arki Asuminen Blogi hyvinvointi koti ja sisustus Perhe ja suhteet

Uusi kaupunkikoti ihastuttaa

*Kaupallinen yhteistyö; Lumo-kodit_K1A9030

Olen haaveillut Helsingin kakkosasunnosta jo siitä lähtien, kun muutin Turkuun. Ajattelin kuitenkin, että kaikki aikanaan. Tämän haaveeni pystyi löytämään myös aarrekartoista, joita ehdin raapustella kahden vuoden aikana muutamia. Nyt kaivaessani niitä esiin tein iloisen huomion! Meri, kaksi kotia ja luonto löytyvät näistä jokaisesta. Nyt ne ovat myös totta <3 Tällä hetkellä ihailenkin Kalasatamassa merimaisemaa omalta kotisohvaltani. Iltapäivän aurinko värjää pintoja lämpimän keltaisella. Olen taas onnellinen isolla OOLLA! Ihmisen on paras olla siellä, missä on sydän. Sen tuntee.

Kalasataman kaupunkikoti oli ollut mielessäni jo pitkään. Yhtenä iltana päädyin jälleen selailemaan Lumo-kotien verkkokaupan asuntotarjontaa. Tämä ei tosiaan ollut ensimmäinen kerta, vaan asuntojen nettishoppailu voisi hyvin kuulua harrastuksiini. Nyt oli sen aika ihan oikeasti! Kodin vuokraaminen Lumo-kodeilta oli paitsi älyttömän kätevää ja nopeaa, myös turvallista. Miltei 16 000 Lumo-kotia on vuokrattu suoraan verkosta näkemättä kotia etukäteen.

Kodeissa on aina tyytyväisyystakuu! Halutessaan pääsee kolmen arkipäivän sisällä asuntoesittelyyn, jossa voi peruuttaa kaupan ilman mitään kuluja, mikäli asunto ei vastaisi annettuja tietoja. Tällöin jo maksettu ensimmäisen kuun vuokra palautetaan asiakkaalle. Toimintamalli on siten asiakkaalle täysin riskitön!

_K1A9023_K1A9059

Onko kaikkea pakko omistaa?

Kun kodin vuokraa heti, ei tarvitse maksaa takuuvuokraa. Muistan kuinka nuorempana tuskastelin juuri monen kuukauden takuuvuokran kanssa! Eihän kukaan halua laittaa sellaiseen rahojaan kiinni? Turvallista asumista ja fiksuja ratkaisuja vai mitä, sitähän me kaikki halutaan? Lumo oli meille todella fiksu ja luotettava valinta, jossa emme joutuisi maksamaan turhasta. Olin myös yllättynyt mitä kaikkia palveluita saisin Lumolaisena!

Olen omistanut asuntoja viimeiset vuodet. Vuokralla olen asunut viimeksi apua…kahdeksan vuotta sitten?! Tämä vuokralla oleminen tuntuu älyttömän paljon kepeämmältä, kuin omistajuus. Ei tarvitse huolehtia mistään ylimääräisestä ja tuntuu, että joka asiaan on olemassa hyvin yksinkertainen ratkaisu joka löytyy a. puhelinsoiton päästä b. netistä c. naapurilta. Vaikka asunto on vuokrattu, tuntuu tämä heti omalta kodilta. Oma koti ei vaadi sitä, että jotain pitäisi omistaa, vaan pikemminkin päinvastoin. Koen vapauden myötä nauttivani asumisesta vain aikaisempaa enemmän! Kakkosasunto Helsingissä edustaa minulle helppoutta, vapautta ja elämästä nauttimista!

Mielestäni parisuhteessa molempien tulee voida hyvin. Se, että asumme kahdessa paikassa ei tarkoita etäsuhdetta. Koen tämän järjestelyn tuovan molemmille lisää hyvinvointia! Voimme järjestellä omat arkemme erikseen ja yhteen. Se on tässä kaikessa parasta. Ei tarvitse enää ajella edestakaisin kaupunkien välillä, vaan viikko on rytmittynyt töiden mukaan kivasti.

