Treeni Yleinen

Q&A – Minifitness vastaa

Minifitness_q&a_kaikki minusta

Nyt olisi vastauksien vuoro. Teiltä tuli ihania ja paljon erilaisia kysymyksiä. Olen täällä nyt niihin vastaillut välillä nauraen, välillä rankasti jopa pohtien. Tässä ne nyt tulee!

1. Mikä on uskontosi? miksi juuri se / miksi ei mikään?

Olen evankelis-luterilainen, mutta olen viimeaikoina pohtinut sen merkitystä minulle/onko sitä enään olemassa. Tuntuu turvalliselta kuulua johonkin, mutta ehkä tämäkin asia selkiintyy minulle tulevaisuudessa.

2. Mitkä viisi asiaa muistuttavat aina lapsuudestasi?

Korvapuustin tuoksu, kumivene, nivean kasvorasvan tuoksu, muumit,  juoksurata.

Korvapuustit; Äiti leipoi usein korvapuusteja ja muistan rumat nuket joita leivoin niistä 😀 Ei ollut kovin upeita. Rakastin raakaa taikinaa, enkä usein syönyt pullia uunissa käymisen jälkeen.

Kumivene; Kiersimme kaikki kesät Eurooppassa ja joka kesään kuului kumivene. Muistan hyvin kun uusi pinkki kumiveneeni lensi tuulenpuuskassa ulkotuleen ja itkin sen menetystä seuraavaan päivään saakka. Aamulla ostimme Tom & Jerry kumiveneen, joka paikkasi hieman tätä menetystä. 

Nivean kasvorasva; Muistan sen tuoksun vieläkin. En tiedä oliko se niveaa vai kenties Acoa, mutta paksua valkoista rasvaa, joka tuoksui äidillä aina. Valkoinen purkki pinkillä logolla, ehkä äiti muistaa? <3 

Muumit; Katsoin niitä aina ja omistin varmaan kaikki videot. Nukahdin usein niitä katsoessani.

Juoksurata; Siinä ympäistössä treenattiin ja kisattiin vuosia. Hyviä muistoja, onnistumisia ja ystäviä. Pilttiä, ruisleipää ja Hartsporttia.

3. Millainen olit muutenkin lapsena? mitä tykkäsit tehdä, oliko kouluintoa, lemppariruoka, millainen olit tyyliltäsi?

Hyvin menevä ja energinen. Kiukuttelin kyllä helposti ja vihasin veljeäni usein 😀 Erityisesti silloin, kun hän erehtyi työntelemään minua rattaissa romuralli meiningillä tai nostelemaan ympäriinsä. Toisaalta rakastin häntä silloin kun hän otti minut kiinni kun putosin jostakin.

Lempipuuhaani oli ulkopelit ja leikit, juokseminen ja pesäpallo. Tykkäsin koulusta ja erityisesti äidinkieli, liikunta ja kuvaamataito olivat lemppareitani. Lempiruokaa taisi silloin olla kalapuikot, peruna, jauhelihapihvit, näkkäri ja pinaattiletut (niinkuin varmasti kaikilla meistä :D) . Söin enemmän kuin muut tytöt, ainakin yläasteella. Silloin treenattiin paljon, joten ruoka upposi. Olin aina viimeisten joukossa ruokalassa, sillä santsikierros poikien kanssa kuului asiaan.

Tykkäsin pukeutua ja tyylini muuttui vain hieman vuosien saatossa. Sporttisuus on tainut pitää pintansa kaikkien vuosien läpi! Kuitenkin kaikki mikä oli IN- oli pakko saada. Mic Macin tuulihousut, napapaidat, Spice Girls ja mitä muuta? 

Olin pieni ja pippurinen, eikä minulle ryttyilty. Onneksi oli siis veli, jota vastaan sai taistella jo pienestä pitäen. Puolet oli pidettävä 😉 

Minifitness_outfit_bikbok_holiday_summer

4. Mikä on kaunein asia maailmassa ja miksi?

Hymy. Siitä tulee aina hyvä mieli ja se on välitön. Löytyy joka paikasta ja se voi joskus muuttaa kaiken.

