arki Blogi hyvinvointi Iho Kauneus Stressi Terveys

Lataavat hetket

eeviteittinen_hohde_marraskuu_2019_sauna-23.jpg

Aina ei ole aikaa viettää kokonaista viikonloppua jossakin, kun toisinaan ei ole edes yhtä kokonaista tuntia aikaa vain olla. Puhumattakaan niistä mielettömän lataavista lomista, jotka kestäisivät jopa viikkoja. Tunnistan hyvin sen, kuinka tiettyinä ajanjaksoina voi olla vaikeaa löytää aikaa henkiselle ja fyysiselle latautumiselle. Aika menee kaikkeen muuhun, paitsi omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin. Pieniä pyrähdyksiä sitä kyllä jaksaa painaa talla pohjassa, mutta kyllä se seinä tulee meillä kaikilla jossakin vaiheessa vastaan. Jaksamisemme on rajallista ja siksi keinoja oman energian elvyttämiseen ja tasapainoon tulisi vaalia myös osana hektistä arkea – ainakin heti kun siihen siunaantuu mahdollisuus.

Itselleni juttu piilee hetkissä, joihin pysähdyn täysillä. Rakastan omaa aikaani siksi niin paljon, että se lataa minut nopeammin kuin mikään loma, tai viikonloput. Se on hetki, kun teen juuri sitä mitä haluan ja olen vain oma itseni mitään muuttamatta. Koska arki on sosiaalista niin työn kuin kodinkin osalta, tein hiljattain elämässäni siirron, joka tarjoaa minulle sitä aivan ihanaa omaa aikaa. Vuokrasin nimittäin asunnon Helsingistä! Aikaisemmin olen lymyillyt toisten nurkissa tai hotellissa, mutta silloin oma aika on ollut todella vähäistä, jopa olematonta. Miksi en hyödyntäisi tätä aikaa itseni kanssa? Nyt kun on asunto jossa viihtyy, tulee siellä vietettyä täysin erilaista aikaa oman itsensä kanssa. Ihan huokaisen kun huomaan, miten olenkaan voinut laiminlyödä tätä aikaa näin pahasti. Ehkä juuri siksi koen myös suurta tarvetta kertoa siitä teille…ehkä tämä on herätys jollekin muulle myös.

eeviteittinen_hohde_marraskuu_2019_sauna-3eeviteittinen_hohde_marraskuu_2019_sauna-9

Omat hetkeni ovat aikaa hyvinvoinnille, pysähtymiselle, omien ajatusten kuuntelulle, kauneudelle ja erityisesti latautumiselle. On eri asia mennä yksin nukkumaan ja herätä yksin. On eri asia keittää aamukahvia yksin ja lukea Hesaria yksin. Siinäkin on eri fiilis, kun saunoo täydessä hiljaisuudessa, tai tilaa ruokaa Woltilla, koska itselleen ei viitsi tehdä mitään ruokaa. Sinkkuelämästä jää moni kaipaamaan omia hetkiä, mutta minusta niistä ei pitäisi kenenkään koskaan luopua. Muuten kadotamme itsemme, emmekä kuule mitä tarvitsemme, haluamme ja kaipaamme. Ympärillämme on jatkuvasti niin paljon hälyä.

Joskus on kuunneltava vain omia tarpeita ja haluja, vaikka ihan hetken aikaa.  Vaikka parisuhde helposti pyöriikin 24/7, on ainakin minun ja meidän yhteistä hyvinvointia parantanut aina huomattavasti se, että molemmat uskaltavat ja saavat ottaa aikaa itsensä kanssa niin halutessaan.

Sauna on paikka rentoutua ja päästää irti. Toisaalta se on myös yksin ollessani se hetki, kun on aikaa huoltaa ihoa ja samalla osoittaa välittämistä kehoaan kohtaan. Kun pitää itsestään huolta, tulee siitä aina todella hyvä olo! Ihonhoito voi olla meditatiivista, kunhan siihen ei liity kiire ja häly. Se voi tosiaan olla myös tapa osoittaa lempeyttä ja välittämistä itseään kohtaan.

eeviteittinen_hohde_marraskuu_2019_sauna-26eeviteittinen_hohde_marraskuu_2019_sauna-22

Rakastan laittaa saunan täyteen kynttilöitä ja heittää löylyä täysin omaan tahtiini. Välissä on raikastavaa ottaa jääkylmä suihku ja sipsutella takaisin saunaan. Illan kruunaa kasvojen kuorinta ja varsinkin tähän aikaan vuodesta vartalon iho suorastaan huutaa kosteutusta. Luonnolliset öljyt ovat oma suosikkini, sillä ne hoitavat ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Öljyt myös jättävät ihon miellyttävän tuntuiseksi. Tämän fiiliksen jälkeen on täydellistä vetäistä unisukat jalkaan ja kömpiä puhtaisiin lakanoihin lukemaan kirjaa ilman, että kukaan häiritsee puhelimen valolla.

Hohteen suomalainen luonnonkosmetiikka on oman itsensä lisäksi myös ihana ajatus hemmotella ystävää, puolisoa, tai perhettä jouluna. Siksi koodilla EEVI saatte myös te 20 % alennuksen kaikista verkkokaupan kautta tilatuista tuotteista. Ihana joululahjaidea on laittaa tuotteet kauniiseen koriin ja sujauttaa mukaan esimerkiksi ihoa hellivä, antibakteerinen pellavapyyhe! Myös itse kirjoitettu kirje on todella lämmin ajatus, sillä se koskettaa usein todella vahvasti lahjan saajaa. Sisäinen kauneus näkyy aina kauniina hehkuna ulospäin!

eeviteittinen_hohde_marraskuu_2019_sauna-13eeviteittinen_hohde_marraskuu_2019_sauna-15

Tässä vielä muutamia hyötyjä, joita oma sauna-hetkesi voi sinulle tarjota;

(lähde)

  • Saunoessa merkittävimmät muutokset elimistössä tapahtuvat verenkierrossa. Huoneenlämmössä ihoon suuntautuu sydämen pumppaamasta verestä noin 10 %. Kuumassa ihon lämmetessä hiussuonet laajenevat, jolloin ihon verisuonten kokonaisuustilavuus kasvaa. Saunoessa ihoon voi mennä jopa 70 % sydämen pumppaamasta verestä eli veri kiertää ihon kautta*
  • Saunan suurin vaikutus hyvään oloon piilee rentoutumisessa. Sauna on suomalaisille paikka rentoutua niin henkisestä painolastista, kuin fyysisestä jännityksestä. Lämpö tekee hyvää rasittuneille lihaksille, sillä se auttaa rentoutumisessa ja jännitystiloissa
  • Koet oman sauna hetken jälkeen tyytyväisyyttä ja olosi on rentoutunut
  • Voit rentoutumisen lomassa huomaamattasi tehostaa kehosi aineenvaihduntaa, sillä lämpö laittaa varmasti kuona-aineet liikkeelle!
  • Saunassa pää tyhjenee, joten se on loistava tapa nollata myös päätä ja hiljentää jatkuvaa ajatusten juoksua

Me emme välttämättä aina tunnista sen oman ajan painoarvoa oravanpyörän ja sosiaalisen elämän keskellä. Se ei tarkoita sitä, että parisuhteen, tai perhe-elämän tulisi mennä jotenkin huonosti. Se tarjoaa parhaimmillaan energiaa paitsi itselleen, myös ulkopuolelle, sillä sen voima säteilee sinusta kaikkialle<3

eeviteittinen_hohde_marraskuu_2019_sauna-12.jpg

Photos by – Puurovisuals