

Helppoja tapoja saada kodista viihtyisämpi

*Kaupallinen yhteistyö; Desenioeeviteittinen_desenio_sisustus_koti

Oletko koti-ihminen? Haaveammattini pienenä oli sisustaa toisten koteja. Teinkin sitä hyvin oma-aloitteisesti. Kun kaverit pyysivät leikkimään, minä saatoin alkaa siivoamaan. Äidit kyllä tykkäsivät että kävin kylässä! Mitä sotkuisempaa, sen parempi. Halusin myös järjestellä omaa huonettani vähintään kerran kuukaudessa uuteen uskoon. Siisteys, tavaroiden järjestys ja sisustaminen, on siis ollut verissä jo pienestä pitäen. Olen kuitenkin rauhoittunut paljon ja syynä ehkä se, että tiedän paremmin oman tyylini. Onneksi olen käynyt leopardikuosit, värien sekamelskan ja mustan aikakauden läpi. Olen vähitellen löytänyt niitä omia lempparisävyjä uuteen kotiimme ja huomaan pitäväni voimakkaista ja murretuista sävyistä. Tummanvihreä, sininen, murrettu oranssi ja keltainen ovat tällä hetkellä aivan ihania!

Kevät on aina uudistumisen aikaa, aivan kuten syksykin! Koska maakuuhuone kaipasi mielestäni eniten pientä piristystä, lähdin stailaamaan sitä muutamalla pienellä jutulla; sisustustauluilla ja muutamalla väripilkulla. Makuuhuone on siitä tärkeä ja hieman haastavakin, sillä siinä tulee huomioida nukkuminen.

Minä en sijoittaisi makuuhuoneeseen televisiota, sillä se haittaa unta (sininen valo) ja venyttää usein nukkumaan menoa, sekä kerää tuhottomasti pölyä. Valaistus tulisi olla säädettävissä ja yölampussa olisi hyvä olla keltaisempi, pehmeämpi valo. Moni meistä osaa ottaa huomioon oikeanlaisen uniergonomian, kuten sängyn merkityksen, lakanoiden vaihdon, tyynyn säännöllisen vaihtamisen, huoneen tuuletuksen ja pimennysverhot. Mutta entäpä sisustus sitten, oletko koskaan pohtinut sitä? Silläkin on nimittäin väliä, sillä värit joko aktivoivat, tai rauhoittavat kehoa.

eeviteittinen_desenio_sisustustaulut_julisteet_alekoodi eeviteittinen_makuuhuoneen_sisustus_desenio_koti

Omia vinkkejäni makuuhuoneen sisustukseen

-Pidä sisustus selkeänä. Mitä enemmän tavaraa, sitä enemmän pölyä

-Tuuleta joka päivä ennen nukkumaan menoa noin tunnin verran

-Tuo tilaan pehmeyttä koristetyynyillä ja vilteillä. Yhdistele rohkeasti! Suosi värejä, jotka rauhoittavat ja tasapainottavat. Vältä puhtaita, voimakkaita värejä (energisoivat). Itse rakastan juuri nyt vihreää, sinistä ja murrettuja sävyjä

-Vaihda lakanat säännöllisesti esimerkiksi kahden viikon välein. Suosi luonnonmateriaaleja

-Sängyn ikä on noin 10 vuotta. Onko nykyinen sänkysi hygieeninen, tai sopiva kehotyypillesi? (selkäkivuista ei tarvitse turhaan kärsiä)

-Tyynyt kannattaa vaihtaa myös säännöllisesti, sillä niihin imeytyy runsaasti likaa yms. Myös tyynyn ergonomia on yksi tärkeimmistä, hyvän unen edellytyksistä. Tyyny voi jopa helposti homehtua, josta voi aiheutua iho-, ja hengitysongelmia

– Tauluilla saat helposti päivitettyä huoneen ilmettä, oli kyseessä pieni tai isompikin tila

-Hanki verhot, jotka pimentävät riittävästi

-Siivoa makuuhuone (imuroi, pyyhi pölyt ja pese lattiat) säännöllisesti viikoittain. Vuodevaatteet, tekstiilit ja elektroniikka keräävät pölyä erityisen paljon

-Makuuhuoneen sisäilmaa ajatellen kannattaa tilaan sijoittaa vihreitä kasveja. Ne puhdistavat ja raikastavat ilmaa (esim Palmuvehka, Kultapalmu, mehikasvit jne)

