Elämäntyyli Hieronta jalkatreeni kehonhuolto Kuulumisia Makeanhimo Mieli Motivaatio Palautuminen ravitsemus terveellisyys Treeni Välilevynpullistuma Venyttely

Mitä on terveellinen elämä?

lionking

 

Vaikea kysymys ja hankala määritellä – Jokaiselle se tarkoittaa varmasti hieman eri asioita. Reseptien kirjo onnellisuutta plärätessä on valtava. Mutta niin on meitä ihmisiäkin – Olemme kovin erilaisia. Monilla on oma mielipide siitä, mitkä seikat kuuluvat terveelliseen elämään. Tähän ei siis ole varsinaisesti yhtä oikeaa vastausta. Sipestä terveellisen elämän määrittelee se, ettei hän syö lainkaan sokeria. Maijasta terveellinen elämä alkaa siitä, että hän lopettaa tupakanpolton. Himojumppaaja Ursulan mielestä hänen viisi Zumbaansa viikossa määrittelee sen. Mielestäni jokaisen kuuluukin rakentaa oma elämä niin, kuin elämänsä onnellisuuden ja terveyden itse kokee.

Terveellinen elämä on tasapainoista, sinunlaistasi ja onnellista – Sellaista että juuri sinä nautit siitä. Turha siis juurikaan ottaa neuvoja muilta siihen, miten luoda oma terveellinen elämä – Palapelin palat ovat niin kovin erilaisia kunkin meidän laatikossa.

 

644559_161551580666749_1741660742_n

 

 Itselleni tärkeimpiä seikkoja terveellisessä elämässä on voida hyvin henkisesti kuin fyysisesti. Haluan olla tasapainossa, joka vaatii myös vakautta ympärilläni olevien ihmisten toimesta. Voin huonosti heti, jos joku ympärilläni ei voi hyvin – Läheiset tuovat onnen ja ilon elämään. Haluan pitää heistä huolta, samalla tavalla kuin pidän itsestäni. En myöskään piittaa kerätä ympärilleni ihmisiä, jotka eivät elä kanssani samalla välilehdellä.

Kun terveys on vaakalaudalla, elämä pysähtyy. Elämä ei ole sinunnäköistäsi, etkä voi juuri vaikuttaa siihen. Olen aikaisemmin kertonut selkävaivoistani ja lomallamme ne iskivät jälleen pahasti. Psyykkeeni kärsi viikon treenitauosta. Pohdin paljon sitä, miten olenkaan taas laiminlyönyt omaa kehonhuoltoani. Olisinko voinut estää tämän kaiken kivun, tuskan ja menetetyt tunnit paremmalla kehonhuollolla – Hieronnalla ja venyttelyllä. Olenko tehnyt saliharjoitukset pää mukana vai pelkästään lihasten voimin? Mieli ja kroppa kulkevat käsikädessä.  Jotkut sanovat, että asioita on turha jossitella. Minusta asioita kannattaa pohtia, sillä vain silloin niihin voi löytää vastauksia – Ja vain silloin muutokset ovat mahdollisia. On kuitenkin olemassa vuosia, kun selkäni on täysin vaiti ja kulkee mutkaisella, muhkuraisella tiellä kanssani – Jokin syy sen kiukutteluun siis on.

 

482643_10151461931888718_1788968771_n

 

Muistan lukeneeni horoskoopistani, että tänä vuonna tulen kärsimään erityisen paljon vanhasta vammasta – Onkohan ne horoskoopit kuitenkaan ihan hömppää? Vai saako mieleni tämän kaiken aikaan? Selkäni on rauhoittunut ja teen muutaman viikon kevyempää treeniä ja keskityn nimenomaan liikkeisiin ja selkään. Päätyöskentely saa harjoitusta, samalla kun kropan kuntoa vähintääkin ylläpidetään. Oli treeni minkälaista tahansa, saan siitä energiaa. Monilla oma minäkuva muodostuu paljolti treenin tuomien asioiden ja mielen kautta. Ei siis ihme, että moni sanoo treenitauon laskeneen omaa fiilistä itsestään. Olen varannut itselleni hieronnan sekä fyssarin – Fiilis on taas mahtava. Kotona odottaa myös tuo pehmoinen sininen pötkylä, Foam roller. Aion pötköillä sillä tänään TV:n ääreessä. Nämä ovat askelia omaan, parempaan elämääni.

 

girl-thing-02

 

Onnellisuuteni = terveellinen elämä. Siihen kuuluu monia seikkoja. Perhe, ystävät, terveys, ruoka, hyvinvointi, lepo, oma aika, työ, liikunta ja koti. Jokainen palanen näistä, vaikuttavat toisiinsa. Miksi tehdä työtä jota vihaat? Miksi tuhlata aikaa ihmisiin, kestä et sen kummemmin pidä? Näitä omia elämän asioita on kaikkien hyvä joskus pysähtyä pohtimaan. Saatat huomata yllättäviä asioita.

 Omaan onnellisuuteeni vaikuttaa todella paljon liikunta ja ruokavalio. Kun syön hyvin, voin oikeasti paremmin. Saan kiukunpuuskia jos olen nälkäinen, tai jos syön ravinnollisesti köyhää ruokaa. Huono ruoka tekee minut vihaiseksi! En saa siitä oikeaa energiaa. Siksi haluankin syödä puhtaasti ja hyvin – Oman jaksamiseni vuoksi. Herkkupäivä tulee kyllä, mutta haluan mieluummin herkutella oikeilla raaka-aineilla, en lisäainepläjäyksillä. Päässäni kummittelee edelleen siskoni minulle aikoinaan kertoma seikka, kuinka kaikki vihreät ja siniset karkit aiheuttavat syöpää. Arvatkaa minkä väriset mellit jäi meillä aina kulhon pohjalle? Olihan siskoni lauseessa kuitenkin jotain perää, nyt kun asiaa näin jälkeenpäin pohtii.  Himoitsen itse tehtyjä herkkuja paljon enemmän, kuin karkkihyllyä. Jännittää nähdä miten kroppa reagoi sokeriin 2 kk jälkeen. Olo on kuin pikkutytöllä lauantaisin! hihi. Oi, muistan nuo lauantait, kun saatiin se yksi Lauantaipussi käteemme. Omani oli tyhjennetty sekunneissa ja loppupäivä kinuttiin siskolta lisää. Mustat nallet ja ne pehmeät vaaleanpunaiset tatit…mm.

 

da-mo-95 (1)

 

many-minions-10

 

 Oletteko huomanneet kuinka siisteys vaikuttaa terveellisen elämän ylläpitämisessä? Jos koti on järjestyksessä, on kaikki muukin. Olen huomannut itsessäni sellaisen ihmeellisen herkkuhimopuuskan, joka iskee VAIN sotkuisessa kodissa – Siinä vastaus miksi meillä on siistiä. Miettikääpä sitä hetkeä, kun monen tunnin siivoamisen jälkeen saavutat jotenkin niin rauhallisen ja seesteisen olon. Tekee mieli vain istua sohvan nurkkaan juomaan teetä ja katselemaan oman työn tuloksia – Puhdasta ja raikasta kotia. Tuijotin viime viikolla varmaan tunnin ikkunastamme, joka oli juuri saanut aivan uuden ilmeen – Se oli pesty. Se kiilsi. Näytti siltä, että sen edessä nököttävä puu olisikin sisällä eikä ulkona. Fiilistelin sitä vaan siinä sohvalla, muumimuki kädessäni ja varmasti maailman tyhmin virne kasvoillani.

Live your life, E

messut2