Aamiainen arki Elämäntyyli Energiantarve Flunssa hyvinvointi Iho Ihonhoito kehon puhdistus Luomuruoka maidoton ruokavalio ravitsemus ruoansulatus Ruokavalio terveellisyys Terveys Treeni

Saako kehosi tarpeeksi entsyymejä?

Minifitness_Entsyymeilla toimivampi kehoValittelin väsymystä viime vuoden lopulla. Oli niin kovin pimeää ja tuntui että energiatasot ja vastustuskyky kävi jatkuvaa kamppailua. Olo oli veltto ja vatsa ei toiminut hyvin. Ystäväni vinkkasi minulle silloin tuotteesta, josta hän oli itse aikoinaan saanut paljon suosituksia ja ottanut tämän sitten sitä kautta myös omaan päivittäiseen käyttöönsä. Alkuun ajattelin että vedän jo kaikenmaailman vitamiineja yli perus suomalaisten suositusten ja ruokavaliokin on kunnossa – tarvitsisinko oikeasti jotain uutta ravintolisää kaiken tämän lisäksi? Hetken hommaa katseltuani lähti ensimmäinen pullo Regulatia testiin.

Parantunut olotila suolistossa ja energiatasot korkealla. Tuntui että treenit alkoivat kulkea ihan uudella vaihteella ja voimatasot nousivat. Vaikka koin oman kokonaiskuvan niin ravinnon, unen kuin liikunnankin osalta olleen tasapainossa, en silloin ajatellut että yksi ravintolisä voisi auttaa niin kokonaisvaltaisesti. Olihan kehoni ihan terve, eikä minua varsinaisesti vaivannut mikään – vai vaivasiko kuitenkin? Eikö  heikentynyt suorituskyky ole vaiva? Minifitness_aamut Minifitness_home_doglife Minifitness_regulatpro

En voisi liikaa korostaa ravinnon optimaalista imeytymistä kaikessa kehossa tapahtuvassa toiminnassa. Elimistömme ei aina kykene sulattamaan ja imeyttämään kaikkea ravinnon tarjoamia etuja, jonka vuoksi ravintolisät ovat monelle meistä arkipäivää. Ne täydentävät kokonaisuutta. Ensimmäistä kertaa aloin pohtimaan ja tutkimaan mistä ravintolisistä on minulle aidosti hyötyä ja mitkä lähinnä silmälumetta. Niissäkin imeytyminen on avainasemassa. 

Mitä on RegulatPro?

Regulat Pro on käytännössä maitohappokäynnyt entsyymivalmiste, joka on valmistettu luomulaatuisista tuoreista hedelmistä, pähkinöistä ja vihanneksista (tuote on gluteeniton ja maidoton). Nesteen muodossa valmiiksi pilkotut entsyymit auttavat vitamiinien sekä kivennäis- ja hivenaineiden kunnollisessa imeytymisessä ja vähentävät kehon happamuutta. Entsyymit pääsevät imeytymään suoraan suun limakalvoilta kehon hyödynnettäväksi sinne missä niitä tarvitaan.

Kasvikset lautasellamme ovat ehdottoman hyvä asia terveydellemme, mutta niiden entsyymi- , vitamiini-, ja kivennäisainepitoisuudet ovat käsittelyprosessin myötä heikentyneet huomattavasti. Niiden potentiaali jää usein puolitiehen. Kasvikset korjataan usein raakana, jonka jälkeen niitä kuumennetaan, säilötään, saatetaan streriloida, säilytetään pitkään varastoissa ja joskus jopa säteilytetään. Tämä kaikki johtaa luonnollisten kasvisten heikentyneeseen ravintoprofiiliin. Tällöin määrälliset suositukset kasvisten nauttimisenkin osalta ovat korkeammat, jotta elimistön entsyymitarve tyydyttyisi. 

Nykypäivän elämäntyyli on yhä vaativampaa. Eikö silloin olisi aika oleellista myös muiden meitä ympäröivien asioiden ikäänkuin parantua sitä vastaavalle tasolle? Jos esimerkiksi ravinto ei kehity meidän kehityksemme mukana, olemme pulassa – tai jos kehitys on miinusluotolla pelaamista.

Minifitness_breakfast2 Minifitness_betterday

Oireita entsyymivajeesta

 • Huono terveys
 • Väsymys -> säätelee uni-valvetilaa
 • Verenkierto-ongelmat
 • Kivut
 • Pahoinvointi
 • Ruoansulatusongelmat
 • Levottomuus
 • Turvotus
 • Iho-ongelmat
 • Puutostilat voivat olla piilossa ja purkautua myöhemmin mm. sairauksina. Keho kompensoi aina jostakin muualta puutteitaan!

Entsyymien puutokseen vaikuttaa mm. liikkumattomuus, suolisto-ongelmat, ylirasitus, stressi ja ylipaino. 

Jokaisen keho reagoi eri tavalla, sillä kehomme on aina kokonaisuus. Ei ole toista samanlaista. Se miten sitä on kohdeltu ja millä sitä on ruokittu vaikuttaa paljon siihen miten kukin asia meissä käytännössä toimii ja millaisia positiivisia vaikutuksia niillä on. Toisilla muutokset voivat olla rajumpia kuin toisilla.

RegulatPro:n hyödyt?

 • Boostaa aineenvaihduntaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia
 • Uudistaa kehon entsyymijärjestelmää
 • Vahvistaa kehon puollustusjärjestelmää -> parantunut vastustuskyky
 • Parantaa ihon ja hiusten kuntoa
 • Poistaa myrkkyjä
 • Ehkäisee allergioita
 • Kuljettaa pois kehoon kertyneitä kuona-aineita ja estää elimistön happamoitumista
 • Lisää energiaa
 • Parantaa suolistonmikrobistoa

Jos elimistö on ylikuormittunut tai ajettu rajuun puutostilaan, saattaa ensimmäisien päivien aikana ilmetä tiettyjä puhdistuksesta johtuvia oireita kuten päänsärkyä tai iho-ongelmia. Reaktiot kertovat paljon siitä totuudenmukaisesta elimistön kunnosta. Tämä saattaa herättää pahimmankin kyynistelijän todellisuuteen – Monelle kehon huono kunto tulee yllätyksenä! 

Monet meistä eivät saa riittävästi ravintoaineita vaikka lautasmalli olisikin toimiva. Tällöin kyseessä voi olla imeytysmisongelma tai ravintoaineiden niukkuus. Nykyään kiinnitämme paljon huomiota terveelliseen ruokailuun, riittävään liikuntaan ja laadukkaaseen uneen. Nämä kaikki ovat osa isoa kokonaiskuvaa, mutta joskus nämä pienemmät yksityiskohdat jäävät meiltä täysin huomioimatta. Tästä herääkin mielenkiintoinen kysmys; mitä kaikkea muuta voisimme tehdä paremmin, jotta kykenisimme olemaan aidosti paras versio itsestämme?

Parasta mitä voit itsellesi ja terveydellesi tehdä on kuunnella sen viestejä ja tuntemuksia joka päivä. 

Olet oman kehosi paras asiantuntija -E <3

*Tuotetiedon lähde Harmonia Life  Oy