aerobinen harjoittelu Aikataulu Elämäntyyli Mieli Motivaatio Personal trainer ravitsemus terveellisyys treenaaminen Treeni

Motivaatiota odotellessa?

Minifitness_motivaatio_loyda itsesi_nain aloitat

Mitä liikkuminen sinulle merkitsee? Oletko edes koskaan pysähtynyt ajattelemaan sitä sen tarkemmin? Oletko niin tottunut vain rutiineihin ja toteutat niitä, vai hyödynnätkö sinulle siunautuvat omat hetket automaattisesti juoksupolulla? Aloin pohtimaan tätä omalta osaltani hieman.

Pitäisikö liikkumisen aina olla mukavaa ja fiilis katossa. Onko se ainut tapa lähteä liikkeelle? Osan mielestä kyllä. Minusta liikkuminen ei edellytä tämän kuplan syntymistä, ainakaan joka kerta. Muuten sitä saisi odottaa joskus kauankin. Pimeällä ei ehkä tekisi aina mieli mennä juoksemaan kaatosateeseen ja huonona päivänä tekisi vain mieli paiskoa jotain muuta kuin levypainoja. Miksi tätä sitten tehdään? Siksi että sieltä haetaan sitä tiettyä fiilistä ja olotilaa. Se tila voi olla sinussa ennen treeniä, tai saatat tavoittaa sen vasta treenin jälkeen. Siksi minä jaksan herätä aamulla aikaisin treenaamaan, koska tiedän että saan sen kiinni. Se löytää minut joka kerta tavalla tai toisella. Usein se hiipii jo muutaman hikipisaran jälkeen. Sitten sitä taas janoaakin lisää. Se kuuluisa FLOW.

Odotatko edelleen motivaation puuskaa? Ajattelet että sitten kun se motivaation kärpänen iskee niin sitten alat syömään hieman paremmin ja urheilemaan. Nyt odotat sitä siinä sohvalla ja syöt pitsaa. Mitäs jos se ei koskaan tulekkaan? Mikset etsisi sitä ihan itse? Nouse ylös ja suunnittele viikko-ohjelmasi uusiksi. Mitä haluaisit ja mikä olisi realistinen ohjelma ja suunnitelma juuri sinulle. Muista myös, että mitään ei ole pakko tehdä. Vihaat siis juoksemista? Älä tee sitä. Kyllä niitä vaihtoehtoja löytyy tästä maailmasta.

_MG_1014-Edit

Kuvat Sami Siilin / meikki ja hiukset Milla Helminen / vaatteet Six Deuce ja Shock Absorber

Mieti mikä motivoi sinua. Onko se ulkoinen seikka kuten laihtuminen tai lihan kasvattaminen, vai sitten yksinkertaisesti terveys ja yleinen hyvä olo? Jokaisella on jokin punainen lanka, joka saa liikkeelle ja jonka avulla myös jaksaa motivoitua jatkossakin. Motivaation jatkuminen vaatii kuitenkin myös tuloksia. Se on hyvin ymmärrettävää ja tuloksia saa meistä jokainen aikaan, tavalla tai toisella. Yksin tai yhdessä, jonkun muun avulla tai ilman. Muista kuitenkin tuloksienkin ohella onnistumisesi. Kun aloitit sait yhden leuanvedon, nyt saat niitä jo kymmennen.

Eilen hierojani sanoi minulle keskustelumme päätteeksi lauseen, joka syöpyi mieleeni. “Sinä pystyt kyllä ihan mihin vain haluat”. Siinä huutaessani kivusta ja kirotessani reisiäni, aivoni kuitenkin rekisteröivät tämän lauseen täysin. Huomasin tarvitsevani juuri tuota lausetta nyt. Olen pyöritellyt mielessäni nyt monia eri kuvioita seuraavalle vuodelle urheilun saralla, etten oikein itsekään tiedä mihin vaihtoehtoon päätyisin. Jokaisessa vaihtoehdossa on omat hyvät ja huonot puolensa. Mutta epäillä minun ei koskaan pitäisi. Pystyn niistä mihin vain. Hullu saa olla, mutta ei koskaan tyhmä 😉

 Be your own motivation -E