Ava Elämäntyyli Fitness Fitnesspäiväkirjat Flunssa hyvinvointi kilpailu loma Matkailu Matkustaminen Terveys treenaaminen Treeni

#Treeni

Täällä Alicantessa flunssan nujerrus jatkuu. Täällä on yksi upea linna kukkulan päällä, jota saan tuijotella asunnon ikkunasta kyllästymiseen saakka. Haluaisin niin kovasti kiivetä sinne. Treenihimot ovat tässä viikon pakkolevon saatossa nousseet ilmeisen korkealle.

Nyt on viimeiset tilaisuudet lomailla, sillä kisakausi starttaa heti tämän flunssan nujerruksen jälkeen ihan todenteolla. Koitankin lepäillä tätä flunssaa pois täällä lämmössä. Keholle täytyy antaa aikaa toipua, eikä sitä saa nyt rasittaa liikaa. Treenata kyllä ehtii! Ollaankin lähinnä loikoiltu ja liikuttu mahdollisimman vähän. Toisaalta voisi tätä flunssaa vähän ikävämminkin viettää. Kamerakin on saanut viettää vapaitaan, mutta lupaan kaivaa sen vielä kätköistään. 

Ennen Alicanteen lähtöä ehdin pohjustaa hieman kisakauden starttia. Suoraan Budapestistä ajoimme Tampereelle valmentajan kuntotsekkiin. Vihreää valoa tuli ja hyvällä mallilla ollaan. Vielä ei mitään muutoksia ruokaan tule, mutta pepputreeniä lisätään vähän. Nyt mennään siis viidellä salitreenillä ja kolmella kevyellä aerobisella.

Kävin parisen viikkoa sitten tutkituttamassa kehonkoostumustani ja samassa otettiin muutamia muitakin testejä. Näitä on hyvä seurailla kisadieetin edetessä, sillä ne antavat paljon infoa itselleni. Tiedän esimerkiksi kalorikulutukseni ilman aktiivisuutta sekä kuinka paljon lihasta ja rasvaa kehossani on tällä hetkellä. Selvisipä myös sekin, että alakroppa laahaa kehityksessä perässä yläkroppaan nähden – tämä nyt ei yllättänyt yhtään ketään. Kädet saavat sulaa samalla kun pylly saa luvan kasvaa. Kiva nähdä samat tulokset sitten kisojen jälkeen, onko esimerkiksi lihasta lähtenyt ja mistä sitä on lähtenyt?

Haluan treenata ja elää terveyteni ehdoilla, vaikka kyseessä olisikin kisakausi. Rasvat ovat nyt 22 hujakoilla, eli hyvin normaalissa. Tämä on keholleni luontainen tila olla ja siihen se hakeutuu aina. Kuitenkin jos vertaan kehonkoostumustani viime syksyyn, on muutoksia tapahtunut paljon. Rasvaprosentti oli silloin 24, mutta se ei kehosta lopulta kerro mitään. Kehoni malli on muuttunut ja valmentajankin palaute oli, että lihasta on tosiaan tullut jalkoihin ja pakaraan todella hyvin tällä aikataululla. Rasvaa on sulanut lantiolta, selästä ja käsistä, vaikka mitään varsinaista dieettiä ei ole edes aloitettu. Tasapainoinen, riittävä ja puhdas ruoka muokkaavat kehoa parhaiten, kun ne yhdistää oikeanlaiseen treeniin.

Olenkin todella tyytyväisillä mielin ja motivaatiokin vain kasvaa jokaisen treenittömän päivän myötä.  Täytyy kuitenkin malttaa olla terveenä hetki ennen liikkeelle pinkaisemista!

Nyt on muuten käynnissä myös minun viikkohaasteni teille kaikille, jossa palkintona Biancaneven treenivaatepaketti. Käykää kurkkaamassa tämän viikon treenihaaste Instargamistani @eeviteittinen. Osallistu kisaan omalla kuvalla/videolla ja lisää se Instagramiin #fitnesspäiväkirjat.

Tämän illan jaksossa teemana on treeni, joten sieltäkin kannattaa hakea fiilistä! Klo 21 Avalla nähdään.

Liikkukaa te kaikki jotka olette siihen kykeneväisiä. Nauttikaa siitä ja arvostakaa tervettä kehoa jokainen päivä!

Räkäinen E <3