arki Blogi elämäntapa hyvinvointi kesäkunto Kuulumisia Laihtuminen Mieli Motivaatio onnellisuus terveellisyys Terveys treenaaminen

Kaikille kesäkunnosta haaveileville

eeviteittinen_kesakunto_vinkit_2019_life_coaching

Nyt onkin se aika vuodesta, kun erilaiset dieetit, detoxit ja kuntokuurit ylittävät vuoden ennätyslukemat, sekä siinä samassa monen stressinsietokyvyn. Yleinen ongelmahan meillä on se, että koko homma lähtee ihan lapasesta! Tavoitteet voivat hyvässä lykyssä vielä onnistua, mutta tasapainosta ei ole tietoakaan. Suorittaminen kukoistaa ja koko projekti ahdistaa niin pirusti. Jokainen meistä haluaa olla elämänsä kunnossa, mutta ehkä tarkastelisinkin millä keinoin siihen oikeasti päästään? Mistä kesäkunto ihan oikeasti riippuu ja mistä tämä pakkomielle kumpuaa aina keväisin?

Vertailemme itseämme helposti siihen, mitä joku toinen tekee, tai miltä joku toinen näyttää. Piiskaamme itseämme siitä, kuinka me itse emme kykene samaan. Yritämme kopioida, mutta turhaan. Tuntuu että juuri itse saisi tehdä triplasti töitä päästäkseen samaan kuin joku kaveri. Helvetin geeni-ihmeet, rasittavaa. Koemme olevamme riittämättömiä sellaisina kuin olemme. Nimeämme itsemme helposti laiskaksi ja kurittomaksi. Käsken meitä kaikkia lopettamaan tämän itsensä loputtoman piiskaamisen, hyvinvoinnin laiminlyömisen ja vaatimisen nyt heti.  Sen sijaan pyydän sinua tämän kaiken sijaan näkemään omat vaihtoehtosi ja käyttämään niitä oikein mielestäsi käsin. Sillä oikeasti; yksikään muutos ei lopulta ole edes ulkoinen, vaan taistelut, kehittyminen, voimaantuminen ja onnistumiset ovat sisäsyntyisiä seikkoja. Ne tekevät vahvaksi. Ne heijastuvat ulkokuoreen siten, että kaikki näyttää helpolta ja yksinkertaiselta.

Yhteenkään menestystarinaan ei liity pelkästään terveellinen ruoka, tai liikkuminen. Hyvinvoiva mieli on kaiken ydin, joka johtaa myös meidän toimintaamme joko hyvinvointiamme palvelevaan suuntaan, tai hajottavaan toimintaan. Ytimessä on kaikki voima ja myös kaikki vastaukset. Mitä sanoisit, jos tänä keväänä muuttaisit lähestymistapaa ja ajatteluasi kesäkunnosta?

eeviteittinen_kesakunto_blogi_mielenvoima_onnistuminen

Lopeta vertaileminen ja ryhdy työstämään omia solmujasi. Sillä kuka lopulta edes määrittelee kesäkunnon? Valmista mallia ei ole olemassa, vaan se on vain meidän jokaisen oman mielen luoma illuusio. Oikeaa ja väärää ei ole olemassa, ellemme itse siihen päätä uskoa. Tämän oivaltaminen saattaa jo keventää omaa oloa ja kehon kanssa työskentelyä. Jos puret edelleen hampaitasi yhteen, ei hätää. Se on ihan ok. Mielesi vaatii vain lisää työstämistä, joka on mahdollista jokaiselle meistä. Matka on harvoin helppo, tai yksinkertainen. Se on kuitenkin kulkemisen arvoinen, sillä sen varrelta löydät itsesi hyväksynnän, jolloin millään ulkoisella ei ole enää merkitystä. Ei jatkuvaa vertailua, ei malleja, ei itsetunnon heittelyä, ei kärsimystä, eikä itseinhoa bikineissä. Löytyy jotain, mitä ei pysty selittämään. Siitä seuraa hyväksyminen ja  irti päästäminen.

Olen ollut elämäni aikana todella tikissä. Tämä määritelmä tuli paitsi silloisesta lajistani, mutta vahvasti myös itseltäni. Tiedostin tämän jo silloin, mutta tiedostan tämän nyt vielä laajemmin. Sillä kunnolla ei lopulta ollut mitään merkitystä. Ei silloin, eikä nyt. Voin pahoin tuolloin, enkä nähnyt itseäni kuten ehkä joku muu. Olin tyytymätön, vaikka jollakin mittapuulla olisin ollut todella hyvässä kunnossa. Henkisesti olin jossain aivan muualla. Elämäsi kunnossa onkin minusta paljon laajempi käsite. Saatoin näyttää hyvinvoivalta ulospäin, mutta mitä sisälläni tapahtui samaan aikaan? Olin aivan rikki, väsynyt ja sillä ei ollut mitään väliä miltä olisin ulkoisesti näyttänyt ikinä. Olisin aina ollut tyytymätön jollakin tavalla, vaikka peilikuva olikin mieletön!

