ISÄNPÄIVÄN HERKUT
Miten taas voi olla isänpäivä? Minusta tuntuu että se oli vasta hetki sitten. Tämä vuosi on kyllä mennyt hujauksessa – se oli muuten ensimmäinen kokonainen vuoteni yrittäjänä! Olen seurannut ainakin siltä osin isäni jalanjälkiä.
Isäni on maailman fiksuin. Tähän varmasti moni meistä pienenä tyttönä on uskonut vilpittömästi. Uskoin myös kun hän väitti syövänsä kamelin kakkaa – tuon ruskean ison kökkäreen mysteeri paljastui minulle vasta vuosien päästä. Taatelia. Miten ihmeessä saatoin uskoa moista huijausta? No paketissa kyllä oli kamelin kuvakin… Jos olisin vain tiennyt kovan kökön todellisuuden, olisi kaapit tyhjentyneet kyllä nopeasti kotona.
Taatelit ovat suurinta herkkuani tänä päivänä. Mietiskelin mitä antaisin isälleni lahjaksi ja päätin sen sisältävän taatelia. Jotenkin niin hölmö tarina että pakko osua. Jännittävää tämän päivän kokkailuista teki myös se aspekti, ettei niitä saanut itse syödä tai maistaa lainkaan…onneksi Dan oli kotona antamassa makutuomarin pisteitä.
Jos et ole vielä keksinyt huomisen isänpäiväksi mitään millä isää kiittäisi, kokeile tätä minun reseptiäni. Siitä löytyy kyllä paljon muutakin hyvää kuin sitä taatelia! Nämä terveelliset herkut maistuvat ihan varmasti iskällekin (vaikka se ei terveyspöperöstä mitään ymmärräkään). Terveellinen herkku antaa isiin virtaa ja terveyttä yhdellä kertaa! Pidetään hyvää huolta isistämme.
Tähän ei turhaan aikaa tuhlaannu, vaan nämä raakaherkut vääntää alle 30 minuutissa!
Isin energiapallot
Seos;
Kurpitsansiemeniä
Psyllium-siemeniä
Saksanpähkinöitä
Pistaasipähkinöitä
Kookoshiutaleita
= n. 60 g seos
2-3 dl Taateleita
0,5-1 dl kookosjuomaa/mantelimaitoa/vettä
Puolikas banaani
3-4 tl Ginger People inkiväärihilloa (Ginger Spread)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada blenderiin. Lisää 1 dl kookosjuomaa (alpro) tai muuta nestettä. Lisää puolikas banaani ja haluamasi määrä inkiväärihilloa. Hillo on ihanan makeaa (makeutettu ruokosokerilla), joten lisää tunnustellen. Hurauta massa sekaisin, jonka jälkeen seoksen tulisi olla muovailtavissa. Pallot jäävät kosteiksi ja pehmeiksi (myös jääkaapissa tekeytymisen jälkeen). Pyöritä massasta pieniä palloja leivinpaperin päällä.
Voit koristella pallot raakakaonibseillä, gojimarjoilla ja chiasiemenillä. Pallon päälle voi laittaa saksanpähkinän ja päälle lorauttaa raakasuklaata. Siirrä jääkaappiin tekeytymään hetkeksi. Psst…raakasuklaata kannattaa samalla tehdä isompi satsi!
Nopea raakasuklaa
3 dl valmista suklaapakkaus-jauhetta
150 g kaakaovoita
1 tl kookosöljyä (juoksevassa muodossa)
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita tämän jälkeen kaikki ainekset keskenään ja annostele muotteihin ja lisää päälle haluamasi koristeet! Anna kovettua jääkaapissa noin 20 minuuttia ja tarjoile kahvin kera.
Raakasuklaa vinkki! Lisää seokseen 2-3 tl Ginger People inkiväärihilloa tuomaan makeutta ja pientä inkiväärin makua. Halutessasi mausta voimakkaamman voit lisätä vielä raastettua inkivääriä/inkiväärijauhetta.
Saavuin tänään Kotkaan vanhempieni luo. Keittiössä odotti isin tänään ostamat herkut. Kotkalaisten (myös minun) suurinta herkkua on lauantaisin torilta saatavat possot. Posso muistuttaa lättänää lihapiirakkaa, mutta on sokeroitu ja sisällä on omenahilloa. Kun olin pieni, sai lauantaisin aina herkutella heti aamusta lastenohjelmia katsellessa kahdella possolla! Ihan parasta. Nyt jäi possot odottamaan seuraavaa Kotkan vierailua. En kyllä tiedä millaiseksi isäni tätä kisadieettiäni luulee:D Onneksi niitä possoja (ja isiäkin) varten voi ajaa vaikka edestakaisin joku lauantai uudestaan.
Ihanaa tulevaa isänpäivää<3 –E
Onpa hyvännäköisiä herkkuja, täytyy kokeilla! Miekin välillä herkuttelen possoilla, Kotkassa kun asun 🙂
Oioi Elina <3 NIIN hyviä. Onneks on nämäkin 😉 Kokeile! -E
Posso 😀 Ihan uusi sana ja juttu, miten voi olla, etten moisesta ole kuullutkaan!? 😀 Meillä Kaenuussa syödään rönttösiä, tiedätkö mitä ne ovat?
Joka tapauksessa jos joskus Kotkan suunnille erehdyn niin tiedänpähän, että mitä pitää maistaa! 😀 (..ellen niin ikään ole kisadieetillä..)
