Blogi Elämäntyyli hyvinvointi Iho Ihonhoito Kauneus luonnonkosmetiikka

Kuinka ruokit ihoasi?

*Kaupallinen yhteistyö; Hohde eevi_hohde_helmikuu_2020-7

Hyvinvointia ei voi huijata. Jos yksikin palanen palapelistä ei ole oikein päin tai puuttuu, on mahdotonta olla aidosti tasapainossa. Me ihmiset kuitenkin helposti miellämme tasapainon niin, että silloin ollaan balanssissa kun;

-Kaikki viikon hikijumpat, pumpit ja hyötyliikunnat on ravattu

-On syöty tarkasti ja rutinoituneesti

Ulkoiset jutut on kuitenkin eri asia, mitä nämä samat ovat sisäisesti. Hyvinvointiin liittyy koko elämä. Valintojen lisäksi ihan niinkin yksinkertainen asia kuin ajattelu vaikuttaa tasapainoon ja siihen, millaisissa energioissa pyörimme päivittäin. Minulle nämä kaksi (ravinto ja treeni) olivat pyrkimys ja keino voida paremmin. Tasapainoa nämä eivät kuitenkaan tuoneet, mutta pääsin niiden avulla eteenpäin!

eevi_hohde_helmikuu_2020-9eevi_hohde_helmikuu_2020-2

Game changer oli kuitenkin se, kun kaikesta tuli “normaalia” valintojen sijaan. Kun aloin toteuttamaan arkeani rakkaudesta hyvinvointiin, pyrkimyksen tai trendin sijaan. Silloin ymmärsin mm sen, miksi en enää haluaisi käyttää synteettisiä rasvoja ja ihonhoitotuotteita, tai kokeilla dieettejä tai treenivillityksiä. Lähestyn kaikkea rennosti, enkä ole mitenkään ehdoton. Silti teen valinnat aina silloin kun pystyn sen mukaan, mikä vastaa kaikkein parhaiten siihen, mitä haluan itselleni valita. Silloin valintojen takana on todella helppoa seistä aina. Myös isona painavana asiana tänä päivänä minulle ovat arvoina ekologisuus, kotimaisuus ja aito tarve.

Ollessani joskus Paula Heinosen luennolla nousi esiin ensimmäisen kerran keskustelu kosmetiikasta. Mieti mitä ihollesi levität. Onko se skeidaa, vai tekeekö se hyvää sinulle? Suomalainen luonnonkosmetiikka on nykyään valintani monestakin syystä. Miksi tosiaan haluaisin valella itseeni jotain, minkä ainesosien turvallisuudesta tai toimivuudesta en edes tiedä mitään? Jos haluan voida hyvin ja panostaa terveyteeni, eikö tämä ole ihan yhtä tärkeä osa sitä kaikkea muuta? Sitä paitsi, hoitaako tuote oikeasti, vai onko sen vaikutus sama kuin pikameikissä?

Haastattelin Maria Varonia aiheesta, sillä halusin tietää aiheesta lisää faktoja. Maria on toiminut luonnonkosmetiikan ja holistisen ihonhoidon parissa asiantuntijana ja kouluttajana yli 10 vuotta. Hän on työskennellyt ihonhoidon parissa kaikenkaikkiaan 17 vuotta. Tässä Marian tietopankkiin kurkistusta myös teille rakkaat lukijat:

“Valitse ihollesi tuotteita, joissa on raaka-aineina aitoja kasviöljyjä ja -uutteita. 

Kasviöljyt pehmentävät ihon pintaa ja suojaavat sitä ulkoisilta ärsykkeiltä sekä estävät kosteutta haihtumasta ihosta. Ihon pinnalla elävät mikrobit ja ihosolut tunnistavat aidot kasviöljyt ja voivat hyödyntää ne, toisin kuin vaikkapa silikonin tai maaöljyjohdannaiset. 

Laadukkaat kasviuutteet sisältävät luonnostaan bioflavonoideja ja antioksidantteja, jotka kumoavat happiradikaalien vaikutuksia. Kasviuutteet myös kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Kuten ravinnossakin, myös kosmetiikassa kannattaa suosia luomulaatuisia raaka-aineita. 

