arki Blogi hyvinvointi Ihonhoito Kauneus Terveys

Arvomaailma näkyy arjen valinnoissa

*Kaupallinen yhteistyö; Hohdeeevi-28
Omat arvot ovat muuttuneet elämän ja iän myötä. Kun puhutaan arvoista, meistä moni ei edes tiedä, miten arvot konkreettisesti näkyvät omassa elämässä. Saatamme ajatella, että terveys on ydinarvojamme, mutta emme silti elä tämä arvon mukaisesti. Saatat skippata kiireessä joogan ja valitset kaupasta eineksiä. Arvot määrittelevät paljon ajankäyttöämme, joten siihen kannattaa perehtyä. Terveys ja hyvinvointi ovat ydinarvojani ja niiden alle menee aina itselleni henkilökohtaisia muita arvoja. Minulla sieltä löytyy esimerkiksi liikkuminen, terveellinen ruoka, kauneus ja luonto. Ne kaikki ovat arvoja, jotka pitävät minusta huolta sisäisesti ja ulkoisesti. Arvot näkyvät kaikessa tekemisessä, sekä myös siinä millaisia valintoja teemme mm kuluttajina.
Joskus myös mietin itseäni kuluttajana ja usein pohdin tukeeko valintani omia arvojani? Meidän ei tarvitse tehdä kuten joku muu tekee tässäkään suhteessa, sillä arvot ovat jokaiselle erilaisia – varsinkin kun mietitään, mitä ydinarvojen alle oikeasti kuuluu. Jos yhdinarvo on perhe, jollekin se tarkoittaa konkreettisesti sitä, että syödään joka päivä yhteinen päivällinen. Toiselle taas hyvinvointi tarkoittaa sitä, että pääsee tekemään viikon hikijumpat, kun taas toiselle riittää se, että ajaa pyörällä töihin. Jollekin meistä luonto löytyy terveyden alta, joka tarkoittaa vaikka sitä, että pääsee metsään lenkille koiran kanssa joka päivä. Toiselle sama arvo tarkoittaa taas sitä, että lajittelee ja kierrättää, sekä tekee omat ostopäätökset luontoa kunnoittaen. Tärkeintä tässä kaikessa on kuitenkin se, että pystyy seisomaan omien arjen valintojen takana. Kun teemme asioita arvojen pohjalta, ovat ne usein vahvempia ja helpompia noudattaa. Ne tulevat selkärangasta.
Omia tämän päivän arvoja on hyvä kartoittaa, sillä joskus saatat herätä siihen, ettet itseasiassa elä omien arvojesi mukaan. Se tarkoittaa käytännössä aina sitä, että SINUN oma hyvinvointisi vuotaa jostakin suunnalta. Silti täydellisyyteen ei kannata tässäkään asiassa pyrkiä, sillä niiden tehtävänä ei ole missään tapauksessa tehdä elämästä vaikeaa, vaan antaa suuntaa omalle elämällesi. Ne ovat vähän kuin merkintöjä polkusi varrella, jotta tiedän mihin suuntaan kävellä.
eevi-26
Luonto löytyy minulla terveyden ja hyvinvoinnin ydinarvon alta. Se on vahvistunut varsinkin viimeisien vuosien aikana. Se näkyy monessa valinnassani, kuten siinä, missä haluaisin viettää eniten vapaa-ajastani.  Siellä tulee niin hyvä olo! Toisaalta se näkyy siinä, mitä valitsen ruoka-kaupasta. Se vahvistaa hyvinvointiani nyt ja myöhemmin. Myös se, miten mieluummin ajan polkupyörällä, tai istun junassa auton sijaan ovat valintoja, joissa pohdin vaikutusta laajemmin.
Voiko jokin omista arvoista näkyä myös meikkipussissa, tai muussa kosmetiikassa? Kyllä. Jos panostan paljon siihen, mitä suustani alas laitan, eikö sillä ole yhtä suuri merkitys millä itseäni ulkoisesti ruokin? Voin hoitaa ja ravita itseäni myös sitä kautta. Voin vaikuttaa omilla arvoillani valintoihini kuluttajana myös tällä saralla. Luonnonkosmetiikka on kiinnostanut minua jo pitkään ja olen siitä teille kertonutkin monesti aikaisemmin. Helposti ajattelemme, että kaikki tai ei mitään, mutta ehkä itse lähtisin kosmetiikan osalta sillä, että kun löytää itselleen sopivan tuotteen, vaihtaa sen luonnollisempaan. Luonnonkosmetiikan innostumiseni lähti aikoinaan siitä, että kärsin ensimmäistä kertaa ikinä näpyistä. Mikään muu ei tuntunut tepsivän, kunnes aloin kiinnittämään huomiota kosmetiikkaani. Niissä kiehtoi luonnollisuuden lisäksi myös ajatus siitä, että tiedän mitä iholleni laitan. Rakastan myös luonnollisia tuoksuja ja yksinkertaisuutta. Olen siirtynyt täysin luonnonkosmetiikkaan kasvojen ja vartalon ihon osalta jokunen aika sitten ja olen huomannut, etten enää osaisi edes ajatella toisin.