5. Kaipaatko mitään entisestä elämästäsi (kuten epäterveelliset herkut, liikunta, teinivuosien biletys jne.)

Tietynlaista rempseyttä, joka minussa virtasi tuolloin. Se oli teinivuosien extra-energiaa mahdollisesti 😀 Mitään tiettyä ruokaa, tai biletystä en osaa kaivata. Enkä koe luopuvani mistään ja syön minäkin jäätelöä ja lakristia edelleen! Toki tietyt asiat ovat jääneet melkein kokonaan/kokonaan pois. Toki nuoruuden  huolettomuus oli ihanaa, jota osaa arvostaa tietysti vasta nyt.

6. Miten syöt normaalipäivänä? mitä vinkkejä antaisit ruokavaliotaan puhdistavalle?

Perus runkoni on terveellinen ja monipuolinen. Suosin paljon kasviksia ja puhtaita raaka-aineita. Ostan mielelläni luomua tai kotimaisesti valmistettua/tuotettua ruokaa. Ateriarytmiini kuuluu 5 ateriaa päivässä ja juon 4 litraa päivässä vettä. 

Karsi alkuun ylimääräiset/turhat kalorinlähteet, kuten mehut, karkit, valkoiset jauhot, piilorasvaa sisältävät ruoat jne. Lisää ruokavalioon kasviksia ja muutama hedelmä. Nauti marjoja ja värikkäitä kasviksia joka päivä, jokaisella aterialla. Kilogramoina jopa 250-500 g/lounas/illallinen. Lisää ruokavalioon hyviä hh:n lähteitä, kuten riisiä, quinoaa, ohraa, perunaa, pastaa, kauraa tai tummaa leipää. Proteiinia saat kananmunista, lihasta, kalasta, palkokasveista, tofusta ja maitotuotteista. Opettele juomaan vettä säännöllisesti pitkin päivää. Muista myös järkevät ateriavälit. Muista herkkupäivät erikseen, esimerkiksi muutaman viikon välein, riippuen tilanteestasi.

7. Mistä erityisesti pidät itsessäsi? mitä haluaisit ehkä muuttaa?

En osaa luovuttaa kovin helposti. Sanoisin sen olevan hyvä puoleni, sillä se on vienyt minua  paljon eteenpäin elämässä. Olen saavuttanut asioita, joista olen haaveillut, toteutan haluamiani asioita ja teen töitä niiden eteen.  Toivon muuttuvani elämän myötä suopeammaksi itseäni kohtaan ja positiivisuuden johdattavan kaikkea mitä teen. Tässä on siis vielä paljon harjoiteltavaa. Uskominen itseeni on joskus heikoin lenkkini.

8. Millaisia asioita häpeät?

Menneisyydessä tekemiäni asioita ja virheitä, jotka ovat satuttaneet muita ihmisiä. Onneksi nuoruusvuosista on opittu. Pahinta on aiheuttaa toiselle ihmiselle pahaa mieltä, joskus täysin tarkoituksettomasti.

9. Mitä mieltä olet fitnesslajeista?

Kunnioitettava laji, joka sopii lopulta kovin harvalle meistä. Raaka, hieman pinnallinenkin, mutta silti arvostan lajin osaajia. Menestyminen vaatii kovia tyyppejä, joilla tämä on elämäntapa. Osa saa paljon anteeksi hyvien geenien ansiosta, osa saa tehdä enemmän töitä. Tämä on laji, jossa hyviä, lajiin sopivia geenejä kaivataan. Tie voi muuten olla varsin lyhyt ja hanakalakin, jolloin jo lyhyt taival voi vaikuttaa koko loppu elämään negatiivisesti. Tässä täytyy tuntea laji ja myös ymmärtää ja kuunnella omaa kehoaan täysin avoimesti. Liian moni lähtee “harrastelemaan” lajia.