Käyttämällä luonnonkosmetiikkaa, vältyt geenimanipuloiduilta ja säteilytetyiltä raaka-aineilta, synteettisiltä hajusteilta ja värinaineilta sekä voimakkailta säilöntäaineilta. Luonnonkosmetiikan tuoksut tulevat aidoista eteerisistä öljyistä, värit mineraalipigmenteistä tai kasveista ja säilöntäaineina käytetään samoja orgaanisia happoja tai suoloja, joita on myös elintarvikkeissa. Suosi kosmetiikkaa, joka aidosti hellii ihoasi. <3″.

eevi_hohde_helmikuu_2020-3

Suomalainen luonnonkosmetiikka on ykkösvalinta. Hohteen brändilähettiläänä koen, että pääsen vaikuttamaan ja tuomaan aikaisempaa enemmän esiin juuri niitä asioita, jotka koskettavat meitä kaikkia omasta hyvinvoinnista kiinnostuneita heimolaisia. Ei ole kyse vain treenistä, ruoasta, unesta ja palautumisesta. Kokonaiskuva muodostuu arkisista valinnoista, jotka pohjautuvat parhaimmillaan arvojärjestelmiimme. Valinnat syntyvät ja tekevät muutosta joka päivä.

Olen itse huomannut isoimpana muutoksena synteettisestä luonnonkosmetiikkaan siirtyessäni sen, kuinka iho pysyy paljon paremmin tasapainossa. Iho ei vaadi yhtä paljon. Ihonhoidon rutiinit ovat hyvin simppelit, kun tuotteet ovat aidosti hoitavia ja riittävän tehokkaita, sekä turvallisia. Sitä HOHDE edustaa minulle. Jos et ole vielä kokeillut, saat koodillani EEVI kaikki Hohteen ihonhoitotuotteet hintaan 26,80 e (etusi jopa 50 %). Tutustu tuotteisiin ja tilaa suoraan kotiovellesi täältä.

Ihoni hyvinvoinnin TOP jutut

  • Puhdas ruokavalio näkyy AINA iholla. Suosin kasviksia ja marjoja (paljon värejä, kuituja ja antioksidantteja), hyviä rasvoja (pähkinät, siemenet, kookosöljy, oliiviöljy, avokado jne). Syön joka päivä vihreää joko viherjauheen, tai lehtikaalin muodossa!
  • Erilaiset ravintolisät tukevat ihon hyvinvointia siltä osin, mitä ravinnosta ei a. saa tarpeeksi b. saa ollenkaan. Puutokset näkyvät aina iholla!
  • Liikunta vaikuttaa positiivisesti aineenvaihduntaan, joka heijastuu myös iholleni. Ethän hikoile meikit naamassa ja pesethän kasvot aina hikoilun jälkeen!
  • Pesen kasvot joka ilta Hohteen puhdistusemulsiolla, joka poistaa hellävaraisesti lian ja epäpuhtaudet, sekä meikin. Se ei jätä ihoa kuivaksi, tai kiristäväksi
  • Iho kaipaa kosteutusta ja päivän yksinkertaisiin rutiineihini kuuluu aina Hohde seerumi, Hohde silmänympärysvoide, sekä Hohde anti age-tehovoide!
  • Riittävä vedenjuonti näkyy ihossa, mutta myös säännöllinen ihon rasvaaminen/öljyäminen ovat tärkeitä ympäri vuoden. Kannattaa kokeilla Hohteen vartaloöljyä!
  • Katso ettei suihkusaippua kuivata ihoasi liikaa – suosi tässäkin luonnollisia vaihtoehtoja! Tämän vaihdoksen myötä huomaa eron siinä, kuinka usein vartalon ihoa itseasiassa edes tarvitsee rasvata
  • Ihonhoito, kuten treenit ja ravinto menevät käsi kädessä vuodenaikojen mukaan. On hyvä vaihdella sopivasti, mutta ei liikaa. Siksi on hyvä tiedostaa mitä keho, sekä iho milloinkin kaipaavat lisää, tai vähemmän
  • Valitsen luomua (ravinto, kosmetiikka) aina, kun se on mahdollista ja hinta kohtalainen

PS. Herääkö teillä kysymyksiä luonnonkosmetiikasta, joita voisin selvittää meidän ihanalta asiantuntijalta Marialta? <3

Rakkaudella, Eevi

Photos by – Puurovisuals