Aamiainen Elämäntyyli Illallinen Matkailu ruoka terveellisyys treenaaminen Treeni

Food love

IMG_3845_food_minifitness_capetownTäällä Etelä-Afrikassa on parempaa ruokaa kuin missään. Ainakin me suomalaiset olemme sitä mieltä. Onnekseni olen vielä lihan kasvatus kaudella ja saan syödä ruhtinaallisesti. Liha on täällä niin mureaa, etten ole eläissäni syönyt mitään niin maistuvaa. Hedelmät ja marjat ovat todella edullisia ja makukin on ihan muuta, mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Ananas on saavuttanut aivan uudenlaisen maun ja koostumuksen täälläpäin maapalloa. Syön kasapäin tuoreita marjoja aamiaisella ja fiilistelen loputtomasti heidän terveellistä linjaustaan ruoan suhteen.

Täällä ihmiset treenaavat paljon ja panostavat terveyteensä. Täällä ollaan ehkä jopa muutama askel edellä Suomesta. Tavallisesta kaupasta löytyy metrien pituinen käytävä ainoastaan täynnä erilaisia siemeniä ja pähkinöitä. Saatan huomaamamattani viettää supermarketissa tunnin tutkaillen ja fiilistellen kaikkea tuota tarjontaa – tuntuu että jokaisella kerralla löydän jotakin uutta. Kaupan tarjonta on todella laaja. Emme ole törmänneet vielä seinään minkään raaka-aineen suhteen –  jos kaupasta jotakin ei löydy, voit mennä viereiseen ravintolaan pyytämään sitä korianteria tai tuoretta lihaa. Tämä on aivan uskomatonta.

IMG_3678_minifitness_food_capetownIMG_3741_food_minifitness_restaurant_capetownTäällä suositaan myös paljon paikallisia raaka-aineita, mutta hinnassa se ei kuitenkaan näy. Hintataso täällä ruoan suhteen on noin puolet Suomen tasosta. Voitte siis kuvitella kuinka onnellinen olen kun lappaan 4 pakettia tuoreita mansikoita ostoskärryyn ja maksan niistä kuin karkista.

Olemme törmänneet ainoastaan kahteen suomalaiseen täällä. Tämäkin mukava yhteensattuma tapahtui paikallisella salilla! Se oli hyvin hauskaa ja juttelimme siinä tovin. He vinkkasivat paikallisesta kahvilasta, jossa kaikki oli superterveellistä, paikallista ja luomua – juoksimme tuonne samantien salin jälkeen. Kävimme myös seuraavana aamuna aamiaisella kyseisessä paikassa. Ruoka oli niin herkullista ja terveellistä. Hintatasokin oli alle puolet siitä, mitä samanlainen setti olisi maksanut suomessa. Sieltä sai maailman parasta smoothieta – peanut butter- smoohtie, johon oli lisätty myös vanilla wheytä ja chia-siemeniä. Aamiasella söimme vanilijapuuroa, munakokkelia ja proteiinipannukakkua. Puuro ei ole koskaan ollut niin hyvää! Puhumattakaan tuosta pannukakusta – se oli sellaista, jota en olisi ikinä uskonut olevan edes olemassa. Kaikki oli vain aivan liian hyvää ja olen nyt aivan koukussa tuohon paikkaan.

IMG_3679_minifitness_food_capetownIMG_3846_minifitness_food_capetownTäällä syödään paljon valkoista kalaa – kingklip ja linefish. Myös lihaa syödään paljon, mutta possua ei juurikaan – onneksi. Täällä maustetarjonta on myös hyvin kirjava. Aiomme kuskata niitäkin Suomeen niin paljon kuin laukkuun suinkin mahtuu. Lohta täällä ei kannata syödä, sillä se tuodaan tänne Norjasta.

Ravintolassa pienin pihvi 250 g. En huijaa. Ihmettelen miten täällä ei ole lainkaan lihavia ihmisiä näiden annosten puolesta. Luulen, että täällä ihmiset suosivat paljon oikeaa ruokaa. Myös liikunta on täällä selvä intohimo valkoisten keskuudessa. Olen kyllä pohtinut, onko näillä miehillä jotkut supergeenit, sillä KAIKKI ovat todella tikissä. Sellaisessa aivan äärinmäisessä tikissä. He syövät varmaan vain tätä ihmeellisen hyvää lihaa. Pihviannos maksaa ravintolassa 10-15 euroa – suomessa saisit maksaa samasta 35 euroa ja liha olisi sitkeää kuin kengänpohja.

IMG_3736_minifitness_capetown_foodIMG_3856_capetown_food_restaurantOlen myös syönyt muutamia tunnettuja herkkuja. Cinnamonroll on kuin kanelipulla x 1000. Sen maku on kuin pullan, mutta kuitenkin paljon makeampi ja koukuttavampi. Koostumus on kostea ja hieman tahmainen. Myös kaneliletut olivat aivan törkeän liian hyviä! En kestä. Kuola valuu pelkästään ajatellessani noita.

Täällä on hedelmien ja marjojen lisäksi myös paljon TODELLA hyviä terveellisiä herkkuja. Löysimme parhaimman valikoiman erilaisia proteiinipatukoita ja proteiinimysliä! Täällä patukoiden maku on lähempänä oikeita herkkuja kuin ikinä missään! Täällä on proteiinipatukka, joka on aivan kuin Snickers. Muistatteko mansikka Eskimon? Myös tismalleen saman makuinen energiapatukka löytyy meille terveysfiilistelijöille. Olen puputtanut niitä kun olemme katselleen iltaisin leffoja. En saa näistä ikinä tarpeeksi ja kannan näitäkin kasapäin kotiin!

IMG_3709_minifitness_food_healthybreakfast_capetown_proteinTreenimahdollisuudet ovat aivan huiput – lenkkimaastoja löytyy paljon erilaisia. Voit kiivetä vuorelle tai voit juosta merenrantaa nauttien sen ihanasta raikkaudesta ja viileydestä. Täällä ilmasto ei ole lainkaan trooppinen, vaan hyvin miellyttävä. Vaikka ulkona porottaisi aurinko ei urheilu silti tunnu lainkaan rankalta – tietysti hikoilen kuin porsas, mutta riittävä nesteytys korjaa tilanteen. Voit myös käyttää mielikuvitustasi ja napata salilta tullessasi mukaan ostoskärryt, jotka joku on hylännyt tien poskeen. Napata kyytiin 60 kiloisen ukon köräleen ja työntää häntä pitkin ylämäkiä. Tienasin tästä 180 sykkeen treenistä muutaman euron – se oli hauskaa!  Saleihin on panostettu myös yllättävän paljon ja olemme käyneet treenaamassa nyt kahdella eri salilla. Ihmiset ovat täällä todella ystävällisiä toisilleen ja salillakin kaikki moikkailevat ja hymyilevät. Haluaisin tuoda osan tästä maasta mukanani suomeen – ihmisten aitouden ja ruoan. Myös ilmaston siirto olisi ihan kiva juttu. Tiedättekö tytöt, että täällä miehet voivat olla mukavia ja juttelevat paljonkin ihan ilman mitään taka-ajatuksia – rento meininki!

IMG_3867_minifitness_food_healthy_capetownIMG_3872_capetown_healthyfood_minifitness

 Täällä nautitaan vielä 6 päivää! Koittakaahan jaksaa ystävät <3 -E