Minifitness_bikbok_outfit_citygirl_holiday_summer

10. Millainen koti sinulla on?

Paljon valkoista ja sisustustyyli on maalaisromanttisen ja modernin sekoitusta. Käytän muutamia korostusvärejä, kuten turkoosia ja mustaa. Pidän tunnelmallisesta ja siististä kodista, jossa tuoksuu pyykinpesuaine ja kynttilät. Kotoisa ja kutsuva, jonne ovat ystävät aina tervetulleita.

11. Missä ja milloin tapasitte Danin kanssa? Mistä kaikki alkoi?

Tiesimme toisemme yhteisten ystävien kautta jo ennen varsinaista deittailua. Kaikki taisi kuitenkin lopulta alkaa Danin Facebook-kivityksestä, haha. Asiat etenivät hitaasti mutta varmasti. Ensimmäiset treffit sijoittuivat minnes muuallekaan kuin salille 😀 

12. Mikä on parasta sinun työssäsi?

Blogi: Luovuus, itsensä toteuttaminen, monipuolisuus, vaikuttaminen, kehittyminen, lukijoiden kiitos ja omat työajat. 

PT: Kädenjäljen näkyminen, asiakkaan onnistuminen, muiden auttaminen , työn tuloksien näkeminen, omat työajat

13. Mikä on parasta treenaamisessa?

Hyvä fiilis ehdottomasti ensimmäisenä! Tulokset palkitsevat ja uusi päämäärä pitää homman mielenkiintoisena ja motivoivana. Hikoileminen, itsensä ylittäminen – erityisesti oman mielen ylittäminen – ovat täynnä niin hyvä fiiliksiä!

Minifitness_outfit_white_bikbok

14. Mistä unelmoit?

Juuri nyt unelmoin työllistäväni itse itseni täysipäiväisesti. Unelmani olisi kirjoittaa blogia ja oman alani lehtiä, sekä toimia Pt:nä. Parasta elämässä olisi vaikuttaa aidosti muiden ihmisten elämään positiivisella suunnalla.

15. Haluaisitko asua ulkomailla, jos haluaisit niin missä?

Ehdottomasti. Haluaisin kokea sen, mutta varmasti Suomeen haluaisin palata ainakin osaksi vuotta. Olen pohtinut Ausseja ja Etelä-Afrikkaa ( Capetown). Kaipaan lämpöä ja positiivisia ihmisiä! Tottakai myös treeniin ja ruokaan liittyvät asiat kiinnostavat sen verran paljon, että olisi kiva elää maassa, jossa tämä olisi isosti haipissa. 

16. Kertoisitko kolme parasta kauneudenhoitovinkkiäsi?

Omat vinkkini liittyvät ihan tavalliseen elämään, joita on jokaisen mahdollisuus ylläpitää. 1. nuku tarpeeksi joka yö 2. Ylläpidä kaunista, hyvinvoivaa ihoa terveellisellä ruokavaliolla, kosteuttamalla sitä päivittäin, liikkumalla monipuolisesti ja erityisesti ulkoilemalla 3. Naura, nauti, hymyile! (oli pakko laittaa muutama lisää 😉 

17. Kaipaisin piristystä lautaselleni ja jääkaappiin. Mitä kolmea ruoka-ainetta suosittelisit kokeilemaan?

Omia suosikkejani juuri nyt ovat tofu, Renee Voltairen Raw cacao & Chai-riisiproteiinijauhe, tuorepuuro kanelin, omenoiden  ja kardemumman kera!

18. Kun maailma potkii kunnolla, mitä teet?

Riippuu paljon siitä, kuinka se potkii! Saataan ottaa aikaa itselleni ja ajatuksilleni. Silloin joogaan tai vietän aikaa yksin. Usein treenaan, mikäli en halua ajatella asiaa koko ajan. Myös hyvän kirjan lukeminen saa paremmalle mielelle! Usein vuodatan murheeni yhdelle ystävälleni, joka auttaa aina. 