Yksi suurimmista haaveistani on jo pitkään ollut löytää luonnonkosmetiikan brändi, joka tukisi arvojeni lisäksi läpinäkyvyyttä ja aitoutta. Olen kokeillut lukuisia brändejä, mutta en ole kovin helposti löytänyt selkeää suosikkia. Suomalaisuus on aina tuotteissa plussaa, sillä yrittäjänä arvomaailmani on vahvistunut sillä saralla. Haluan tukea kotimaisuutta ja työllisyyttä Suomessa.
Pääsin tutustumaan ystäväni kautta Hohde-luonnnonkosmetiikkaan ja sain siitä paljon suosituksia. Olen kova kokeilemaan suosituksia, joten asia jäi hautumaan tässä vaiheessa. Kuten olen sanonut; se mitä elämäämme aidosti haluamme, saattaa tapahtua (näin on sattunut useasti). Vedämme puoleemme asioita, joilla on meille merkitystä.
eevi-18eevi-15
Keväällä sain ystävältäni viestin, jossa Hohde etsi itselleen ambassasoria tuotteiden kasvoksi. Hain ja pääsin mukaan! En voi vieläkään täysin uskoa tätä, mutta jotain taikaa tässä on. Toisaalta, kuten olen monesti sanonut; se mitä elämäämme aidosti haluamme, saattaa tapahtua (tämä on joskus jopa pelottavaakin). Uskon, että me vedämme puoleemme asioita, joilla on meille merkitystä.
Tämän kaiken takana on arvojen lisäksi tarina, jonka ehkä haluat kuulla. Olen nimittäin nuoresta tytöstä saakka haaveillut kahdesta asiasta. Mallinmitoista ja urheilu-urasta. No vaikka stategiset mitat onkin vaikea toteuttaa, sen olemattomuus ei ole estänyt mitään. Olen päässyt muotinäytöksiin, lukuisien lehtien kansiin, sekä nyt suomalaisen, puhtaan kauneuden kasvoksi! En ehkä kestä. Niin ja urheilu-urakin toteutui, kun sitä riittävästi halusi, teki töitä ja pyysi aktiivisesti. Lapsuudenhaaveista voi todellakin tulla totta! Vedät puoleesi oikeasti niitä asioita, joita ajattelet ja työstät. Ehkä vieläkin mahtavampaa tässä kaikessa on ne kaikki “sattumat”, jotka ovat johdattaneet tähän. Joskus pieniltä tuntuvat asiat vievät juuri kohti sitä määränpäätä, josta haaveilet.
Luonnonkosmetiikassa kiinnostaa myös brändin tarina, sillä siihen liittyy tunnetta. Suomen luonto on hyvin ainutlaatuinen ja Hohteen tarina tukee myös omia arvojani täydellisesti, sillä tuotteet valmistetaan täällä Suomessa. Osaaminen pohjautuu vuosikymmenien aikana syntyneeseen asiantuntijuuteen, tutkimukseen ja luottamukseen. Myös sillä oli merkitystä, että ihmiset joiden kanssa pääsin tekemään töitä olivat valloittavia ja hyväsydämisiä. Tästä kaikesta olen niin todella innoissani ja kiitollinen! Tästä alkaa matka, josta olen älyttömän innoissani! Minua erityisesti kiinnostaa päästä näkemään brändin ja tuotteiden taakse vahvemmin. Miten ja missä tuotteet valmistetaan ja millaisia ihmisiä brändin parissa työskentelee. Niin mahtava uusi aluevaltaus!
*ORGAANINEN
*VEGAANINEN
*ELÄINKOKEETON
*SUOMALAINEN
YES I CAN.
Luonnollisuus tarkoittaa meille jokaiselle jotakin henkilökohtaista. Millainen on sinun tarinasi? Hohteen kasvona saan toki jakaa myös teille oman koodini EEVI, jolla saa hohdekosmetiikka.fi– tilauksista -20%, joka koskee kaikkia normihintaisista tuotteita.
eevi-22