arki Blogi Detox hyvinvointi Iho Kauneus kehon puhdistus Laihtuminen luonnonkosmetiikka Mieli Motivaatio onnellisuus parisuhde Perhe ja suhteet Resepti Ruokavalio smoothie terveellisyys Terveys

“Kuinka voisin rakastaa itseäni enemmän?”

*Kaupallinen yhteistyö; Hohde

Mitä itsensä rakastaminen tarkoittaa sulle? Itsensä rakastaminen ja sen osoittaminen ei ole nimittäin välttämättä aina kovin helppoa. Joku saattaa ajatella rakastavansa itseään, mutta saattaakin todellisuudessa osoittaa sitä paljon enemmän läheisille, perheelle ja ystäville. Meistä jokainen tietää sen ihmisen, joka laittaa aina omat tarpeensa sivuun muiden vuoksi. Jollakin taas saattaa olla isokin painonpudotus ja oman kehon rakastaminen voi olla haastava ajatuskin. Joku meistä saattaa taas piiskata itseään salilla ja syödä säntillisesti, mutta sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä sen kanssa, että rakastaisi itseään.

Miten itsensä rakastaminen sitten näkyy? Yksinkertaistettuna se näkyy siinä, millaisia valintoja teemme, miten itsellemme puhumme ja kuinka ymmärtäväisiä ja lempeitä osaamme olla itseämme kohtaan. Meistä jokainen tarvitsee aikaa itseltään itselle. Itsensä rakastaminen muuttaa niin oman elämän, kuin kaiken muunkin sen ympärillä. Se on mullistava voima ja sitä voi kehittää läpi elämän. Se voi tarkoittaa kuitenkin himotreenaajalle ja painonpudottajalle eri asioita. Se on hyvä pitää mielessä, sillä kun lähtökohdat ja tarpeet ovat erilaiset, myös keinot voivat olla hieman erilaisia.

Vinkit itsensä rakastamiseen (…ja sen lisäämiseen)

  1. Kun itseinho ja vaatimukset nostavat päätään syystä tai toisesta, kannattaa kuunnella millä tavoin puhuu itselleen. Onko oma sisäinen ääni lempeä, käskevä, sättivä, tai esimerkiksi säälivä? Puhu itsellesi niin, kuten puhut omille rakkaillesi. Sillä on iso merkitys hoetko itsellesi “et kuitenkaan pysty, olet surkea”, kuin että “olet tosi hyvä, osaat tämän kyllä”. Mielessä piilee jälleen isoin voimavarasi
  2. Aloita pienistä teoista joka päivä. Kun haluat voida hyvin, osoitat itseäsi kohtaan kunnioitusta. Olet juuri sen arvoinen, kuin sinä itse päätät. Tee paremmat ja terveellisemmät valinnat ruokakaupassa siksi, että haluat.  Ei siksi, että sinun pitäisi. Treenaa koska haluat ja tee juuri sellaista, mistä tulee hyvä fiilis!
  3. Kuka johtaa valintojasi – sinä, vai ulkoapäin tulevat vaatimukset? Meidän on todella vaikea motivoitua asioista oikein, mikäli ääni ei tule omasta sydämestä. Kun motiivi on sisäsyntyinen, eikä johdettu ulkoapäin, on sitä helpompi noudattaa pysyvin tuloksin. Kuuntele kuka johtaa sinua ja miksi? Onko jokin ulkoapäin tullut vaatimus sellainen, että voisit luopua siitä?
  4. Anna itsellesi aikaa. Et voisi osoittaa suurempaa rakkautta itseäsi kohtaan kuin sen, että pysähdyt kuulemaan itseäsi. Mitä minulle kuuluu? Kuka olen ja mitä haluan? Elänkö elämää, joka on juuri minun näköiseni?
  5. Älä vertaa itseäsi muihin. Lopeta se jo heti tänään. Kukaan ei ole samanlainen, joten älä enää koskaan vaadi itseltäsi mitään, mikä on jonkun toisen
  6. Määritä omat rajasi, se on suurta rakkautta. Silloin pidät huolen omasta jaksamisestasi ja onnellisuudestasi
  7. Vaadi muilta kunnioitusta sinua kohtaan. Mikäli koet, ettei sinua arvosteta riittävästi jonkun toimesta, päästä hänestä irti. Et tarvitse lähellesi ihmisiä, jotka vetävät sinua alaspäin
  8. Vaadi sopivasti, kuuntele lempeästi ja ole itsellesi kiitollinen joka päivä<3