19. Pelkäätkö vanhenemista?

En vielä. Toki pieniä merkkejä siitä saattaa ilmassa olla, kun huomaan lotraavani aurinkorasvaa entistä enemmän lomalla 😀 Uskon vakaasti terveellisiin elämäntapoihin ja vanhenemisen merkkeihin tätä kautta. Toiveenani on pysyä liikuntakykyisenä mahdollisimman pitkään. Vanheneminenkin voi olla tyylikästä 😉 

Minifitness_outfit_bikbok_allwhite

20. Uskotko jatkavasi terveellistä elämäntapaa kuinka pitkään?

Kyllä se on omaksuttu näiden vuosien aikana luihin ja ytimiin, joten en usko koskaan palaavani teinivuosien elämäntapaan. Oma olo kertoo paljon ja haluan voida hyvin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Olen paljon onnellisempi nyt, kuin silloin.

21. Oletko onnellinen?

Olen. Jos joskus tuntuu että maailma potkii, mietin mistä olen kiitollinen. Silloin ei voi olla kuin onnellinen.

22. Oletko tyytyväinen itseesi?

Kokonaisuutena olen. Tottakai jokaisella naisella on jotakin mitä haluaisi ehostaa. Itselläni ne taitavat juuri nyt olla enemmänkin sisäisiä juttuja, kuten muiden ihmisten huomiointi, sen sijaan että tuijottelisi sitä omaa napaansa. Myös omien heikkouksien/virheiden näkemisessä on parantamisen varaa.

Ulkoisena seikkana tunnen olevani hieman tukossa juuri nyt. Olin pitkään noudattamatta mitään ruokavaliota ja sain todeta, että se ei toimi minulle. Uusi ruokavalio on saanut taas paremman mielen ja kropassakin näkyy varmasti nopeasti muutoksia ja kiristymistä 🙂  

23. Paras kohta omassa kropassa? Entä inhokki?

Peppu on pop! Inhokkini on yleisesti aineenvaihduntani, joka ei ole parhaimmasta päästä. Hommia saa siis todenteolla paiskia välillä. 

24. Paras teemaku?

Oi näitä on monia! Rakastan Pukka-teetä. Lakritsi, kardemumma ja inkivääri ovat suosikkejani. Pukan Detox, relax ja after dinner-teet ovat juuri nyt IN. Clipperiltä löytyy myös hyviä makuja, kuten Detox ja sitruuna-inkivääri. Pidän virheästä teestä, jos se on maustettu jotenkin kivasti. Muutoin yrttiteet ovat suosikkejani.

25. Kaupungin-osa Helsingistä?

Meren läheisyys kiehtoo. Lauttasaari ja Munkka ovat lemppareitani.

26. Paras ravintola Suomessa? Entä Helsingissä jos ei ole sama?

Pidän Tomi Björkin ravintoloista. Tampereella on eräs ihana malesialainen, josta pidin tosi paljon. Nimi taisi Olla Borneo. Helsingissä myös Sushi Bar & Wine on ehdoton sushi-suosikkini.

27. Millainen kroppa ihanne sulla on?

Sporttinen, sopivan lihaksikas, naisellinen. Näyttää hyvältä, tuntuu hyvältä. 

28. Onko sulle tehty mitään kauneusleikkauksia? Mitä mieltä olet niistä, tai voisitko ottaa (lisää)?

On tehty. Olen pitkään harkinnut vasemman pohkeeni leikkaamista, sillä siinä on ollut niin pitkään kuin vain muistan laskimolaajentuma. Tämä näyttää siis vain isolta mustelmalta. Se saattaa aiheuttaa myöhemmin ongelmia, koska treenaan paljon. Terveyssyistä haluaisin leikata sen pois. Pienenä vihasin sitä vain näön vuoksi ja piilotin sitä isoilla laastareilla joskus. Olen hyväksynyt sen, eikä se häiritse minua enää lainkaan muuten kuin terveyteni puolesta.

Tämä on mielestäni jokaisen oma, henkilökohtainen asia. Ymmärrän leikkauksia, jotka saattavat vaikuttaa omaan hyvinvointiisi tai terveyteesi. Muunlainen leikkeleminen on minusta turhaa. Varsinkin ikääntyminen on mielestäni niin luonnollinen asia, ettei sitä pitäisi korjailla, ellei posket roiku polvissa 😀

29. Mihin ihastuit Danissä?

Aitous ja samanhenkisyys. Herrasmismäisyys oli ehdoton ja kiltteys kaikkia maailman ihmisiä ja öttimönkiäisiäkin kohtaan. Dan on luotettava ja rehellinen, sekä lämmin ihminen. Paras tyyppi niin ystävänä, kuin puolisonakin. 

