Elämäntyyli kilpailu Motivaatio Ruokavalio treenaaminen Treeni

Fitness-kilpailijan haastattelu

IMG_3416

 

 Minna Ronkonen, 25-vuotta

Olet kisannut fitneksessä. Missä tarkemmin ja miten sijoituit?

Ensimmäiset kisani olivat Roomassa vuonna 2013. Kisasin Ms. Bikini Universe-sarjassa. Voittohan sieltä napsahti, joten en olisi voinut olla tyytyväisempi suoritukseeni ja omaan panostukseeni. Kova ja pitkä työ tosiaan palkittiin. 

 

Mikä sai sinut innostumaan lajista ja kisaamisesta?

Lajiin ja kisaamiseen minut sai innostumaan oleellinen tavoitteiden asettaminen, sekä itsensä haastaminen. Mielestäni nämä ovat kaksi tärkeintä asiaa, joista on lähdettävä liikkeelle tässä lajissa.

 

Millaista elämä oli kisaan valmistautumisen aikana?

Ensimmäinen dietti jännitti minua kovasti, mutta näin jälkeenpäin ajatellen se oli kuitenkin kivuttomampi kuin odotin.  Tottakai monesta asiasta joutui kieltäytymään ja luopumaan, sillä ruokavaliota ja treeniä oli noudatettava täsmällisesti. Myös läheisten ja valmentajan tuki oli korvaamatonta. En kertonut kovin monelle ihmiselle asiasta, sillä en halunnut ylimääräistä huomiota ympärilleni – Se olisi voinut häiritä keskittymistäni projektiin täysillä. Tukijoukkoni ymmärsivät minua ja haluani tehdä tätä. Oma asennoituminen helpotti myös työtä.

 

Millaista ruokaileminen ja treeni olivat ennen kisoja?

Minulla oli normaali kisadietti sekä muuttuva ja monipuolinen treeniohjelma. Söin 6 kertaa päivässä, sekä ennen kisoja treeniin kuului 3 aamuaerobista, jotka olivat kestoltaan 45 minuuttisia. Ohjelmaan kuului myös tottakai salitreeniä, joita oli yhteensä 5 viikossa. Kisavalmennuksessa minulla oli mukana  ihana valmentajani Katarina Tunturi, jonka tuki ja työ oli korvaamatonta. 

 

Kuinka kauan valmistautuminen/pohjatyö kisaan kesti?

Minulla oli jo n jo n. 4 vuotta itsenäistä  treenitaustaa, mutta kisoihin aloin tähtäämään vuosi ennen lavalle nousua. Silloin tuli kuvioihin myös oma valmentaja.

 

Mikä fitneksessä on mielestäsi parasta?

Tykkään lajista kokonaisuudessaan. Sen haastavuudesta, sekä lajin mukana tuomasta terveellisestä elämäntavasta. Näen tämän itseni kohdalla olevan asia, joka pitää minut terveellisen elämän polulla koko ajan.

 

Aiotko kisata vielä?

Mahdollisesti…  😉

 

Miten elämäsi jatkui treenaamisen ja ruokavalion suhteen kisojen päätyttyä?

Aika rennosti vietin kesän kisojen jälkeen ja nautin. En ottanut turhia paineita syömisestäni tai treeneistäni. Se teki todella hyvää kropalle ja mielelle. Paino ei kuitenkaan noussut radikaalisti kisojen jälkeen, kuten aika monilla tuppaa käymään. Omaan kisakuntoon on myös helpompi päästä takaisin, kun pohjatyötä pidetään fiksusti yllä.

 

Oliko terveytesi mielestäsi uhattuna missään vaiheessa projektia?

Katariinan minulle laatima dietti oli niin ammattimaisesti tehty, joten en kokenut terveyteni olleen millään tavalla uhattuna. Luotin häneen täysin valmentajana, jolloin itse saatoin keskittyä vain oleelliseen.

 

Millaisia ominaisuuksia laji mielestäsi vaatii?

Laji vaati tietysti paljon itsekuria, sekä myös kunnianhimoa. Sopivat geenit ja oikeanlainen fysiikka ovat toki suureksi eduksi lajissa menestymiseen.

 

Mitä mieltä olet tällä hetkellä pinnalla olevasta fitness-buumista?

Mielestäni on hyvä, että laji kasvaa ja näin myös kehittyy. On myös hienoa, että yhä useampi omaksuu terveelliset elämäntavat, sekä urheilun osana jokapäiväistä elämäntapaa. Kilpaileminen on rankkaa ja siksi suosittelenkin miettimään onko lavalle nouseminen, esiintyminen ja kilpailun tuomat paineet jokaiselle sopivia. 

 Minna Ronkonen_Minifitness

Minna Ronkonen Bikini, Fitness Europe Rome ’13
Kuvaaja Riina Keurulainen, kuvan lähde: Shock Absorber Finland 

 

Fitnesskisat_rooma2013_minifitness

 Kuvan lähde: fitnessuniversetour.blogspot.com

 Itse henkilökohtaisesti pidän Minnan lähtökohdista ja tavoitteista – Ajatusmalli on järkevällä pohjalla ja hän tekee sitä myös oikealla asenteella. Hän tiesi mitä tämä laji tulee vaatimaan, sekä myös hänen oma fysiikka tuki tähän lähtemistä. Ihailen Minnan mielenlujuutta, joka paistaa läpi kun näen hänen treenaavan. Toivottavasti näemme sinut vielä kisalavalla Minna  😉

Kiitos Minnalle haastattelusta! <3

-E