kiertoharjoittelu treenaaminen Treeni

Train like a warrior

TFW_minifitness_TFWhelsinkiHurrikaani treeni. Se tuo mieleeni oksennuksen, hien, itkun ja huutamisen. Se tuo myös mieleeni omien rajojen ylittämisen, kehittymisen ja itsensä haastamisen 110 %:lla. Oma kokemukseni treenistä vastasi kyllä muutamaa näistä, pari herkkupalaa jätin vielä odottamaan seuraavaa kertaa. 

Training for Warriors sali löytyy Helsingin Vallilasta, jonka vetäjinä toimivat  Johannes “Hatsolo” Hattunen, Petri “Jet Lili” Rasanen sekä rap-artisti Elastinen aka Kimmo Laiho. Kun paikalle löytää kerran, on puolet työstä jo suoritettu. Ainakin meikäläisen suunnistustaidoilla. 

TFW_Minifitness_traning_TFWHelsinki_hallussa

Seisoimme kaikki tytöt suorassa rivissä. Meininki oli jo heti alkuun kurinalaista “ihan kun me oltaisi armeijassa”. Vakavaa. Sitten alkoi ne huutoharjoitukset. “Hallussa” ja ” Vika setti, paras setti” tulivat hyvin tutuiksi huudoiksi treenin myötä.

Olimme kaikki hieman pihalla alkulämmittelyssä, kun piti matkia milloin mitäkin eläintä. Onneksi näissä säästyttiin äänitehosteilta, sillä sitä en olisi ehkä enää kestänyt. Kalkkuna, rapu, jänis ja mitä vielä. Tekonurmella olisi tehnyt lähinnä mieli kieriä, mutta siihen ei tosiaan ollut mahdollisuutta näiden jätkien valvovan silmän alla. “Eevi pe**ele, tässä on vielä 5 senttiä matkaa jäljellä, takasiiiin”. Ja sitten nöyränä takaisin tekemään vielä yksi liikkuva lankku. No mercy.

TFW_minifitness_training_TFWHelsinki

TFW_minifitness_TFWHelsinki_training_lajikokeilu

Hurrikaani treeni pohjautuu kamppailu­ urheilijoiden ja vapaaottelijoiden fysiikkaharjoittelun tarpeisiin. Myöhemmin sitä on alettu hyödyntämään myös eri lajien huippu­ urheilijoiden keskuudessa, sekä myös tavallisten peruskuntoilijoiden harjoittelussa. TFW Hurrikaani on erinomainen treeni, sillä se on hyvin monipuolinen koko kehoa harjoittava treenimuoto. Se polttaa paitsi rasvaa, harjoittaa se myös samalla lihasvoimaasi. Myös kehosi kestävyys ja henkinen kantti saavat kyytiä! Ei sovi heikkohermoisille.

Tunneilla hyödynnetään monipuolisesti kahvakuulia, levytankoja, hiekkasäkkejä, kuntopalloja ja battle­köysiä. Isossa roolissa ovat myös erilaiset kehonpaino­ harjoitteet yhdistettynä ketteryys ja juoksu­harjoitteisiin. Tylsää ei siis tule, sillä meno on kova ja liikkeitä voidaan modata maan ja taivaan väliltä. Aina löytyy sinulle sopiva taso.

Itse en päässyt vielä kokeilemaan paljon puhuttua ja odotettua kelkkaa tai köysiä. Jään odotelemaan niiden testaamista vielä. Tiedän pitäväni kaikesta vähänkään erilaisesta ja uudella tavalla kehoa haastavasta harjoittelusta. Tunti koostui tällä kertaa liikkeistä, jotka olivat mahdollisia meille kaikille kunnosta ja tasosta huolimatta. Pehmeä lasku se ei silti ollut. Ainakaaan jos antoi kaikkensa.

TFW_minifitness_TFWhelsinki_training_girls

TFW_minifitness_tytöttreenaa_TFWhelsinki2

Kurkkuun sattuu ja syke huutaa. Niin huutaa muuten ihan jokainen muukin, sillä se on osa Training for Warriorsia. Tunnilla paitsi treenataan, myös huudetaan keuhkot tyhjiksi. Sekin tuntui menevän jo treenistä karjuessani parilleni ohjeita ja toistoja. Jotain tuttua siinä kuitenkin meikäläiselle oli…

Treenin aikana tsempataan toista aina silloin, kun itse ei ole radalla. Vuorot vaihtuvat nopeasti ja sitten vaihdetaan rooleja. Burbee, TRX ja tikkausjuoksu tulivat hyvinkin tutuiksi treenin aikana. Kaikki kierrokset vedettiin niin kovaa kuin lähti ja vähän vielä päälle. Jos et pidä huutamisesta, et pidä tästä. Hommaan tulee päästä sisään, jolloin tekeminen luonnistuu jo paljon helpommin. Sehän oli vähän samanlaista meininkiä, millaista olen tottunut asiakkailleni harjoittamaan. Vaadin kaikki tai ei mitään, eikä äänikään ole se hiljaisin. Liikun mukana, tsemppaan. Ainoa huono puoli tässä oli, että nyt sain piiskasta myös takaisinpäin! Auts.

Minifitness_training_TFWHelsinki2
Kuva Aki Kärki

Autossa istuttiinkin sitten ihan hiljaa ja lipitettiin palkkaria. “mä oon loppu” ja “mulla on nälkä”, tulivat muutaman kerran tyttöjen suusta. Ansaittu ateria ja lepo, Amen. Tosin meikäläisen unissa homma jatkui vielä. Unessani treeni ei loppunut ikinä ja pääliikkeenä oli Ninjahyppy. Tämän Ninjahypyn piti ylettyä kattoon, tai muuten sitä ei laskettu. Aika perus.

Suosittelen käymään jokaista kuntoon tai kokoon katsomatta kokeilemassa miltä maistuu kunnon treeni! Tehokasta, hauskaa ja mielenkiintoista. Jos meikäläisen salikärpänen hyytyy, tiedän mihin suunnistan. Lisää infoa TFW:n tunneista ja muusta täältä.

 Warrior E