Aikataulu Elämäntyyli Mieli Motivaatio Palautuminen Saliharjoittelu terveellisyys treenaaminen Treeni

Suoritatko vai elätkö?

Puhuimme aikaisemmin motivaatiosta. Nyt puhutaan siitä, kuinka se oma punainen lanka saattaakin vain hävitä. Tiedän, se on todella absurdi ajatus. Mutta ei enää sitten, kun se oikeasti tapahtuu. Aivan kuin joku painaisi nappulasi OFF-asentoon.

Se oli ehkä yksi shokeeraavimmista aamuistani. Siinä tuijotin seinää enkä muuta voinut. Olin järkyttynyt. Tiesin ettei tämä ollut laiskuutta tai aamun väsyneisyyttä. Tämä tuli jostakin syvemmältä. Huomasin muutaman päivän asiaa pohdiskeltuani tarvitsevani time outin. Pelästyin tätä tunnetta. Nyt se ääretön motivaatio ja fiilis ei olekaan enää siinä missä se on ollut vuosia. Sali ei kutsunut enää nimeäni. Onneksi olen vuosien mittaan oppinut kuuntelemaan kehoni viestejä ja päätin antaa sen äänen kuulua. 

Minifitness_motivaatio_elaman opit

Pieni identiteettikriisi alkoi hiipiä mieleeni, mutta onneksi järjellinen ääneni huusi minut takaisin. Olin juuri paukuttanut vuoden suunniteltua treeniohjelmaa ja noudattanut lähestulkoon jokaista asiaa ruoan ja treenin suhteen. Tein niinkuin minun piti, koska näin oli suunniteltu. Robbbooot. Mutta se oli kyllä kieltämättä kivaa aikansa, juuri nyt ei vain ole sen uuden aika. Usein myös unohdamme kiittää itseämme. 

Kuinka joku näin iso intohimo elämässä voi vain sammua? Nyt olisi ollut aika aloittaa seuraavan vuoden treenisuunnitelma ja kasa isoja päätöksiä. En ollut valmis, eikä ollut kehoni tai mielenikään. Olin antanut sille kaikkeni vuoden ajan. Päätimme yhteistuumin pitää lomaa salista ja ihan kaikesta mikä nyt ei satu tuntumaan kivalta. 

Turha kuitenkaan kuvitella, että muuttuisin sohvaperunaksi ja alkaisin syömään eineksiä. Ei se sitä tarkoita. Liikkua voi monella tapaa ja minusta on vallan virkistävää syödä smoothieita kun siltä tuntuu ja painella vaikka pelaamaan tennistä tai joogaamaan! Nyt siihen on aikaa. Fiilis saa nyt viedä minua hetken. Tämän viikon pyhitän ihan vaan sille, mitä tekee kukin päivä mieli. Saatan vaikka sisustaa kotia koko illan jos huvittaa, koska minun ei tarvitse olla kellonlyömällä yhtään missään. Vapaa fiilis etten sanoisi.

Minifitness_motivaatio

Olen tottakai suunnittelevana ihmisenä keksinyt jo seuraavan etapin, joka saa jalkani täpinöihin ja mieleni kirkkaaksi. Salitreeni saa nyt odottaa uutta motivaatiota ja ensi viikolla aloitan muutaman kuukauden treeniputken TFW:llä! Fiilistelen, kuulostelen ja nautin. Katson asiaa päivä kerrallaan ja sen mukaan eletään nyt.

Ensisijaisesti haluan energian virtaamaan kehossani, mieleni kirkkaaksi ja kehoni voimaan taas hyvin. Haluan myös pyhittää enemmän aikaa perheelleni ja ystävilleni. Määrätietoinen treenaaminen kun tuntuu vievän sen vähäisenkin vapaa-ajan heiltä.

Kaipaan sitä super enegiaa! Salitreeni on kovin yksinäistä puurtamista ja nyt tuntuu että kaipaan energialatausta myös muilta. TFW on paras paikka siihen. Tulen kirjoittelemaan omia fiiliksiäni muutoksista tämän uuden, inspiroivan treenitaipaleen aikana myös teille. Muistakaa toteuttaa itseänne ja fiilistelkää sitä mitä teette!

Syksyhän on uusien tuulien aikaa? Puhdistautuminen ja asioiden muuttuminen taitaa lähteä ensin sieltä mielestä. Se on sitten enään meistä kiinni, miten haluamme saamallamme viestillä toimia. Uskaltakaa kuunnella sisäisiä viestejänne. Niitä ei kannata hiljentää, sillä niillä on syynsä. Jatketaan tätä meikäläisen “nollaus” prosessia hieman lisää seuraavassa postauksessa. Tämä aihe saattaa kiinnostaa nyt meitä monia 😉

Be present, E