Aamiainen Kasvisruoka Resepti ruoka Ruokavalio smoothie terveellisyys Treeni

Terveysruokaa – Spirulina

 Spirulina on yksi niistä levistä, joita on ollut maapallolla pitempään kuin mitään muuta elämää. Nämä levälajit ovat “villiruokaa” parhaimmillaan ja erittäin ravintopitoisia. 

 Spirulina on pakattu täyteen varsinkin urheilijoille ja kasvissyöjille arvokkaita ravinteita ja itse käytänkin spirulinaa päivittäin. Spirulina muodostaa kaikista maailman organismeista tehokkaimmin proteiineja  65-71%.Tämä tekee siitä yhden maailman rikkaimmista proteiininlähteistä.

 

spirulina-jauhe-421x451

Jauhe

spirulina-tabletit-421x451

Pillerit

Kehoa puhdistava ominaisuus

Spirulina sisältää valtavan määrän kehollemme tärkeitä mineraaleja mm. seleeni, kalsium, ja rikki. Suuret määrät spirulinan rikkipitoisia aminohappoja sekä harvinainen fykosyaniini -niminen polypeptidi auttavat maksaa ja hermostoamme puhdistamaan haitallisia myrkkyjä kehostamme. Tutkijat pitävätkin spirulinaa erinomaisena välineenä kehon puhdistamiseen raskasmetallijäämistä (esim. elohopea, kadmium, lyijy, arseniikki), juuri sen detoxifikaatiota tukevien ominaisuuksensa vuoksi. 

 

943226_379767815465229_1150826269_n_thumb

Tukee kehomme immuunipuollustusta

Spirulina sisältää runsaasti varsinkin B-ryhmän vitamiineja, sekä beetakaroteenia, A-, E- ja K-vitamiinia. Suurin osa mikrolevistä sisältää huomattavan suuria määriä välttämättömiä rasvahappoja. Nämä ainesosat ovat tärkeitä lähes kaikkien kehon mekanismien optimaalisen toiminnan kannalta. Kyseiset rasvahapot ylläpitävät solujen seinämien rakennetta ja ovat tärkeitä tulehdusten ehkäisyssä.

Spirulinaa pidetään äidinmaidon jälkeen parhaana lähteenä gammalinoleenihapolle (GLA), joka on hermostollemme äärimmäisen hyödyllinen tulehdusta estävä rasvahappo. GLA parantaa ihon kuntoa ja saattaa ehkäistä allergioiden syntymistä. 

Spirulina on huikea antioksidanttien lähde ja sillä onkin todettu olevan voimakkaita antioksidatiivisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Kun kropassa tuntuu, että flunssa alkaa puskea, otan spirulinaa juurikin näistä syistä. En tiedä oliko sattumaa, mutta ensimmäistä kertaa ikinä sain pysäytettyä flunssan heti alkuunsa. Kurkkukipu lähti päivässä! Uskon että oikeanlaisella ruokavaliolla on vaikutusta.

Suojaa myös ihoasi

Tämä mikrolevä on joutunut aikojen alusta saakka suojautumaan auringon UV-säteilyltä, joka on tehnyt siitä voimakkaan antioksidantin. Kun nautimme spirulinaa, suojelee sinivihreä pigmentti kehoamme UV-säteilyltä aina solutasolla asti. Tämä on erittäin hyvä näin kesäisin!

 

Spirulina body food 3

 

Vertailukohtaa

  • 2300% enemmän rautaa kuin pinaatissa 
  • 3900% enemmän beetakaroteenia kuin porkkanassa 
  • 300% enemmän kalsiumia kuin maidossa 
  • 375% enemmän proteiinia kuin lihassa tai tofussa 
  • fytoravinteita 31 kertaa enemmän kuin mustikassa 

 

download  

 Miten olen käyttänyt?

Olen ottanut kapselit veden kanssa aamulla, annosmäärää olen nostanut pikkuhiljaa. Aloitusannos on 1 pilleri/pv, sitä voi nostaa jopa 60 pilleriin päivässä. Jauhetta olen laittanut pirtelöihin, sillä maku on vahva. Suositeltu annostus jauheessa on 1tl/pv. Pillerit ovat erittäin kätevä ja tahraamaton vaihtoehto, ja ainakin Puhdistamon omat on pakatttu molemmat kätevin pusseihin, jotka voi sulkea. Näin ne kulkevat kätevästi myös reissuilla mukana.

 

Spirulina smoothie

greensmoothie

  • 1/2 dl jäisiä marjoja oman maun mukaan

  • 1/4 dl appelsiini mehua tai muuta vahvanmakuista nestettä kuten sitruunamehua

  • 1 dl maustamatonta jugurttia tai rahkaa

  • 1 tl Spirulinajauhoa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja nauti! 

 

da-mo-241

Nämä löytyvät Puhdistamon verkkokaupasta sekä myös luontaistuotekaupoista!

http://www.puhdistamo.fi

 “Feel the green power in you”

Love E