Elämäntyyli hyvinvointi Kasvisruoka Makeanhimo Mieli Motivaatio Ostoskassi ravitsemus Resepti ruoka terveellisyys Treeni

Sweet potato

Minifitness_bataattiranskalaiset_ohje_helppo_terveellinen

Joskus rakastin ranskalaisia. Ovathan ne hyviä, mutta valitettavasti eivät yllä kovin korkealle terveellisyyttä tarkasteltaessa – varsinkaan jos niistä haluaa yhtä hyviä kuin hampurilaisravintolassa. Jos et ole vielä kokeillut bataatista valmistettavia ranskalaisia, suosittelen tätä reseptiä lämpimästi. Bataatti on makea, mutta suola tuntuu jotenkin tuovan sen maun entistäkin paremmin esiin. Siinä maistuu molemmat, niin oudolta kuin se saattaakin kuulostaa. Nämä ranskalaiset valmistuvat varsin simppelisti – ilman uppopaistamista, kätevästi omassa uunissasi. Alkoiko jo houkutella?

Tein ensimmäisen bataattikokeiluni kesällä mökillä ja sille tielle ollaan jääty. Resepti vaatii ainoastaan muutaman simppelin ainesosan: bataatin, kookosöljyä, mausteita, pakastepussin/minigrip-pussin, sekä uunin. 

Minifitness_bataattiranut_terveelliset ranskalaiset_resepti

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori bataatti ja pilko se ohuiksi siivuiksi. Ota kuitenkin huomioon, että bataatti kutistuu uunissa, joten älä tee liian ohuita tikkuja. Pyri taiteilemaan niistä samankokoisia, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Tämän jälkeen laita tikut pussiin, johon lisäät perään kookosöljyn, suolan ja haluamasi mausteet. Levitä ranskalaiset pellille ja anna valmistua uunin keskitasolla n.20-30 min. Nauti lämpimänä! Yhdestä bataatista saat kaksi annosta.

Miksi? Bataatissakin on porkkanan tavoin runsaasti beetakaroteenia, josta sen värikin johtunee. Siinä piilee paljon hyvää terveydellesi, kuten A-, C- ja B-6-vitamiineja, sekä kaliumia ja mangaania. Bataatti on myös hyvä kuidun lähde, joten se pesee siinäkin mielessä perunan. Kuvitelkaapa, että yksi keskikokoinen bataatti sisältää keskimäärin 162 kcal! Tiedätkö paljonko mäkkärin yksi ranskalaisannos sisältää kaloreita? Näiden ihanuuksien kaloripitoisuus on 340 kcal/annos. Erävoitto bataatille ja kotikokkailulle siis!

Minifitness_bataattiranskalaiset_resepti_vähäkaloriset ranskalaiset

Terveellinen syöminen ja kokkailu voi olla varsin hauskaa, hyvää ja monipuolista! Sen ei tarvitse olla mitään rakettitiedettä, vaan on se parhaillaan varsin yksinkertaista ja nopeaa. Nyt kokkailemaan 😉

Mahtavaa keskiviikkoa kaikille -E