_K1A9030-2_K1A9017_K1A9045

Pintojen maalaaminen personoi kodin ilmeen

Luotan asunnoissa fiilikseen. Kun kävin katsomassa tätä nykyistä asuntoa, tiesin sen olevan se oikea. Kodin personoinnista vastasi maalipensseli ja oma sisustussilmäni! Lumolaisena vuokraan kuuluu sisustusmaalit, joten halusin ehdottomasti maalata pinnat uusiksi, sekä hieman leikkiä väreillä. Miten paljon pelkkä maalaus voikaan saada aikaan!! Halusin tuoda myös asuntoon rauhaa, seesteisyyttä ja pehmeyttä. Vaikka Teemu ensin hieman epäili värivalintojani, sain lopulta hymynaamoja lopputuloksesta. Parasta kaikessa on, että maalasin ensimmäistä kertaa ja arvatkaa kenen seinä oli kaikkein siistein? Woohoo! Plus aina voi maalata uusiksi, jos ei ensimmäisellä kerralla onnistu.

Minusta maalaaminen oli älyttömän hauskaa ja erittäin terapeuttista! Valitsin makuuhuoneeseen vaaleamman vihreän sävyn, sekä ruokapöydän yhteyteen tummemman vihreän. Olohuoneen seinälle tehtiin vapaalla kädellä kuviota isolla pensselillä. Seinä maalattiin paksun valkoisen-harmaan sävyisellä tasoitteen kaltaisella maalilla. Inspiraatiota tähän sain K-raudasta, jossa valitsimme omiin kykyihimme vastaavat menetelmät – Tämä oli tasoa 1, eli helpoin tottakai! Kodin ilmeen kohentamisen ei oikeasti tarvitse olla hankalaa, aikaa vievää tai kallista.

_K1A9057-IG Portraits-2

Näistä olen innoissani!

 • Roskien lajittelu on helppoa! Omissa asunnoissamme (paritalot) ei ole ollut mahdollisuutta kunnon lajitteluun, joten jopa tästä asiasta olen ollut todella tyytyväinen Lumolaisena
 • Lumo-kodeissa pääsee toteuttamaan itseään ja luomaan persoonallinen koti omiin mieltymyksiin sopivaksi. Maalien lisäksi apuja saa myös taulujen ja lamppujen kiinnityksiin edullisesti. Uskalletaan tehdä kodista juuri meidän näköinen!
 • Asuntoon kuuluu ilmainen nettiyhteys
 • Lemmikit ovat tervetulleita! Useissa vuokrakodeissa lemmikit eivät ole sallittuja, joten me Lolan kanssa ollaan tästä huikean innoissamme!
 • Asunnossamme on pihakoutsi, jonka treenit aion mennä ehdottomasti testaamaan! Tämäkin palvelu on maksuton asukkaille
 • Saunavuoron voi varata omaan aikatauluun sopivaksi suoraan netistä
 • isompia juhlia varten on mahdollista varata katto-osaston kerhohuone, josta löytyy täydelliset puitteet kesäisiin grillijuhliin
 • Autohalli tuo helppoutta autoiluun. Lumolaisten käytössä on myös yhteinen varsin edullinen sähköauto, jota voi hyödyntää silloin, kun oma auto jää Turkuun. Yhteiskäyttöautot ovat kaikkien Lumo-asukkaiden käytettävissä!
 • Koen turvallisuutta kerrostalossa. On ihanaa, kun on naapureita!
 • Rakastan asunnon sijaintia! Palvelut (Redi-kauppakeskus), metro, luonto ja meri ovat kietoutuneet yhteen trendikkäällä tavalla. Tämä on täydellinen sijainti meille. Plussaa myös avanto+sauna kombosta, jonne voidaan mennä kylpytakit niskassa (PARASTA!)
 • Kaikki asumiseen liittyvä löytyy oman portaalin alta “My Lumo” suoraan puhelimelta. Mitä tahansa kysyttävää asumiseen liittyykin, löydän sen aina kyseisen palvelun alta. Niin kätevää!
 • Lumolaisena voin olla varma siitä, että asumiseni on vastuullista ja ympäristöystävällistä. Ympäristön ja kestävän kehityksen periaatteet on otettu huomioon niin rakentamisessa kuin talojen energiankulutuksessa. Lumo-talot lämmitetään 99-prosenttisesti energiatehokkaalla kaukolämmöllä.  Hiilineutraali kaukolämmön lisäksi kaikissa taloissa on käytössä hiilivapaa, vesisertifioitu kiinteistösähkö.

Kakkosasunto kaupungissa vuokrattuna on meille täydellinen valinta! Huoleton, turvallinen ja järkevä. Kaikkea ei tarvitse, eikä kannata omistaa <3 

Täällä ollaan todella fiiliksissä tästä muutoksesta ja tuntuu että niin on kaikki muutkin!

Love, Eevi

Kuvat- Jassu Dammert

_K1A9037