Itsensä rakastamisen opettelu on yhtä tärkeää kuin se, millaisia ihmisiä lähipiiriimme valitsemme. Huono parisuhde heijastuu aina omaan itseluottamukseen ja omaan ääneen. Se voi tehdä meistä heikkoja ja saattaa muuttaa meidät täysin toisenlaiseksi ihmiseksi. Sama efekti voi tapahtua silloin, kun emme arvosta itse itseämme riittävästi. Vihaamme vatsamakkaroita, vihaamme ulkonäköämme ja ajattelemme, että ei minusta ole mihinkään. Olen heikko, surkea ja säälittävä. Epäonnistuja! Sisäinen puhe, hyvinvoinnin pienet valinnat joka päivä, omat rajat, itsensä arvostaminen, oman ajan antaminen ja itselleen tärkeät valinnat ovat se juttu!

Minulla on monia tapoja osittaa itselleni sen, että välitän itsestäni. Kun puhutaan terveydestä, tarkoittaa se esimerkiksi sitä, että valitsen mieluusti terveellisiä ruokia epäterveellisien sijaan juuri siksi, että haluan voida hyvin. Olen sen arvoinen! Treeni ei merkitse minulle mitään, jos siitä ei tule hyvä fiilis. En piiskaa itseäni treenaamaan, mutta se ei tarkoita, ettenkö joskus vaatisi. Sekin voi toisinaan olla rakkautta. Annan itselleni omaa aikaa usein lukemisen parissa, sillä siinä inspiroidun ja lataudun. Huollan kehoani ja pidän huolta itsestäni ulkoisesti. Kehonhuollon lisäksi päivittäiset ihonhoitorutiinit ovat osa sitä kaikkea. Itsensä rakastaminen heijastuu sydämeen ja kasvoille! Se voi olla ulkoista, tai sisäistä. Luonnonkosmetiikka on ollut itselleni myös terveys-valinta. Se on luonnollista ja monella tavoin hyvä valinta. Sekin kulkee arvoissani. Aivan kuten se, että valitsen vihersmoothien. Pidän valinnoistani, enkä tekisi sellaisia valintoja, jotka eivät tunnu hyviltä. Millaisia sun omat valintasi ovat? <3

Tässä resepti mun yhteen monista vihersmoothieista, jonka resepti on hyvin yksinkertainen! Voit halutessasi tuunata sitä esimerkiksi spirulinalla, tai vaikka kasvipohjaisella proteiinijauheella. Tee siitä omasi.

HOHDE Detox-smoothie

1 sellerin varsi 

1 kourallinen ananasta

1 appelsiini

1 sitruuna/lime

1 kourallinen pinaattia 

Laita kaikki ainekset blenderiin ja anna sekoittua hyvin. Smoothien koostumuksesta tulisi tulla mahdollisimman sileää ja pehmeää. Voit myös lisätä mukaan jääpaloja!

VINKKI! Hohteen valkosavinaamio on aivan ihana tapa puhdistaa ja pitää huolta omasta kauneudestaan. Se on loistava kombo tämän detox-smoothien kaverina! Samalla kun puhdistat kehoasi, siivoa myös mieltäsi – kuulostele mistä ajatuksista on sinulle enemmän haittaa, kuin hyötyä? Entä miltä elämäsi näyttää sinusta? Onko siellä jotakin sellaista, mistä haluaisit päästä eroon? Detoxoi itsesi pienillä muutoksilla<3 Saat tämän ja muut Hohteen luonnonkosmetiikan tuotteet -20 % alella hyödyntämällä koodia EEVI. Pääset verkkokauppaan tästä. 

Kuvat – Puurovisuals

But first, learn to love yourself. -E