Nyt peilikuva on kaukana siitä kunnosta, mutta en välitä. Se ei määritä mitään, sillä kaikki on korvien välissä. Korvien välissä oleva peilautuu myös toimintaamme – siihen miten syömme, miten liikumme, miten palaudumme ja miten palkitsemme itseämme. Se on ydin, joka heijastuu kaikkialle. Enää en pakota mitään. Valinnat joita teen, ovat kevyempiä ja helpompia. Ne tulevat jostakin syvemmältä.

eeviteittinen_puurovisuals_kesakunto_dots_asueeviteittinen_dots_stores_asut_kesa_blogi_muoti_puurovisuals

On hyvä olla kiinnostunut omasta hyvinvoinnista ja terveydestään, mutta sitä ei tehdä sillä, että keväisin ja syksyisin rykäistään kehiin kuntokuurit. Itsestään huolehtiminen on asia, joka lähtee siitä, että kunnioittaa ja arvostaa itseään. Rakastaa ja haluaa pitää siitä huolta. Bikinkuntoa tarkastellessa oman kehonkuvan näkee positiivisessa valossa silloin, kun mieli voi hyvin. Toisaalta myös silloin, kun syö terveellisesti ja liikkuu säännöllisesti. Nämä kaikki tukevat toisiaan, jolloin muodostuu ympyrä – toinen asia johtaa toiseen ilman, että jollakin asialla olisi alku ja loppu. Hyvää boostia saa kuitenkin itselleen antaa aina, kun siltä tuntuu! Siihen kannustan niin mielen, kuin kehonkin suhteen<3

Kesäkunto on minulle juuri sitä, mikä tuntuu kaikkein parhaimmalta milloinkin. En treenaa tiettyjä tuntimääriä, tai noudata dieettejä, vaan elän aina se edellä, miltä tuntuu. Millaiset energiatasot, millainen tasapaino kehon ja mielen välillä on, millainen arki on jne. Joskus se ei vaadi treeniä, vaan välillä se voi tarkoittaa hiljentymistä ja palautumista oman mielen, sekä kehon kanssa. Ilman sitä palaa, en olisi elämäni kunnossa koko ajan.

Myös vuodenaika vaikuttaa paljon siihen, millainen oma tasapaino milloinkin on. Jos olo on keväällä tukkoinen ja oma keho ei tunnu viihtyisältä, tuuletan sitä. Tuuletus voi tarkoittaa mitä vain! Joskus se on viikon verran joogaamista, juoksulenkkiä silloin tällöin, tai treenikalenterin laatimista. Kiireinen arki voi vaatia toisinaan aikataulusta asioihin, joista haluaa pitää kiinni – eli tässä tapauksessa niihin, jotka tuovat jaksamista, voimavaroja ja terveyttä. Toisinaan se voi olla kevyempää ruokaa oman fiiliksen mukaan ja joskus voi olla, että keho tuntuu kaipaavan selkeää puhdistusta ruokavalion avulla. Nämä valinnat eivät ole itselleni sellaisia, joita pitäisi tehdä sen vuoksi, että pitäisi näyttää joltakin. Ne ovat itselleni voimavaroja, joita kaipaan. Se on uutta boostia, jota kehoni tuntuu kaipaavan juuri siihen hetkeen. Kuuntelen paljon olotilaani kehon ja mielen välillä – siinä piilee älytön viisaus. Talvisin syön selvästi tuhdimmin ja silloin keho kaipaa enemmän lämmintä ruokaa, sekä hiilihydraatteja. Kevät ja kesä on taas luonnollisesti kevyempää aikaa ruokavalion suhteen, joka näkyy usein myös ulkoisesti.

Toivoisin kesäkunnon olevan lähtöisin mielestä ja oman tasapainon löytämisestä. Ei siitä, että sen kuuluisi olla jotakin kokoa, tai näyttää tietynlaiselta. Uskon sieltä löytyvän kaikkein itsevarmimmat ja upeimmat bikinimimmit <3 Itsevarmuus ja omassa kehossa viihtyminen näkyy pidemmälle kuin yksikään tiukka pakara-, tai vatsalihas. This is a FACT!

Ketä sinä miellytät? Itseäsi vai muita?

eeviteittinen_hyvaolo_kesakunnossa_nain_onnistut

 

Kuvat – Puurovisuals / Stailaus – Dots / Meikki – Anniina Ääri / Hiukset – LUXHuone Maryanne Lavastre

Rakasta itseäsi <3 -Eevi