kiertoharjoittelu treenaaminen Treeni Treeniohjelma TRX Yleinen

Toiminnallinen treeni

Tänään(kin) on hyvä päivä treenata, joten tässä teille taas ideoita omiin treeneihinne! Hyvän ja tehokkaan treenin ei tarvitse kestää kauan. Jopa 20 minuutissa voit puristaa kaikki mehut irti itsestäsi, kunhan treeni on riittävän haastava! Toiminnallinen eli funktionaalinen harjoittelu on kropan kokonaisvaltaista treenaamista, joten treenin ei tarvitse kestää tuntikausia, vaan lyhyelläkin intensiivisellä treenillä saat tehoja irti ja kehittymistä tapahtuu. Toiminnallinen treenaus on tehokas tapa nostaa sykkeitä, polttaa rasvaa sekä parantaa lihasten voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Pidän toiminnallisista treeneistä ja niitä on myös erittäin hauskaa ohjata. Itse koen nämä treenit kaikkein haastavimmiksi, joten ei ole siis pahitteeksi jos joku hieman piiskaa vieressä. Tämä on myös treenimuoto, josta tulee UPEA fiilis treenin jälkeen!

 Tässä olen koonnut jälleen erilaisia vinkkejä, joita voitte ottaa mukaan treeneihinnne. Yhdistelkää erilaisia liikkeitä kokonaisuuksiksi!

Vinkkejä

da-mo-24Tämä liike haastaa keskivartalosi, sekä on myös tehokasta ylävartalolle. 

 da-mo-14-1

Useilta saleilta löytyy aitoja, tai voit myös rakentaa radan itse vaikka palloista. Ulkotreenien harrastajat voivat tehdä liikkeen myös urheilukentällä! 

 

da-mo-81 (1)

TRX on monipuolinen, jossa onnistuu vaikka koko kropan treeni! Oletko kokeillut tätä liikettä?

 

da-mo-151 (1)

Tarviset bosu-pallon, joka on siis puolikas pallo jossa on kova pohja. Käännä pallo väärinpäin, joilloin  tasapainosi haastetaan! Tee punnerrukset jalat suorana tai helpompi versio on tehdä polvet maassa. Punnerra ensin, siirry sen jälkeen tekemään istumaan nousua (vatsat).

Lisää haastetta voit myös hakea nostamalla jalat esim. pallon tai penkin päälle. Liikkuva alusta on aina haastavampi! 

da-mo-182

 

da-mo-11

TRX:llä vatsalihaksien harjoittaminen on hauskaa ja haastavaa! Haastavampi versio on pitää kädet suorana, helpompi versio kyynärpäät maassa. 

 

da-mo-13

Hyppää niin korkealle kuin pääset! Tämä on liike joka uuvuttaa nopeasti. Ponnista kunnolla ja jousta alastultaessa polvista ja ponnista uudelleen.

 

da-mo-71 (1)

 Penkille hypyt. Mitä korkeampi alusta, sitä haastavampaa! Tämän voit tehdä ulkona tai sisällä! Saleilta löytyy eri korkuisia boxeja, joita voi käyttää tässä hyvin hyödyksi.

 

da-mo-153

Nyrkkeilysäkki. Niin monipuolinen väline, joka löytyy myös useilta saleilta. Tässä vähän erilaista vinkkiä siihen.

Potkut ovat myös erittäin tehokkaita!

da-mo-152

 

 da-mo-171

Jos ohjattu toiminnallinen harjoittelu kiinnostaa, löytyy toiminnalliseen harjoitteluun pohjautuvia tunteja monilta kuntokeskuksilta! Tuntien nimet ovat erilaisia ja sisällöt vaihtelevat. Toiminnallisen treenin harjoitukset voivat sisältää esimerkiksi punnerruksia, leuanvetoja, kyykkyjä, säkkien kantelua tai kahvakuulatreeniä. Myös kamppailulajiseurat sekä Crossfit-salit ovat myös todella hyviä tämän tyyppiseen harjoitteluun! 

Toivottavasti saitte taas uusia liikkeitä sekä ideoita treeneihinne! Kokeilkaa rohkeasti kaikkea uutta  😉 

-Ewokki