arki Asuminen Blogi hyvinvointi koti ja sisustus onnellisuus Perhe ja suhteet

Päiväni murmelina

*Kaupallinen yhteistyö; Lumo-kodit

Vallitsevasta tilanteesta johtuen koti on nyt ”place to be” ja siksi kodin merkitys on entistäkin suurempi. En usko että olen ainoa, joka panostaa kodin siivoukseen, kaappien järjestelyyn ja sisustukseen. Pakko myöntää, että olen aika tyytyväinen siitä, että ehdin saada Helsingin Lumo-vuokrakotimme valmiiksi ja saan ihailla rauhoittavaa merimaisemaa omalta kotisohvaltani. Koti on muuttunut nyt työhuoneeksi, treenitilaksi, sekä rentoutumisen keitaaksi. Asuntoni on kompakti, mutta koen sen tarjoavan kaiken sen, mitä tarvitsen. Pääsen ulkoilemaan turvallisesti myös luontoon, voin ylläpitää hyvinvointiani treenaamalla sisällä tai ulkona, käydä virkistävässä kylvyssä mustikkamaalla (tämä vaatii jo vähän asennetta), sekä kokkailemaan ajan kanssa kaikkea ihanaa terveellistä sapuskaa!

Pidä huolta naapurista-haaste

Lumolaisena ihailen sitä, kuinka taloyhtiömme toimii kriisin keskellä. Facebook ryhmän kautta päivittyy asukkaiden väliset informaatiot niin avun tarpeessa olevien asukkaiden kesken, kuin ihan tavallisten arkisien pulmien ratkaisemiseenkin. Yhteisöllinen toimiminen on avainasemassa ja eilen pohdin, kuinka mahtavaa olisi nyt, jos jokainen siellä ottaisi tehtäväkseen pitää huolta oman taloyhtiön asukkaista, tai omakotitaloalueen naapurustosta siten, että varmistaisimme jokaisen hyvinvoinnin sekä sen, ettei kukaan jää yksin. Perinteinen viestilappu postiluukusta voi pelastaa jonkun päivän, tai auttaa vanhempaa ihmistä konkreettisesti.

Otatko haasteen vastaan? Jonkun on oltava se, joka laittaa hyvän kiertämään. Vaikka ihmiset ovat nyt omissa kodeissaan, ei kenenkään kuuluisi kokea turvattomuutta tai yksinäisyyttä nyt.

Omasta hyvinvoinnista on nyt tärkeää pitää jokaisen huolta säännöllisillä rutiineilla, ulkoilemalla päivittäin, sekä terveellisellä ruokavaliolla ja liikunnalla. Nukkuminen ja palautuminen ovat tärkeitä erityisesti nyt. Onneksi palvelut toimivat edelleen pääkaupunkiseudulla ja kotiin on helppoa jäädä. Meidän taloyhtiössä on ilmainen pihakoutsi, jonka treenit ovat nyt kaikkien Lumo-asukkaiden saatavilla Facebookissa (lisää Lumolaisen etuja voit tsekata täältä). On mahtavaa, että löydetään vaihtoehtoja ja pidetään huolta hyvinvoinnista. Myös itse pidän oman treeniryhmäni jumpat toistaiseksi etänä LIVE treenien muodossa täältä kotoa. Kunnon tai hyvinvoinnin ei tarvitse rapistua kotona ollessa! Nyt tuntuu olevan enemmän aikaa asioihin, kun aikaa ei kulu liikkumiseen lainkaan. Onko siellä moni jatkanut treenejä kotona, tai ehkä innostunut nyt pitämään huolta omasta hyvinvoinnista aikaisempaa paremmin?

Ruokakauppaan on matkaa vain sata metriä ja sieltä saa tarpeen tullen haettua nopeasti jääkaappiin täytettä, mutta toisaalta hyödynnän nyt myös paljon ruoka- ja tavaratoimituksia suoraan kotioven taakse. Näin pyrin myös tukemaan lähipiirini ravintola-alan yrittäjiä.  Lopulta harva asia on pakollinen ja menoja ei juurikaan ole. Voin keskittyä hetkeen paremmin, jonka myötä koen olevani paremmin läsnä. Turha on karsittu kalentereista ja on keskityttävä oleelliseen; yhteiseen hyvään ja terveyteen.

Nyt kun kotona vietetään paljon aikaa alkaa moni meistä pohtimaan kysymyksiä; Haluaisimmeko muuttaa? Mihin muuttaisimme? Millaisessa kodissa viihtyisin? Tarvitseeko meidän muuttaa taloudellisen tilanteen vuoksi?Asuntojen löytäminen ja muuttaminen asettavat nyt omia haasteitaan, mutta toisaalta nyt on aikaa etsiä kotia ja toisaalta myös muuttaa rauhassa. Lumo kodin voi vuokrata turvallisesti etänä tyytyväisyystakuulla. Voin lämmöllä suositella Lumoa vuokranantajana. Kodin löytäminen verkkokaupasta oli älyttömän kätevää ja avaimet saa parhaassa tapauksessa käteen heti huomenna! Pääkaupunkiseudulla uutuutena on nyt myös Avainkuriiri-palvelu, jolla avaimet voi tilata kotiinkuljetettuna.

Päivän rytmini on sama mitä aikaisemmin, mutta toki aikaa käyttää hieman eri tavalla. Olen työtehoiltani tehokkaimmillani aamupäivän ja päivän, sekä teen työni tehokkaimmin juuri kotona. Aikaisemmin olen istuskellut kahviloissa ja toimistolla, mutta nyt tuntuu taas hyvältä tehdä töitä kotoa käsin. Yksityisyrittäjänä voin määrittää itse päiväni kulun, joka luo vapautta aikatauluihini.

PÄIVÄNI MURMELINA

8.30 herään

Nautin aamukahvin ja ravinnerikkaan marjasmoothien. Luen päivän uutiset pikaisesti läpi

9.30 Käyn lenkillä nauttimassa raikkaasta ilmasta, ulkoilutan samalla koiramme Lolan

10.15 Aloitan päivän työt kotona; läppärillä tehtävät työt, videopalaverit, kuvaan kotona ja ulkona

13.00 Pidän lounastauon ja tilaan ruokaa kotiinkuljetuksella oven taakse

13.45 Teen hengitysharjoituksen, joka rentouttaa, vähentää stressiä ja laskee verenpainetta. Se parantaa myös keskittymistä ja tarkkaavaisuutta loppupäiväksi

Tilaan tarvittavia kulutustarvikkeita ja seuraavan viikon kauppakassin kotiin netin kautta

Jatkan meilin purkamista ja vastaan viesteihin. Teen graafisen suunnittelun tutkinnon koulutehtäviä

16:00 Pidän etänä puheterapeuttini kanssa tapaamisen, joka olisi normaalisti sairaalan tiloissa

17-19 Luen, kuuntelen musiikkia, puhun kotiin videon välityksellä. Luen uutiset

19.00 Aloitan LIVE yhteyden pienryhmäni kanssa. Pidämme etänä treenit kahdesti viikossa

20.00 aloitan illallisen valmistamisen

21.30 pelataan Teemun kanssa Scrablea ja viedään Lola lenkille. Katsotaan kotisohvalla telkkaria

23.00 Nukkumaanmenon valmistelua

Onko sun päivät muuttuneet paljon vallitsevan tilanteen johdosta? 

Love, Eevi

Kuvat – Jassu Dammert