arvonta Elämäntyyli Hieronta hyvinvointi Iho Ihonhoito Kauneus kehon puhdistus Palautuminen Ruokavalio Terveys Treeni

Kehoni ongelmakohdat

Minifitness_ihonhoito_liikkuva nainen_vinkit_aco_kevyesti paivettava kasvovoide

Kyllä! Siinä se kököttää vuoden ajasta riippumatta. Ärsyttävä tyyppi, selluliitti. Onneksi sitä vastaan on mahdollista taistella, vaikka kovin moni tuntuukin luovuttaneen sen suhteen. Ainoat keinot jotka omaani tepsivät, ovat rasvaprosentin tiputtaminen, sekä salainen hoitoni. Lymfahoito Essin luona. Muistatte varmasti kevään hoitojaksoni, jonka ansiosta kykenin hillumaan mitä pienemmissä shortseissa kesän läpi. (kurkkaa se tästä) Nyt se on taas hiipinyt takaisin ja otinkin taas sarjahoidon lomaa silmälläpitäen. Luotto on kova ja tulokset puhuvat puolestaan taas jo heti ensimmäisien hoitokertojen jälkeen. Iho siloittuu ja hampaiden irvistely palkitaan aina. Päätinkin haastatella Essiä tästä naisten “lempi” ystävästä. Nyt saamme kattavan tietopaketin miksi ja mitä, sekä keinoista joilla voimme taistella sitä vastaan! Go Essi.

Mitä selluliitti on?

Selluliitti sana varsinaisesti tarkoittaa ihon sídekudoksen tulehdusta, mutta arkikielessä käsitämme sillä ns. appelsiini-ihon. Sen inhan muhkuraisuuden pepussa ja reisissä ja joskus myös muualla vartalossa. Selluliittia esiintyy huomattavasti enemmän naisilla kuin miehillä, sillä miesten ihon rakenne on erilainen. Miesten ylin rasvakerros on myös luonnostaan ohuempi kuin naisilla. Myös estrogeeni vaikuttaa rasvasoluihin ja sitä on miehillä elimistössä vähemmän.

Rasvasolut pullistuvat lihoessa joko estrogeenin vaikutuksesta, tai kun rasvasolut täyttyvät kuona-aineilla. Silloin ne työntyvät kohti ihoa ja muodostavat muhkurat. Yksinkertaisesti ajateltuna selluliitti on pullistuneita rasvasoluja. Appelsiini-iho ei ole sairaus vaan enemmänkin kosmeettinen ja esteettinen ongelma.

Minifitness_lagos

Kellä sitä on?

Selluliitti ei ole ainoastaan ylipainoisten ongelma, vaan sellulliittia saattaa ola hyvinkin hoikilla naisilla. Joskin elintavat kuten liikunta, ruokavalio ja vedenjuonti vaikuttavat tähän. Selluliittia on jopa kilpaurheilijoilla, joiden rasvaprosentti on minimalistinen. Joten jos reisiäsi puristellessa löydät itseltäsi selluliittia, älä masennu ja syytä itseäsi. Lähes kaikilla meillä naisilla on sitä enemmän tai vähemmän. Selluliitti on osaksi myös perinnöllistä. Rasvalokeroiden suuruus ja siitä seuraava muhkuraisuus on usein geeneissä. Valkoihoisilla naisilla on selluliittia enemmän kuin esimerkiksi aasialaisilla tai afroamerikkalaisilla juuri geeniperimästä johtuen.

Täytyy myös muistaa, että lähes kaikki lehdissä näkyvät kuvat ovat käsiteltyjä ja muokattuja; myös malleilla ja julkimoilla on selluliittia. Usein myös elokuvien peppu- ja reisikuvat ovat käsitelty virheettömiksi.

Lihominen kuitenkin lisää selluliittiia. Rasvasolujen kasvaessa myös niiden säilytyskotelot pullistuvat ja painautuvat tiukemmin ihoa vasten luoden näin appelsiini-ihon. Valitettavasti vaikka selluliittia helposti meille naisille tuleekin etenkin lihoessa, myöhempi laihduttaminen ei sitä välttämättä poista. Turvonneet rasvasolut eivät hevillä pienene! Liikunta, ruokavalio, vedenjuonti ja muutamat hoitotoimenpiteet onneksi kuitenkin auttavat tässä asiassa.

Myös vanheneminen vaikuttaa selluliittiin. Ikääntyessä iho löystyy ja ohenee, jolloin selluliitti näkyy vielä selvemmin. Iän myötä usein myös rasvaprosentti nousee.

Minifitness_muutoksia_unelmoi suuria ja toteuta ne

Mikä siihen auttaa?

Tärkeimmät avut selluliitiin ehkäisyyn ja hoitoon ovat jo useasti mainitsemani liikunta, ruokavalio ja vedenjuonti. Säännöllinen liikkuminen, säänöllinen  ja terveellinen ruokavalio, sokerin välttäminen ja riittävä vedenjuonti (ainakin n. 2l päivässä), ehkäisevät rasvasolujen pullistumista ja vähentävät jo syntynyttä sellulliittia. Terveellä ihmisellä keho toimii; lymfan kierto, verenkierto, aineenvaihdunta, suolisto yms. Nämä kaikki vaikuttavat kehoosi sekä ulkoisesti että sisäisesti ja pitävät lihomisen, sekä selluliitin kurissa.