Uuden asunnon myötä halusimme makuuhuoneesta selkeästi tummemman, kuitenkaan ilman tunkkaisuutta. Tämä väri nimittäin rauhoittaa ja automaattisesti hämärtää huoneen tunnelmaa. Tämä väri oli myös siitä ihana, että se sopii minkä tahansa värin kanssa. Maalasimme seinän sinertävän harmaaksi ja toisen seinän jätimme raikkaan vaaleaksi. Värisävyt sisustuksessa olivat alunperin sinistä, valkoista ja hieman mustaa. Halusin ehdottomasti tilaan pehmeyttä tumman puun sävyillä, värillä ja tekstiileillä. Myös taulut tuovat ihanasti kotoisuutta, sekä toimivat myös päivittäisenä inspiraationa, sekä tietenkin vähentävät tilan kaikuisuutta.

eeviteittinen_blogi_sisustaminen_koti_inspiraatio
Makuuhuoneen seinä ennen tauluja
eeviteittinen_koti_makuuhuone_kodin_muutos
Seinä taulujen jälkeen

Taulut ovat siitä ihan loistavia, että vaikka niillä saa aikaan isoja muutoksia, se ei tarkoita tavaroiden runsautta. Makuuhuone saa mielestäni pysyä mahdollisimman simppelinä, jotta se pysyy helpommin puhtaana. Toisaalta myös siksi, että haluan makuuhuoneen rauhoittavan, en aktivoivan. Tylsyys on kuitenkin asia, jota en siedä. Tylsyys minulle tarkoittaa sitä, ettei sisustusta ole, vaan huoneessa/kodissa on pelkästään huonekaluja. Kaipaan kodikkuutta, sielua ja tarinaa. Kaipaan omaleimaisuutta ja paikkaa, joka on minunlaiseni. Taulujen julisteita on myös helppo päivittää uusiin, mikäli mielii tilaan helppoa muutosta esimerkiksi vuodenajan mukaan.

Olen hankkinut jo vuosien ajan tauluni helposti Desenion verkkokaupasta. Valikoima on niin laaja, että sieltä tuntuu aina löytävän sen mitä etsii. Vaikka en aina tietäisikään mitä haluan, löytyy se oikea viimeistään selaamalla ja mallaamalla tauluja Desenion virtuaalisella tauluseinällä. Mikä loistava keksintö! Taulujen yhteensovittaminen ei aina ole niin helppoa, mutta tämä työkalu, sekä valmiit inspiraatioseinät tuovat kyllä aina selkeyttä ja ideoita. Loistavaa on myös se, että nettisivu ehdottaa aina julisteeseen sopivaa kehystä ilman, että sitä tarvitsisi erikseen metsästää. Kasaaminen on myös äärimmäisen nopeaa ja helppoa, sillä taulujen klipsimäinen kiinnitys on todella nopea ja vaan niiiin helppo!

eeviteittinen_makuuhuone_ennen_ja_jalkeen_kodin_sisustaminen
Seinä ennen tauluja
eeviteittinen_hyvauni_makuuhuoneen_uniergonomia
Seinä taulujen jälkeen

eeviteittinen_apinataulu_koti_sisustustaulut

Makuuhuoneen julisteisiin päätyi meidän molempien voimaeläimet. Teemun karhu ja minun apinani. Taulut valitsin sen mukaan, missä tuntui olevan erityistä inspiraatiota ja tunnetta. Toisaalta myös mallasin niitä, jotta sain käsityksen siitä, millaisia kokoja ja värejä huoneeseen kannattaisi laittaa. Näissä ei kannata kuitenkaan olla liian perfektionisti, sillä minusta parhaat seinät syntyy aina parhaiten oman sisäisen inspiraation kautta! Rohkeaa, persoonallista sisustamista, eikä niinkään trendien perässä juoksemista (ellet sitten halua). Kuten väreillä, myös tauluilla voi helposti luoda erilaista tunnelmaa ja fiilistä eri tiloihin toimivaksi. Voimalauseet ovat myös aivan ihania!

Sisustusvimman kunniaksi pääsen tarjoamaan teille upeille lukijoilleni 25 % etua Desenion verkkokauppaan. Käytäthän koodia EEVI, niin lunastat edun. Etu on voimassa vain 12-14.3.2019 ! (huom. koodi ei koske handpicked-, collaboration- tai persoonnalisia julisteita)

Pist…tässä vielä kurkistusta olohuoneen tauluseinään, sekä pelihuoneen ilmeeseen…

eeviteittinen_koti_Inspiraatioseina_taulut_desenio_sisustus eeviteittinen_pelihuone_sisustustauluteeviteittinen_olohuone_koti_blogi_sisustus_desenioeeviteittinen_koti_sisustus_puurovisuals

 

Kuvat – Puurovisuals