Ihanaa talven odotusta ja tsemppistä treeneihin, Eevi! 🙂
Moikka Jantsku,
Posso on Kotkan oma juttu, eikä sitä saa mistään muualta oikeanlaisena 😀 Tämä on siis tarkkaa 😀 <3 Maista, rakastut!
Kiitos samoin sinne neiti -E
Hih, musta ne lihapiirakat on maailman parhaimpia ☺.
Onks mulla mennyt joku tosi tärkeä lihapiirakka ohi? 😀 Mikä se on ja minkä kaupungin juttu? -E
Mikä on tuo suklaapakkausjauhe?
Sitä löytyy valmiina monelta eri valmistajalta 🙂 Ruohonjuuresta löytää ihan varmasti, osa myy myös ruokakaupoissa -E
Maistuvan kuuloinen resepti mihin vain kinkereihin, kiitos! 🙂 En ollut aikaisemmin kuullut possosta! Posso=munkkipossu=hillomunkki, ja ties kuinka monta muuta nimeä suomesta löytyykään pelkästään tälle. Hassu kieli meillä!
Mukavaa isänpäivää! 🙂
Moikka Minttu,
Kokeile <3 Rakastut. Kotkan POSSO on kuitenkin ihan eri asia kuin mikään muu hillomunkki tms 😉 Oikeasti! Se on littana ja rapea. Sen kuuluu olla lämmin ja omenahilloa sisältävä, muuten on kopio 😀 haha, tämä on TARKKA -E
Meillä tiäl Savossa kutsutaan moista possoa nimellä lörtsy… ? tsemiä loppurutistukseen!!
Se on eri 😀 Possoja on vain yksi ja oikea 😀 -E
Eevi! Nyt kun on kohkattu eräässä toisessa blogissa lihan syönnin vääryydestä niin olisi kiva saada sulta mielipide ko. asiaan lihansyöjänä postauksen muodossa! Luulen että monien ihmisten olisi hyvä tietää mm. niistä lihan- ja maidontuotannon hyvistäkin puolista ja miksi liha on ylipäätään tärkeä osa ihmisen ravintoa 🙂
Luitko mun ajatukseni? Olin nimittäin tässä pohtinyt ihan samaa 😀 Tulossa on 😉 -E
Hei Eevi! Pientä postauspyyntöä ajattelin jakaa, kun mua on jo kauan kiinnostanut tuo sun työ, että olisiko jossainvaiheessa mahdollista saada pientä katsausta sun työelämään mm. millaista on olla yrittäjä, mitä kaikkea sun työhön kuuluu, kuinka paljon saat itse päättää työstäsi, oletko tyytyväinen päätökseesi lähteä yksinyrittäjäksi, hyvät ja huonot puolet, mitä muuttaisit työssäsi, milloin kiinnostuit ruveta nykyiseen työhösi, mikä sai sinut rupeamaan tähän, millaisen koulutuksen työ vaatii ja ylipäätänsä millaista työsi on? Jos tälläinen postaus tulisi jossain vaiheessa jossa kertoisit työelämästäsi olisin todella kiitollinen, sillä olen todella kiinnostunut työstäsi ja ajatellut itselle samaa alaa.
Moikka Emma,
Ihana toive <3 Tästä olen avautunut hieman uusimmassa postauksessani ja varmasti lisää myös tulossa 🙂 -E
Oi ihania herkkuja! Täytyy pistää kokeiluun 🙂 Mulla ois yks täysin tähän postaukseen liittymätön kysymys; mistä useimmiten ostat treenivaatteesi? Voisitko suositella jotain nettikauppaa tai liikettä? Sulla on aina niin ihanan pirteitä ja kivoja treenivaatteita ja uusille treenivaatteille ois täällä tarvetta 🙂 kiitos superisti jos jaksat vastailla!
Moikka Ansku,
Joo siis nää meni niin iskälle kun papallekin ihan täydestä 🙂 Soitti vielä pappa perään ja fiilisteli kovasti <3
Ostelen aika paljon ulkomailta ja joskus löydän ihan Stadiumistakin jotakin. Melkein kaikki kuitenkin nettikaupoista satunnaisesti ja ulkomailta. Suomesta tuntuu usein uupuvan värit. Mutta kuviota ja väriä löytyy mm. LivandFit verkkokaupasta ja Gazokselta, josta mulla on paljon vaatteita. -E
Haha.. Kamelin kakkaa 😀
Mun iskä on on opettanu Michael Jacksonin laulaa ja tanssii, meni penskana ihan täydestä, tajusin sen oikeestaan vasta vähän vanhempana kun näin sen ittensä tanssivan.
Iskät <3
hahahhahaa en kestääää!! 😀 Kunnon ukotus! Paras <3 -E
Hei Eevi!
Rakastan blogiasi ja olet innoittanut minua mm. syömään terveellisemmin. Haluaisinkin kysyä että syötkö minkäänlaisia rahkoja vai saatko tarpeeksi proteiinia muista tuotteista. 🙂
Moikka Elisa,
Oi miten mukava kuulla, hieno juttu! 🙂 En syö rahkaa/maitotuotteita. Proteiinia saa runsaasti mm lihasta, kalasta, kananmunasta, kasvikunnan tuotteista, pähkinöistä, herajauheesta yms. -E
Posso! <3 Entisenä kotkalaisena ymmärrän tuon oikein hyvin, meilläkin isä aina toi lauantaiaamusin torilta possot aamupalaksi! 🙂 Mutta ei todellakaan sama kuin ne munkkipossut ym (oikean posson kuuluu olla ohut ja rapea)
OIOI <3 haha ihanaa Päivi!! Siis olet niiiiiin oikeassa. Se väärä on paljon huonompi 😀 -E