arki elämäntapa Fitness hyvinvointi Kauneus Mieli Motivaatio Muoti onnellisuus ruoka Stressi terveellisyys Terveys treenaaminen Treeni

ONKO HYVINVOINNISTASI TULLUT SUORITTAMISTA?

minifitness_hyvinvointisi-kustannuksella“Syön terveellisesti ja tarkasti. Noudatan treenikalenteria ja teen viisaita valintoja hyvinvointiani ajatellen. Nukun 9 tuntia yössä, käyn hierojalla ja pidän yhden lepopäivän viikossa. Antaisin itselleni arvosanaksi yhdeksän – ainahan voisin venytellä enemmän, pidentää aamulenkin kestoa tuntiin ja syödä vähän vähemmän herkkuja”.

Onko tämä mielestäsi hyvinvointia? Onko tämä itsestään välittämistä ja rakastamista? Hyvinvointi on arvostamista ja itsensä kunnioittamista, mutta se ole kuitenkaan mikään pistetaulukko, jonka määrittäisi yksikään näistä edellämainituista teoista tai valinnoista. Hyvinvointi on sisälläsi ja se näkyy naamastasi halusit tai et.

Hyvinvoinnin määrittelee se miltä sinusta tuntuu sisälläsi. Ulkoisesti voit tehdä asiat mielestäsi täysin oman “oppikirjasi” mukaan, mutta entäpä jos siinä samalla hiljennätkin vain hyvinvoinnin lähteesi? Sisäinen hyvinvointi on eri asia kuin mikään ulkoinen toiminta. Pahimmassa tapauksessa ulkoinen hyvinvointi voi olla vain hauras rakennelma, joka kaatuu ensimmäisen puuskan tullen. Kumpaa sinä rakennat – linnaketta vai tulitikkutaloa?_mg_0250

Siksi kaikkea ei pidä tehdä aina kuten pitäisi, sillä sisäisen hyvinvoinnin ääni on se, jonka tulisi ohjata meitä valinnoissamme. Ulkoiset paineet ja kulissien rakentaminen eivät tee lopulta kenestäkään yhtään onnellisempaa tai hyvinvoivempaa – vaikka ulkoinen toiminta varsin hyvältä näyttäisikin. Se tekee meidät paitsi onnettomaksi, estää se myös elämästä täysillä, aidosti omasta olostaan nauttien.

Kaikki valintamme eivät ole aina terveellisiä tai terveyttä edistäviä ainakaan suoranaisesti – ei kuitenkaan pitäisi unohtaa sisäistä sinua, joka saattaa juuri tarvita tuota lauantaista irtiottoa tyttöjen kanssa tai kakkupalaa iltapäiväkahvin kera. Ruokit sisäistä hyvinvointiasi ja nautit olostasi. Se on kuuluisaa tasapainoa, josta onni kumpuaakin.

Sopivasti ulkoista hyvinvointia, mutta ei sisäisen hyvinvoinnin kustannuksella. Kuuntelethan siis molempia osapuolia tasapuolisesti. Joskus loikoileminen sohvalla on sisäiselle hyvinvoinnillesi parasta ja ulkoinen hyvinvointi kiittää tästä sinua myöhemmin tekemällä kyykyharjoituksissa kanssasi ennätyksiä! Kun mieli voi hyvin, heijastuu se valintoihimme ja toimintaamme usein hyvinvointia edistävänä.

Kukaan ei voi määritellä mikä on oikea määrä tai tapa treenata, syödä, nukkua tai herkutella. Joku treenaa säännöllisesti ilman sisäisen hyvinvoinnin piiskaamista, kun taas toiselta se onnistuu vain muutaman kerran viikossa tasapainon säilyttämiseksi. Joku syö kerran viikossa herkkuja, kun toinen kokee paremmaksi herkutella kun siltä tuntuu. Hyvinvoinnille ei ole olemassa kaavaa tai absoluuttista totuutta.

Aito kokonaisvaltainen hyvinvointi ei ole suorittamista ja rajoja, vaan siinä täysillä elämistä ja nauttimista tasapainoisesti._mg_0234

Koru – Glitter / Housut – BikBok / Neule – Garcia Jeans / Kengät – Björn Borg

Hiukset ja meikki – Gyyli / Minna Puustinen

Ihanaa talvista iltaa kaikille <3