Minifitness_outfit_bikbok_summer

30. Millaista musiikkia kuuntelet?

Paljon kaikenlaista. Musiikin määrää mielentila ja ajankohta. Treeneissä tsemppaava, kova tempoinen musiikki toimii niin räpistä rockiin, aamuisin kaipaan hieman rauhallisempaa flowta. 

31. Lempi artistit/bändit?

ää apua! Uniikki? 😀

32. Kysyyko Dan ikinä ideoita sen biiseihin sulta? Mitä mieltä muuten Danin musiikista (rehellisesti) tai että tykkäisitkö vaikkette olisi yhdessä.

Joskus ilmaisee ohimennen asiasta ja saattaa saada joskus hyviä vinkkejä meikäläiseltä (kuulemma) 😀 Danin musiikki on aitoa ja siitä välittyy hyvä fiilis. Kuuntelisin vaikka ei seurusteltaisiin. Toki joitakin biisejä en voi sietää!

33. Tulevaisuuden suunnitelmat?

Independent woman 😉 Tämä aukeaa teille vähän myöhemmin. 

34. Esikuvat?

Tämä on paha, sillä en ihaile ketään julkkista. Esikuvani ainakin äitinä ja vanhempana on Memmu. Hän on ensimmäisen poikaystäväni äiti, joka otti minut aikoinaan suojiinsa kuin kanaemo. Kasvoin hänen kanssaan ja olen saanut häneltä eniten tukea ja neuvoja elämään kuin keltään muulta. Hän oli Helsingin äiti minulle. Hän on silmissäni ihailtava äiti, jollainen haluan jonakin päivänä olla. Aina läsnä, aito, auttavainen, humoristinen ja lämmin. Ihminen joka on aina siinä, tekisit tai olisit mitä vain. Hän on edelleen ystäväni 9-vuoden jälkeenkin.

Minifitness_lomalla

35. Seuraava matkakohde?

Meksiko ja Losi! <3

36. Lempi blogit?

Olen huono seuraamaan muita. Seuraan ystävieni blogeja, kuten Blond Rivetsiä ja Julia Toivolaa. Harhailen kyllä muissa Fitfashionin blogeissakin, silloin kun sattuu olemaan aikaa. 

37. Parhaat ystävät?

Aino – aina siinä. Dan – avopuoliso, mutta myös paras ystävä. Hyviä ystäviä löytyy kourallinen siihen päälle.

38. Unelma työpaikka?

Työ, jossa saisin toteuttaa itseäni ja rakastamiani asioita. Työ, jossa kehittyisin jatkuvasti ja joka tarjoaisi uusia haasteita ja jatkuvaa mielenkiintoa. Uskoisin tämän liittyvän urheiluun ja terveelliseen elämäntyyliin!

39. Mikä on lajitaustasi? Mitä lajeja olet harrastanut nuorempana?

Nuorena tein vähän kaikkea. Pelasin kaikissa mahdollisissa lajeissa, joita koulujen välillä oli mahdollisuus  kisata. Lentopalloa, salibandyä, yleisurheilua (juoksu), pesäpalloa, street-tanssia, kickboxingia, jopa uintia hetkellisesti. Tosin muistan olleeni vain kerran vedessä, mutta aina kuivaharjoittelussa mukana? 😀 

40. Miten päädyit nykyiseen työhösi tai milloin tiesit oman juttusi?

Oikeastaan oma juttuni on löytynyt vähän vahingossa. Kouluttauduin pitkän harkinnan jälkeen PT:ksi. Kurssin aikana aloinkin pitämään blogia ja se on vienyt minua hyvin eteenpäin. Nyt sanoisin oman juttuni keskittyvän kirjoittamiseen ja urheiluun. Tästä kerron varmasti lisää myöhemmin teille…iik

41. Paljonko olet pitkä?

158 😉

 

– Love, E