Näiden lisäksi kotihoitona auttavat kuivaharjaus, joka aktivoit verenkiertoa. Voit tehdä sen helposti esimerkiksi kuorintakintaalla pari kolme kertaa viikossa ennen suihkua aamuisin (lisää verenkiertoa ja virkistää, ei siksi suositella iltaisin). Vartalon riittävä kosteutus pitää ihon kimmoisana ja napakkana ja tällöin selluliitti näkyy vähemmän. Kosteuta iho ainakin kerran päivässä, sekä joka kerta suihkun jälkeen. Etenkin talvisin hellivät kosteuttavat öljyt tekevät iholle nannaa.

Selluliittivoiteet?

Ei ole tieteellisiä todisteita siitä, että selluliittivoiteet poistaisivat selluliittia. Kosmeettiset aineet eivät saa tehdä solumuutoksia ja siksi ne eivät pysty suoranaisesti vaikuttamaan rasvasoluihin. Jotkut tuotteet aktivoivat verenkiertoa, sekä nesteenpoistoa ja voivat siksi pitkän käytön jälkeen vähentää selluliittia. Sama on myös tuotteissa, jotka sisältävät retinalia, joka turvottaa ihoa ja siksi selluliitti näkyy vähemmän. On olemassa muutamia tuotteita, jotka toimivat tehokkaammin kuin toiset. Niiden avulla saattaa saada jopa tuloksia, mutta mikään tuote ei tee ihmeitä, tai poista ongelmaa kokonaan.

Minifitness_bikbok_bikini_summer_barcelona

Suosikkituotteitani Weyergans High Careltä

Styler Crème – turvotusta poistava ja verenkiertoa elvyttävä lymfavoide

 AE Stick – itsepäisiin rasvakertymiin ja selluliittiin täsmähoitava roll-on, esim. ratsupaikat

 Alpha Mousse – vartalon ja kasvojen sidekudoksen kiinteyttämiseen

High Care hoidot, miten ja miksi ne auttavat?

Vartalohoidot toteutetaan aina asiakkaan toiveiden mukaan. Jokaiselle räätälöidään oma hoitokokonaisuus käyttäen tiettyjä High Care metodeja ja laitteita. Vaikka käsinhieronta tuntuu aivan ihanalta ja on tehokasta tiettyihin ongelmiin, selluliittiin eikä löysään sidekudokseen se ei vaikuta. Usein selluliitin yhteydessä puhutaankin löysästä sidekudoksesta eli ihosta. Mitä napakampi iho on, sitä vähemmän selluliitti näkyy. Hoidoissa yhdistetäänkin kolme osa-aluetta; lymfan aktivointi eli turvotuksen, nesteen ja kuonan poisto, rasvanhajoitus ja sidekudoksen kiinteytys. Tehokkain hoitomenetelmä on alipainehieronta, joka voi olla hieman kivuliasta.

Alipaineen avulla pumppaamme ylimääräistä kuonaa turvonneista rasvasoluista solun välitilaan, josta lymfa kuljettaa sen pois. Hoitojen jälkeen onkin normaalia, että pissattaa enemmän kuin tavallisesti, sillä osa kuonasta tulee sitä kautta ulos. Mikään taikatemppu ei kyseessä ole, vaan yksinkertaisesti aktivoimme kehon omaa toimintaa ja pääsemme sitä kautta vähentämään selluliittia.

Minifitness_paasto_detox_kehon puhdistuskuuri

Hoito

Jokaiseen hoitokertaan sisältyy myös 30 min lymfahoito, joka on miellyttävä ja rentouttava ja sen avulla aktivoimme kuonan ja nesteen poiston. Sitkeille rasvakertymille löytyy ultraääni, joka helpottaa alipaineen työtä. Myös veltostuneille lihaksille löytyy erilaisia sähköelektrodi-lihasjumppareita, joilla saadaan aktivoitua myös lihaskudos.

Hoidot ovat tehokkaita, mutta vaativat säännöllisyyttä ja sitoutumista. Hoidot toimivat sarjoissa ja vaativat 3-10 hoitokertaa noin kerran viikossa, jotta saadaan näkyviä ja pysyviä tuloksia. Hoitosarjojen jälkeen suositellaan ns ylläpitohoitoja, joissa  voi käydä esim kerran kahdessa viikossa, tai kerran kuussa oman halun ja kyvyn mukaan. Näillä pystytään parantamaan ja ylläpitämään tulosta. Yksi hoitokerta (sisältää 30 min lymfahoidon ja 1 h tehohoidon ongelmakohtiin)  maksaa 130 €. Sarjahoidoista saa sarja-alennuksia sarjan suuruudesta riippuen.

Minifitness_piknik_kevyet eväät

Koska olen itse kokenut tämän todella toimivaksi hoidoksi paakuilleni, haluan antaa tämän kokemuksen myös yhdelle lukijoistani. Arvon jälleen yhden jouluisen yllätyksen Essi High Care- hoitolaan. Voit hemmotella sillä itseäsi, tai antaa ystävällesi! Lahjakortti sisältää 45 minuutin mittaisen lymfahoidon ja 15 minuutin mittaisen henkilökohtaisen konsultaation. Tähän sisältyy myös 10 % alennus seuraavasta hoitokerrasta.

Kerro tämän postauksen alle miksi/mihin kaipaisit lahjakorttia? Muistathan jättää myös sähköpostisi. Arvonta päättyy maanantaina 22.12 klo 9.00. Jotta lahjakortti ehtii jouluksi, toimitetaan se perille sähköisenä. 

Arvonta on päättynyt! Kiitos kaikille vastauksista, niitä oli ilo lukea. Arpaonni suosi nimimerkkiä Leila. Olen lähettänyt sinulle sähköpostia 🙂 Vielä ehtii jouluksi pukinkonttiin tai omaan hemmotteluun <3 

Facebook-sivut ja hinnasto

Essi High Care
Bulevardi 24
0407150616
essisyyrakki(at)gmail.com

 

-E